bebeluş

Ştiai asta? Bebelușii învață cuvintele cu mult timp înainte să vorbească

Bebeluşii încep să înţeleagă sensul cuvintelor înainte de a le putea rosti, arată un nou studiu


"Bebelușii ar putea ști suficient despre înțelesul unui cuvânt pentru a-l spune separat de un referent neasociat, dar nu și de cel asociat. Poate că bebelușii știu că <<mașina>> nu se referă la suc, dar nu știu dacă pietonul face parte din categoria cuvântului <<mașină>>"
, a explicat coordonatoarea cercetării.

Folosind înregistrări video, cercetătorii au observat de asemenea că bebelușii au învățat să recunoască mai bine diverse cuvinte atunci când puteau să vadă obiecte în momentul folosirii cuvintelor (de exemplu, atunci când li se spunea "uite lingura ta", în timp ce lingura le era arătată).

Frecvența cu care un cuvânt este folosit în prezența unui obiect pare să aibă un impact mai mare asupra dezvoltării procesului de înțelegere a cuvintelor decât persoana care rostește acele cuvinte, potrivit unui studiu publicat pe 20 noiembrie în Proceedings of the National Academy of Sciences.

"Tratați-vă bebelușul ca pe un partener de conversație real.

Chiar și bebelușii foarte mici ascultă și învață semnificația cuvintelor și despre lumea din jurul lor înainte să înceapă să vorbească, iar persoanele care au grijă de ei contribuie la acest proces", a explicat Elika Bergelson.


Foto: Hepta

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod