Tenisul de camp - competitie si sanatate pentru copilul tau

Vine vara, iar copilul tau inca nu s-a hotarat ce sport doreste sa practice? Acum, mai mult ca oricand, simte nevoia sa iasa in natura, iar tenisul poate fi sportul care il va ajuta foarte mult sa se mentina intr-o forma fizica de invidiat.

Vine vara, iar copilul tau inca nu s-a hotarat ce sport doreste sa practice? Acum, mai mult ca oricand, simte nevoia sa iasa in natura, iar tenisul poate fi sportul care il va ajuta foarte mult sa se mentina intr-o forma fizica de invidiat.

Practicarea sportului de catre copii este necesara pentru ca favorizeaza constructia osoasa, permite o buna dezvoltare a inimii, plamanilor si muschilor
.

Pe langa toate acestea, tenisul ii va solicita prichindelului tau foarte multa concentrare si atentie, iar daca acest sport se potriveste temperamentului lui, alegerea e ca si facuta...  
 
Tenisul dezvolta supletea si coordonarea miscarilor, fiind un sport individual care dezvolta simtul tactic si solidaritatea.

Aptitudinile pe care tenisul le dezvolta
sunt nenumarate: viteza, forta, rezistenta, in toate formele ei de manifestare (viteza de reactie, executie, repetitie), capacitatea de orientare in spatiu si timp, capacitatea de reactie, de percepere a ritmului, de echilibru etc.
   
Calitatile motrice si capacitatile coordonative se dezvolta diferit, fiind in stransa legatura cu etapele de crestere si dezvoltare ale organismului.

Astfel, incepand cu varsta de 3-4 ani pana la aproximativ 12 ani se poate actiona cu succes asupra dezvoltarii capacitatilor coordonative si a vitezei.

Aceasta este perioada de varsta in care prin jocuri de miscare, prin diferite forme de mers si alergare, aruncare - prindere, copilul incepe sa-si dea seama de dimensiunile propriului corp, sa se orienteze in spatiu, sa capete si sa-si mentina echilibrul.

Paralel cu dezvoltarea vitezei si a indemanarii, prin jocurile si exercitiile practicate, se vor dezvolta si calitatile de forta si rezistenta. Este, insa, perioada de varsta la care nu se actioneaza specific pentru dezvoltarea fortei sau rezistentei.

La aceasta varsta frageda, orice joc de miscare, care presupune alergare, va dezvolta copilului si rezistenta; orice saritura, aruncare sau manuire a unui obiect va dezvolta si forta.
   
Parintii ar trebui sa stie ca prin sport se realizeaza si protectia oaselor. Exercitiul fizic regulat permite reducerea absorbtiei osoase si, astfel, intarzie aparitia sau complicarea osteoporozei.
   
Ca si dezavantaj, trebuie sa fii informata ca tenisul este un sport "asimetric", in care musculatura paravertebrala se dezvolta mai puternic pe partea bratului care tine racheta.
Astfel, apar atitudinile scoliotice la copii si scoliozele la juniori si seniori.

Folosind de la inceputul activitatii sportive exercitii specifice de tonifiere paravertebrala pe partea opusa si de relaxare (pentru scaderea tonusului) pe partea mai dezvoltata, deficientele pot fi prevenite si corectate.
   
Pentru ca pustiul tau sa faca tenis, poti apela la cluburi de initiere in tenis. In functie de fondurile pe care le detii, el poate avea antrenor personal cu program individual sau in grupuri cu alti copii.

Iata cateva preturi:
     

  • Cursuri de initiere in tenis, in grupa de 6 copii - 1,5 ore x 12 antrenamente/luna = 150 lei;
  • Cursuri de initiere in tenis, in grupa de 6 copii - 1,5 ore x 8 antrenamente/luna = 120 lei;
  • Pregatire in tenis de performanta, in grupa de 2 copii - 1,5 ore x 22 antrenamente/luna = 700 lei;
  • Antrenament tenis, ore individuale: 1 ora outdoor (in aer liber) = 45 - 55 lei si 1 ora indoor (balon) = 60 - 70 lei.

   
   
Echipamentul pentru tenis consta in racheta si minge. Copilul tau mai are nevoie si de incaltari comode, pe masura lui, si, daca este cazul, de genunchiere si cotiere.

O racheta costa intre 300 si 600 lei si un set de 4 mingi intre 30 si 50 lei.

De asemenea, o pereche de incaltamite potrivita pentru tenis costa intre 200 si 400 lei.
  
Atentie! O importanta foarte mare trebuie sa acorzi alimentatiei copilului tau. Carbohidratii sunt cei care alimenteaza corpul cu energie, factor esential pentru un jucator de tenis. Ai grija ca masa copilului tau sa fie echilibrata si santoasa, bogata in carbohidrati si vitamine. Energia copilului depinde de programul sau de alimentatie.  

Articolul a fost realizat cu ajutorul Florentinei Opris, antrenoare de fitness si aerobic si realizatoarea emisiunii "Sport, dieta si o vedeta", de la Prima TV. Afli mai multe accesand www.florentina.ro.

 

Afla mai multe informatii accesand site-ul Federatiei Romane de Tenis, telefon (021) 250. 49.41; (021)324.53.30; e-mail: cnt@frt.ro; persoana de contact: Daniel Caravan 0744.557.878

 

Cluburi din Bucuresti unde copiii pot practica tenis:

 

 

Exista si numeroase cluburi private

 

 

Un articol de Nicoleta Tarantus

 

Comentarii (18)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Cezar pe 12 Mar 2013, 03:38
    Tenis copii!

    Un antrenor foarte bun pentru copilul tau!! www.tenis-bjn.ro

    0
    0

  • adrian pe 1 Oct 2012, 08:57
    tenis

    este un sport scump fata de alte sporturi.

    1
    0

  • TabaraDeTenis pe 30 Ian 2012, 15:00
    pentru tenis si veselie

    www.tabaradetenis.ro Antrenori zambitori si multa joaca Prin joaca si entuaziasmul participarii, ajutam copiii sa indrageasca sportul, iar daca le place tenisul o luam in serios cu invatarea de tehnici si strategii de tenis de performanta. Pentru Bucuresti inscrierile se pot face la: da@tabaradetenis.ro sau 0746.25.25.05

    2
    0

  • DIANA pe 4 Oct 2011, 20:28
    Antrenoare tenis,club oasis,Sos. Străuleşti nr.4(in spatele casei presei libere)

    Buna seara, Antrenoare(fosta camioana a Romanie la senioare)de tenis de camp pentru cei care doresc sa faca performanta si initiere fara limite de varsta intr-un club foarte frumos. Aveţi la dispoziţie trei terenuri pe zgură, cu instalaţie nocturnă, care beneficiază de întreţinere profesională permanentă. Cei interesaţi pot urma inclusiv cursuri de iniţiere şi perfecţionare. Acces cu plată sau pe bază de abonament. •Instalaţie de nocturnă •Vestiare moderne, duşuri •Terenuri acoperite cu Baloane presostatice pentru iarna •Tarife închiriere teren: 25 lei/h (luni-vineri între orele 09.00-12.00); 40 lei/h (luni-vineri între orele 12.00-17.00); 50 lei/h (luni-vineri între orele 17.00-24.00); 40 lei/h (sâmbătă-duminică între orele 09.00-17.00); 50 lei/h (sâmbătă-duminică între orele 17.00-24.00); Persoana de contact:Diana/0729071092

    2
    0

  • Sorina pe 28 Iul 2011, 12:44
    Antrenor - initiere in tenis

    Ai nevoie de un antrenor pentru copilul tau care vrea sa desluseasca tainele tenisului, iti recomand sa apelezi la Sabin Chiscan, email : sabin_chiscan@yahoo.com sau la telefon 0765.53.33.56. Il gasesti in zona Crangasi cu precadere :)

    0
    0

  • Popescu pe 5 Iun 2011, 23:31
    tenis

    Va recomand o antrenoare foarte buna pentru bucuresti, am avut copiii la ea pe cand lucra la un club din herastrau, acum e pe cont propriu. www.ionelatenis.com

    0
    0

  • Sorina pe 6 Mar 2011, 22:44
    antrenor tenis

    Buna, Daca copilul tau vrei sa invete tenis, iti recomand un antrenor excelent, Sabin Chisca, tlf :0765533356.

    0
    0

  • TabaraDeTenis pe 4 Mar 2011, 09:15
    Antrenori zambitori si multa joaca

    Prin joaca si entuaziasmul participarii, ajutam copiii sa indrageasca sportul, iar daca le place tenisul o luam in serios cu invatarea de tehnici si strategii de tenis de performanta. Pentru Bucuresti inscrierile se pot face la: da@tabaradetenis.ro

    2
    0

  • Tabara de TENIS pe 17 Nov 2010, 08:53
    el crede in tenis

    Alina, daca baiatul Dvs. are 13 ani si crede in tenis chiar daca antrenorul il descurajeaza inseamna ca va fi campion. Ludwig van Beethoven, unul dintre cei mai mari compozitori ai lumii, a compus simfonia a IX fiind surd, iar daca antrenorul copilului Dvs ar fi fost acolo, iar fi spus ca "a inceput tarziu " pentru ca este surd. Schimbati antrenorul si incurajati viitorul campion pentru ca nu varsta ci ambitia te face campion. www.tabaradetenis.ro

    3
    1

  • Aura Oprea pe 19 Mai 2010, 12:32
    Inscrie-ti copilul in Tenis10- competitii de tenis pentru copii

    Tenis Partener impreuna cu Federatia Romana de Tenis a lansat proiectul Tenis10, iar in cadrul acestuia, invita toti copiii cu varsta cuprinsa intre 4 si 10 ani sa descopere tenisul ca fiind un sport usor, distractiv si sanatos. Tenis10 ia in calcul cateva principii simple, prin care cei mici se orientează catre tenis, iar cu ajutorul unor antrenamente si competitii specifice, raman atasati acestui sport si fac primii pasi spre a deveni campioni. Toti copiii inscrisi in acest proiect vor intra in contact, pe de o parte, cu metodele specifice de antrenament, insotite de echipamentul adecvat varstei si abilitatilor fiecaruia, iar pe de alta parte, cu sistemul competitional, conceput sa completeze primele elemente. Altfel spus, prichindeii vor juca tenis pe terenuri mai mici, cu rachete mai scurte si mingi mai usoare, in cadrul unor competitii al caror sistem de scor genereaza partide cu durata redusa. In consecinta, primele lor experiente pe terenul de tenis vor fi lipsite de efortul exagerat care pe cei mai multi ii indeparta pana acum de acest sport. Inscrieri si detalii pe www.tenis10.ro

    0
    0

  • caria pe 15 Mai 2010, 14:49
    tenis performanta

    Este bine daca un copil incepe sa practice tenis de la 11 ani?Cred ca daca o sa inceapa sa faca tenis de performanta nu o sa mai aiba timp pentru scoala....Ce spuneti?

    1
    0

  • @Tenis10 pe 13 Mai 2010, 15:39
    Tenis pentru copiii sub 10 ani

    Un concept inedit in Romania poate fi gasit aici www.tenis10.ro. Este dedicat copiilor sub 10 ani si face parte dintr-o campanie internationala dezvoltata de ITF.

    3
    0

  • Ligia pe 4 Mai 2010, 01:42
    UNDE INSCRIU FETITA

    AM ACEIASI INTREBARE CA A LUI MUNTEANUM. IN CAMPINA PRAHOVA, POT GASII UN ANTRENOR DE TENIS PENTRU LECTII PESTE VARA? fetita mea are 10 ani. SITEUL FEDERATIEI NU ARATA NICI UN CLUB IN CAMPINA. MULTUMESC, LIGIA

    1
    0

  • Nicoleta Tarantus pe 15 Mar 2010, 22:33
    @munteanum

    Poti intra pe site-ul Federatiei Romane de Tenis, http://www.frt.ro/?page=cluburi&pag=1, si aici gasesti adrese de contact ale cluburilor de tenis din zona ta.

    0
    0

  • munteanum pe 15 Mar 2010, 21:06
    UNDE INSCRIU FETITA?

    Fetita mea are doar 5 ani, dar e destul de inalta, de aceea consider ca poate face tenis. Ma poate ajuta cineva cu adresa si nr. de telefon pentru un club de tenis de camp din zona orasului Campina, Prahova

    0
    0

  • elena pe 4 Mar 2010, 15:23
    tenis

    are dreptate profesorul de tenis,a inceput f tarziu,eu am un baieteli este f greu si la 10 ani ,a inceput tenisul la 7 ani si inca nu stapanim f bine.este o concurenta f mare.elena

    0
    0

  • ionutz pe 21 Mai 2009, 22:36
    tenis

    sa lucreze antrenorul cu el mai mult,iar daca baiatul e perseverent si mai are si talent....e ok

    0
    0

  • alina pe 16 Apr 2009, 12:29
    tenis

    Buna ziua! Baietelul meu face tenis de 6 luni, in mai face 13 ani si el se viseaza campion. Antrenorul a incercat sa-i spuna ca a inceput tarziu dar el nu crede asta si este foarte ambitios. Are 2-3 antrenamente pe saptamana dar el ramane si dupa antrenament pe stadion si mai face cu celelalte grupe sau isi exerseaza singur serviciul la perete. Este un copil de premiul I la scoala si nu stiu daca este indicat sa faca performanta la varsta aceasta. As dori un sfat de la dvs cu privire la sansele lui reale. Va multumesc anticipat!

    4
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod