Si cei mici se distreaza de Paste

Teatru de papusi cu... iepurasi


Copiilor le plac la nebunie povestile si, cu siguranta, vor fi extrem de atenti la spectacolul pe care il vei pregati pentru ei, de Paste. In plus, cei mici iti pot veni in ajutor, implicandu-se activ in aceasta activitate.

Poti improviza foarte usor, acasa, un teatru cu papusi. De data aceasta, pentru a fi in ton cu sarbatoarea, foloseste iepurasi din plus sau roaga-i pe copii sa te ajute la crearea personajelor. Nici macar nu trebuie sa fie foarte sofisticate, mai ales daca prichindeii au varste foarte mici.


Spre exemplu, puteti crea un iepuras dintr-o... punga de hartie. Impacheteaz-o astfel incat sa semene cat mai mult posibil cu un iepuras si pune-i pe micuti sa il deseneze, asa cum si-l imagineaza. Dintr-o alta punga de hartie, decupeaza urechile lungi ale iepurasului si lipeste-le de punga deja decorata.

Acum, ca personajele sunt gata, piesa poate incepe! Ascunde-te in dreptul unei mese si, manevrand iepurasul din hartie, spune povestea unui urechiat nazdravan, care trece prin o gramada de peripetii si ofera daruri copiilor, de Paste.
Cei mici vor rade cu pofta!

Cursa cu... oua vopsite


Distractia poate continua in acelasi stil, cu acest joc amuzant. Pentru recuzita, vei avea nevoie de oua fierte, vopsite, si linguri. Este important sa ai mai multe oua la indemana, in cazul in care cele folosite se sparg, in timpul jocului.

Gata, acum aveti tot ce va trebuie! Aduna-i pe micuti langa tine si incepeti! Copiii trebuie sa se aseze la rand, primul din coloana fiind liderul. O data ce s-a dat startul, regula spune ca fiecare copil trebuie sa tina in mana o lingura in care este asezat oul vopsit, apoi sa sara intr-un picior, urmarind traseul liderului.


Copiii care vor scapa oul din lingura sau care se vor odihni pe ambele picioare vor fi eliminati din joc, pana la "runda" urmatoare.

Conteaza foarte mult ca liderul sa fie familiarizat cu zona in care se va desfasura jocul, pentru a putea impune gradul de dificultate, insa tinand cont si de varsta participantilor. Astfel, surprizele s-ar putea tine lant, pentru ca prichindeii se vor trezi topaind pe scari sau alte obstacole improvizate.

Iar daca cei mici se distreaza atat de bine, de ce sa nu iti amintesti si tu de varsta copilariei? Poti intra in joc oricand!

Bineinteles, poti inventa tu insati o sumedenie de alte jocuri haioase, care sa ii tina ocupati pe cei mici in zilele de sarbatoare.
Timpul va trece in mod placut pentru intreaga familie si, mai tarziu, veti ramane cu amintiri frumoase. Ia cu tine si aparatul de fotografiat si surprinde toate intamplarile interesante! Distractie frumoasa si Paste fericit!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod