Si cei mici se distreaza de Paste

Iata si o alta varianta pentru vopsirea oualor in culori interesante. Cei mici vor fi foarte incantati, pentru ca vor avea ocazia sa se joace cu creioanele cerate intr-un mod inedit!

Vei avea nevoie de:

- oua fierte tare
- creioane cerate
- prosoape de bucatarie din hartie
- vopsea de oua in diferite culori
- ibric sau vas pentru fiecare culoare in parte
- lingura
- ulei
- carpa din bumbac

Cum procedezi:

1.
Cu ajutorul creioanelor cerate, deseneaza pe oua modele specifice Pastelui.
2. In fiecare vas, pregateste vopseaua de oua conform instructiunilor de pe ambalaj. Lasa ouale la vopsit pana cand acestea se coloreaza suficient. Preferabil, opteaza pentru o culoare inchisa.
3. Scoate ouale din vas cu ajutorul lingurii si introdu-le la cuptor timp de cateva minute, pana cand ceara s-a topit.
4. Sterge fiecare ou cu un servet din hartie si introdu din nou ouale intr-un vas cu o vopsea de culoare deschisa, astfel incat modelul trasat cu creioanele cerate sa se coloreze.
5. La final, confera-le luciu, stergand fiecare ou cu carpa moale din bumbac, inmuiata in foarte putin ulei.


Odata ce ati terminat cu vopsitul oualor, distractia poate continua! Iar daca vremea este frumoasa, cu atat mai mult nu va veti plictisi, pentru ca o mare parte dintre activitatile distractive pe care ti le propunem au sansa sa fie mult mai amuzante daca au loc in aer liber. Cei mici se vor putea juca in voie, supravegheati atent de parinti, facand schimb de cadouri de Paste si admirandu-si hainutele noi.

"Vanatoarea" de oua


Una dintre cele mai la indemana activitati de petrecere a timpului liber in aceste zile de vacanta este sa iesiti in aer liber, in natura, sa mergeti la picnic sau la tara. Nu uita de asa numita "vanatoare" de oua, de data aceasta, de ciocolata. Pentru a fi sigura ca ai suficiente "provizii", cumpara de la hipermarket cat mai multe oua de ciocolata sau prajiturele.

Ascunde ouale in parc, in curte sau chiar in casa.
Pentru copiii de varste mai mici, poti oferi si indicii... dulci, astfel incat sa le fie mai usor sa gaseasca surprizele si sa nu se plictiseasca prea repede. Puteti stabili inca de la inceput care vor fi indiciile - un cosulet din rachita, decoratiuni specifice Pastelui, un iepuras din plus, fiecare obiect fiind amplasat in apropierea "ascunzatorilor".

Mai mult decat atat, poti pregati o "carare" din bomboane dulci, care sa ii duca pe micuti direct la ouale de ciocolata ascunse.

Ce presupune competitia? Fiecare copil are ocazia sa isi pregateasca singur "premiul", pentru ca ouale de ciocolata gasite reprezinta, in fapt, recompensa jocului. Astfel, cu cat va gasi mai multe oua, cu atat cadoul va fi mai consistent.

Oua... suspendate


La finalul "vanatorii" de oua, o parte dintre ouale care nu au fost gasite de prichindei pot fi adunate intr-un cosulet. Leaga apoi fiecare ou cu o panglica de lungimi diferite, de lustra sau de creanga unui copac.
Poti suspenda si mici cadouri sau jucarii. In cazul in care jocul se va desfasura in casa, pentru a nu risca patarea covorului, asaza peste acesta o fata de masa sau o coala de hartie.

Acum, ca totul este pregatit, poti da startul! Fiecare copil trebuie sa fie legat la ochi si sa aiba in dotare echipamentul necesar, respectiv un bat, cu care sa loveasca ouale si micile daruri suspendate. Toate cadourile cazute ii apartin, iar daca nu are succes din prima lovitura, i se permite inca una.

Cu toate acestea, asigura-te ca jocul nu este periculos, mai ales daca se desfasoara in interior - indeparteaza toate obiectele care ar putea fi sparte in urma loviturii, iar toti copiii trebuie sa stea la distanta atunci cand unul dintre tovarasii de joaca loveste darurile suspendate.

De ce nu, pentru ca jocul sa fie mult mai amuzant, implica-te si tu si imparte copiilor darurile castigate.
Cu siguranta, distractia va fi maxima si pentru cei mici, si pentru cei mari.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod