Un dovleac potrivit pentru Halloween!...

In urma cu cativa ani, aceasta sarbatoare a Halloween-ului ar fi fost de neconceput pentru romani... In definitiv si la urma urmei, data de 31 octombrie nu are o semnificatie aparte pentru noi...

In urma cu cativa ani, aceasta sarbatoare a Halloween-ului ar fi fost de neconceput pentru romani... In definitiv si la urma urmei, data de 31 octombrie nu are o semnificatie aparte pentru noi, ca popor.

Insa avem un dar minunat de a imprumuta si adapta sarbatori si traditii occidentale, astfel incat acest prilej de distractie tipic american incepe sa devina o constanta a vietii noastre...

Copiii de gadinita si din clasele scolii primare organizeaza petreceri de Halloween, iar magazinele se intrec in aranjarea cat mai apetisanta a vitrinelor cu aceeasi ocazie...

Daca doresti sa ii faci copilului tau o surpriza si sa "sculptati" impreuna un dovleac simpatic sau infricosator, iata care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi pentru a alege dovleacul potrivit!...



Poti realiza decoratiuni extraordinare pentru petrecerea prichindeilor, iar Mama Natura iti ofera toate resursele necesare! Tot ceea ce trebuie sa faci este sa cumperi un dovleac (sau mai multi!), pe care sa ii asezi pe veranda, pe trepte sau in fata usii de la intrare, creand in acest fel atmosfera adecvata pentru aceasta noapte infricosatoare!

Dovlecii, de diferite dimensiuni, forme si culori, pot fi folositi si ca suporturi pentru lumanari sau pot fi asezati in centrul mesei, ca element de decor.

Daca pana acum nu ai mai cumparat un dovleac in acest scop (probabil doar pentru a pregati placinta ta de dovleac atat de gustoasa...), te invatam noi la ce anume trebuie sa fii atenta atunci cand mergi la piata!

1. Daca deja ti-ai creat modelul pe care vrei sa il "sculptezi" dovleacului tau, trebuie sa te gandesti (si sa te hotarasti) ce forma ar fi mai potrivita pentru punerea in aplicare a acestui desen.

Un dovleac de dimensiuni mai mari si rotund va arata minunat cu un zambet larg si "rotofei" pe "fata", in timp ce un dovleac lunguiet si "inalt" va fi perfect pentru o silueta infricosatoare, in genul fantomelor.

2. Trebuie sa decizi ce dimensiune este mai potrivita pentru modelul deja creionat pe o coala de hartie. Daca vrei sa pregatesti pentru petrecerea prichindeilor o "impodobire" deosebita a verandei sau a holului de la intrare, un grup de trei dovleci va fi perfect - unul mare, altul de o dimensiune medie si unul micut.

De asemenea, la fel de potriviti sunt cativa dovlecei mai mici, cu zambete largi, asezati confortabil pe marginea ferestrei sau in living, pe masa.



3. Este important sa alegi dovleci proaspeti si cu coaja tare - acestia nu se vor strica foarte repede si iti va fi mult mai usor sa ii "sculptezi".

4. Nu cumpara dovleci care au "vanatai", parti moi sau alte semne vizibile - acest lucru inseamna ca nu sunt foarte proaspeti sau ca au fost loviti in timpul transportului, ceea ce pe tine nu te avantajeaza prea mult...

5. Revenim la ceea ce spuneam mai sus si anume ca dovlecii nu mai sunt acum doar portocalii. Pe langa faptul ca exista sortimente de diferite forme, exista si tipuri de dovleci de culori diferite. Pot avea culori de la galben deschis pana la portocaliu aprins, ba chiar albi sau verzi, de culoarea salviei.

Nu este neaparat importanta culoarea dovleacului, cat aspectul sau "infricosator"...
Tocmai de aceea, aici ai mana libera si poti alege orice culoare iti place in mod deosebit.

Insa este bine sa tii cont de preferintele micutilor, din moment ce ei sunt beneficiarii acestei petreceri! Si, asa cum majoritatea copiilor a declarat, culoarea la ordinea zilei este portocaliul aprins!

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • rares pe 31 Oct 2009, 20:13
    BAGATI CEVA DESPERE DOVLEGI

    MAI MULTI DOVLEGI PLS

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod