Şcoală. Ce trebuie să conţină pacheţelul cu mâncare al copilului tău?



4. Micul dejun – obligatoriu în cazul școlarilor și preșcolarilor!


Nu uita că pachețelul de la școală este doar o gustare, nu poate ține loc de mic dejun sau de prânz. Copilul trebuie să mănânce trei mese principale și una sau două gustări zilnic. Un mic dejun hrănitor îl reprezintă cerealele bio, chiar fără gluten, cu lapte vegetal din migdale, orez sau cocos. Mulți copii dezvoltă, fără ca părinții să bănuiască, intoleranță la lactoză. Gustul laptelui vegetal este mai bun decât cel al laptelui de vacă, mai ales în combinație cu cerealele.


O altă variantă include celebrul pahar cu lapte și cacao degresată bio sau pudră de carob, un înlocuitor pentru cacao, un foarte bun antioxidant, potrivit mai ales pentru cei mici, nefiind la fel de iritabil precum cacaua. Acesta ar putea fi completat de o felie de pâine neagră sau cu semințe, tartinată cu ulei de cocos bio, care contine antioxidanți naturali, vitaminele A, C si E, vitamina K, Fier și Calciu și ajută la creșterea imunității. Se pot de asemenea folosi și alte creme tartinabile cum ar fi untul de arahide, de cacao natural sau crema de macadamia sau pateuri vegetale.
 


5. Pachețelul de școală sau grădiniță


Părinții ar trebui în primul rând să țină cont de faptul că pauza nu durează mai mult de 10-15 minute, iar cantitatea de alimente trebuie să fie proporțională cu timpul necesar ingerării ei. De asemenea, hidratarea nu ar trebui neglijată, apa plată sau apa de cocos, neacidulate și neîndulcite sunt perfecte pentru pauză.

Atunci când copilul vrea chipsuri sau ceva de "ronţăit", îl putem "păcăli" cu nişte nuci, alune, migdale, stafide sau curmale, care sunt nişte gustări sănătoase și care dau multă energie și sunt și hrană pentru creier.

O altă variantă de dulce natural, fără zahăr, sunt pireurile de fructe, gata ambalate și porționate.
Acestea înlocuiesc pofta de dulce și sunt mult mai hrănitoare, aducând beneficiile unui fruct natural.
De câteva ori pe săptămână poţi alege pentru copii batoanele vegane din fructe și semințe uscate, câteva bucățele de ciocolată bio sau biscuiți bio.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod