Pregateste-ti copilul de tabara

Afla cum sa pui la punct ultimele detalii pentru vacanta fara parinti a micutului tau
In aceasta vara, iti doresti ca micutul tau sa petreaca mai mult timp in aer liber si sa invete sa socializeze. Il poti trimite in tabara, intr-o vacanta fara parinti, care ii poate oferi copilului tau multe oportunitati de a se distra si de a trai o aventura.

Dupa cum sustin si psihologii, segmentul de varsta 6-12 ani este cel mai potrivit pentru ca micutii sa mearga in tabara, iar o astfel de vacanta departe de parinti ii poate face pe copii mai responsabili si pot lega prietenii mai usor.

In orice caz, daca prichindelul tau nu doreste sa mearga intr-o astfel de tabara, nu este cazul sa il obligi, pentru ca s-ar putea simti izgonit de acasa si nu se va simti bine intr-un loc necunoscut, printre straini.

Inainte sa iti trimiti copilul in tabara, trebuie sa iei in considerarea cateva aspecte. Pentru inceput, poti opta pentru o mini tabara. Multor copii, mai ales celor dependenti de mama, le este foarte greu sa fie plecati departe de parinti sau sa doarma in alta parte decat acasa pentru o perioada mai lunga de timp. Vorbeste cu parintii prietenilor lui, poate si acestia doresc o astfel de vacanta. Copilul tau va fi mult mai relaxat daca va petrece tot acest timp alaturi de un prieten.

Alege cu grija tabara potrivita


Trebuie sa cunosti foarte bine temperamentul copilului tau, ce anume ii place sa faca, ce pasiuni are, pentru a sti ce fel de tabara sa ii alegi. Daca este timid, are probleme de comunicare si este mai retras, poti opta pentru o tabara tematica: de orietare turistica, arta fotografica, sah, reciclare, echitatie, teatru, cercetasi, inot, limbi straine, matematica etc. Cu siguranta va reusi sa isi faca multi prieteni care au pasiuni comune...

Un aspect important este si costul acestei vacante. Calculeaza daca te incadrezi in bugetul stabilit. Nu uita sa tii cont si de media de varsta a copiilor care merg in tabara respectiva. Nu intotdeauna un copil de 8 ani se va intelege foarte bine cu unul de 12 ani.

Intereseaza-te de conditiile de cazare, meniu, program


Un aspect foarte important, mai ales daca micutul tau are nevoi alimentare speciale. Poate este alergic la anumite alimente, de exemplu. Organizatorii taberei trebuie sa stie aceste lucruri, pentru ca micutul tau sa nu intampine probleme. Nu uita sa lasi si date de contact pentru a fi contactata in cazul in care apar nereguli. Ar fi de preferat sa nu mergi sa il vizitezi pe micut in tabara, pentru a-i oferi siguranta de sine si sa il inveti sa fie responsabil.

Acorda o atentie sporita locului unde merge copilul tau si celor care organizeaza tabara. Micutul tau trebuie sa se afle in siguranta, iar cei alaturi de care va petrece tabara sa fie persoane de incredere, instruite corespunzator.  

Echipeaza-l corespunzator


Imbraca-l adecvat si pune-i toate lucrurile utile intr-un rucsac. Ai grija insa ca bagajul sa nu fie foarte greu. Tine cont si de faptul ca serile ar putea sa fie racoroase, chiar daca tabara va fi undeva la mare... Poti sa ii dai si cativa bani de buzunar, pentru orice eventualitate.

Avantajele unei tabere...


Intr-o astfel de tabara, copilul tau va cunoaste noi copii, va invata sa isi faca noi prieteni si sa fie independent. Aici are posibilitatea sa fie exact cum isi doreste si sa faca propriile reguli atunci cand vine vorba de formarea personalitatii. Timpul petrecut intr-o tabara de vara il poate face pe micut sa castige intredere in sine, iar daca realizeaza ca poate supravietui si poate fi fericit departe de mama, tata si frati - se poate simti in siguranta.

Tot prin intermediul unei astfel de tabere, copiii pot invata sa se descurce singuri in unele situatii, sa se ajute unii pe altii in alte situatii, sa fie generosi si sa ii respecte pe ceilalti copii.   

Un studiu psihologic a demonstrat faptul ca acei copii care merg in tabere au o incredere in sine mai crescuta, nu sunt atrasi de vicii precum alcoolul sau drogurile si dezvolta un simt al competitiei.

Cu atatea avantaje, te-ai gandit in ce tabara va merge copilul tau in vara aceasta?

Eva iti ofera cateva optiuni:

Tumba.ro
Tabara de cercetasi supravietuire alpinism vizitare
Tabere de Vara Alpinism Azuga 6 zile
Adventurecamps
Tabere Spando
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod