bebeluş

Ştiai asta? Bebelușii învață cuvintele cu mult timp înainte să vorbească

Bebelușii încep să învețe cuvinte și să le înțeleagă sensul cu mult timp înainte de a începe să vorbească. Cercetătorii americani au descoperit mecanismul acestui proces cognitiv.

"Este ceva foarte interesant, noi am descoperit dovezi ale faptului că pentru bebeluși, până și primele lor cuvinte nu reprezintă <<insule>> izolate: chiar și cu un vocabular foarte mic ei par să dețină o înțelegere a faptului că anumite cuvinte și concepte sunt mai <<asemănătoare>> decât altele", a declarat Elika Bergelson, de la Universitatea Duke din Durham, Carolina de Nord.

"Deși încă mai au mult de învățat înainte de a demonstra un nivel de înțelegere asemănător copiilor și adulților, bebelușii ne prezintă o nouă perspectivă asupra felului în care acele cuvinte timpurii și concepte sunt organizate", a adăugat cercetătoarea americană.

Învățarea cuvintelor necesită realizarea unor conexiuni între vorbire și lumea din jur și o înțelegere a felului în care cuvintele se corelează între ele.

Echipa coordonată de Elika Bergelson a studiat mai mulți bebeluși în vârstă de șase luni pentru a vedea dacă ei recunosc aceste conexiuni sau dacă recunosc doar cuvinte izolate.

Folosind tehnici de monitorizare a ochiului, cercetătorii americani au descoperit că bebelușii privesc considerabil mai mult spre fotografiile obiectelor numite ("mașină" de exemplu) atunci când acestea făceau pereche cu obiecte neasociate lor (precum o imagine cu o mașină și o imagine a unei sticle cu suc) față de cazul în care obiectele erau însoțite de obiecte asociate (precum imaginea unei mașini și imaginea unui pieton).

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod