Toata lumea cauta bone!

Mamici, bunici, agentii de babysitting, toti cauta bone! Fiecare prin metodele proprii, prin vecini, rude, recomandari, anunturi in ziare, anunturi pe net, prin tot felul...

Mamici, bunici, agentii de babysitting, toti cauta bone! Fiecare prin metodele proprii, prin vecini, rude, recomandari, anunturi in ziare, anunturi pe net, prin tot felul de forumuri, portaluri; nu conteaza decat finalul: telefonul potentialei bone!

Bine, bine, cum ne organizam acum, ca au sunat mai multe persoane interesate de postul de bona pentru care am dat "sfara-n tara"?

Daca suntem mamici care cautam singure bona, atunci incercam sa aflam de la telefon cine este, ce varsta are, ce studii, ocupatie, statut actual, o facem sa vorbeasca cat mai mult, in asa fel incat sa ne dam seama de stilul limbajului sau.

Astfel facem o preselectie, apoi programam intalnirea mult asteptata in care o cunoastem pe bona.

Foarte important este sa aveti o discutie preliminara despre program si salariu! De exemplu, daca bona trebuie sa aiba un program de 8 ore, atunci este bine sa aveti in vedere un anume buget si sa vedeti daca asteptarile financiare ale bonei se apropie de acesta. Salariul oferit pentru un program de 4 ore nu este niciodata jumatate din cel de pentru 8 ore!

Trebuie sa ne gandim ca timpul necesar drumului este acelasi si intr-un caz si in altul si sa va asteptati la un plus de 20% fata de jumatate.
De exemplu daca pentru 8 ore/zi gasim o bona care sa fie multumita cu 600 lei/luna, pentru un program de 4 ore/zi nu veti gasi sub 350-400 lei/luna.

De asemenea, importanta este zona in care locuieste bona si mijloacele de transport, legaturile pe care le are pana la dumneavostra acasa. Timpul petrecut prin statii, inzapezirile sau blocajele din trafic pot sa va afecteze programul dumneavoastra, al parintilor. De asemenea este bine sa vedeti daca bona are sau nu abonament si eventual sa sustineti voi costurile transportului.

Este bine sa ii spuneti bonei varsta copilului, pentru ca sunt bone care prefera copii de o anumita varsta si stiu ele de ce!Un copil de varsta mica, care abia incepe sa mearga este foarte solicitant si daca bona este mai corpolenta...

Daca are numai cateva luni, bebelusul necesita ingrijiri speciale, experienta, abilitati pe care o bona foarte tanara le stie mai mult teoretic. Un copil care merge la gradinita doreste un partener de joaca acasa si recomandabila este o persoana deschisa, apropiata ca varsta parintilor.

Atunci cand cautati singura bona, sunteti dezavantajata din punct de vedere al timpului; trebuie sa vorbiti cu fiecare in parte, telefonul suna neincetat, vi se incalca intimitatea, stricati programul copilului si multe altele. Actionati pe principiul vazut, placut, luat.

Cand apelati la o agentie specializata, este adevarat ca trebuie sa platiti un comision, ce se regaseste in certitudinea unei evaluari si testari psihologice, in timp economisit si protectia vietii private.

Agentia face preselectia in functie de cerintele specifice, verifica referintele, face ancheta sociala.

 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • rodica pe 11 Iul 2013, 18:22
    bona

    D NA 49 ANI NEFUMATOARE.DORESC SA INGRIJESC UN COPILAS.AM EXPERIENTA CU COPILASII DE 6 ANI..0721.410.703

    0
    0

  • Camelia pe 25 Sep 2009, 15:46
    Bona cu experienta-caut job

    Bona iubitoare de copii,cu experienta-caut loc de munca Am 37ani,casatorita,1copil(13ani),nefumatoare,sector 2,Bucuresti .Sunt BabySitter de 4ani ,am absolvit Liceul Economic, cursuri de igiena,alimentatie,si babysitter.Meseria de bona am ales-o din dragoste pentru copii.Tin foarte mult la ingrijirea,alimentatia,igiena,educarea si sanatatea copilului.Doresc o colaborare si comunicare permanenta cu parintii,pentru ca numai impreuna putem asigura o crestere armonioasa a “micutului”.Sunt o fire calma,rabdatoare,linistita,vesela si pun suflet in tot ceea ce fac pentru copil.Imi place sa desfasor activitati multiple si diversificate(exercitii de dezvoltare a vorbirii,comunicarea cu copilul,jocuri distractive,cantece,poezii,creatie,plimbari in aer liber,etc).Sunt dispusa la un program de 8ore/zi de luni pana vineri.Salariul negociabil. Zonele in care sa locuiasca parintii copilului ar fi preferabil sa fie:Colentina,Teiul Doamnei,Doamna Ghica,Lacul Tei,Floreasca,Dorobanti,Stefan cel Mare,Bucur Obor,Calea Mosilor,Fundeni. Pot fi contactata la tel:0770489845

    0
    0

  • buna seara pe 10 Mar 2009, 00:33
    as dori sa pun o in tre bare de bona

    buna seara as dori sa sti si euam nevoie de o bona sa ste cu baiatu meu sa se duca sal ia de la gradinita ie in ultimul an si sami stea cu iel de la orele 16.00 piana la ora 20.00 dorim bona serioasa

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod