O petrecere... pe biciclete!

Sa nu uitam ca este vara... De fapt, timpul frumos nici nu ne permite sa trecem cu vederea vreo clipa acest lucru... Ca atare, exista nenumarate ocazii pentru copilul tau sa se distreze.

Sa nu uitam ca este vara... De fapt, timpul frumos nici nu ne permite sa trecem cu vederea vreo clipa acest lucru... Ca atare, exista nenumarate ocazii pentru copilul tau sa se distreze.

Este vacanta, o parte dintre prietenii lui cu siguranta au ramas acasa, asa ca este cazul sa le organizezi o petrecere... pe biciclete pe care sa o tina minte mult timp de acum incolo! Nici macar nu necesita cine stie ce pregatire spectaculoasa. Nu ai nevoie decat de aceste ingrediente: copii, biciclete, padure sau pista special amenajata, distractie din plin!

Una dintre cele mai frumoase experiente pe care o traieste un parinte este si aceea de a-l invata pe cel mic sa inoate, sa mearga pe bicicleta sau pe role sau sa il convinga sa participe la orice alt tip de activitate de agrement.

O data ce prichindeii invata cum sta treaba cu rotile si ghidonul naravasei biciclete - si la varste fragede acest lucru se invata usor, cu ceva zgarieturi, vanatai si nazbatii la activ, inerente, de altfel... - se da unda verde la distractie!

La o astfel de petrecere pe biciclete, copiii se simt bine intr-un mediu curat si sigur, fiind supravegheati cu atentie de catre "parintele-organizator" sau chiar de mai multi parinti care doresc sa participe la "eveniment".

Primul pas de pe lista il reprezinta invitatiile adresate prietenilor copilului tau, toti micutii care stiu sa mearga pe bicicleta si/sau au in posesia lor un astfel de... instrument.

Am spus "sau", pentru ca intotdeauna se poate imprumuta o bicicleta de la un copil ceva mai mare - un frate, o sora, un verisor, un vecin, care nu poate sau nu isi doreste sa participe la cursa.

Mai mult decat atat, exista si locuri speciale de unde parintele poate inchiria o bicicleta pentru micutul doritor de activitati sportive.

Daca vrei sa sporesti distractia celui mic, poti renunta la simplul telefon de invitatie. Poti realiza, impreuna cu el, niste invitatii personalizate. Consulta-te cu el si vezi ce isi doreste.

Dar nu cred ca va refuza sau va da cu piciorul sansei de a crea, impreuna cu tine, invitatii scrise, pe carton special. Pentru un efect maxim, textul care contine toate informatiile necesare - data, ora si locul la care va avea loc petrecerea - trebuie insotite de mici desene si abtibilduri ilustrative pentru cursa "sangeroasa" ce se anunta la orizont...

Incurajeaza-i pe copii sa vina imbracati in costume speciale de biciclisti, cat mai colorate cu putinta. De asemenea, isi pot personaliza aceste costume cu diferite inscriptii, stick-ere etc.

Pune-le la dispozitie accesorii care sa ii ajute sa isi personalizeze si bicicleta inainte de concurs: numarul bicicletei, pentru a o diferentia de celelalte, banda reflectorizanta colorata, claxoane, snururi pentru ghidon etc. Copiii vor fi foarte fericiti sa intre in cursa cu o bicicleta care ii reprezinta cu cinste la concurs!

O data ce invitatii sunt pregatiti, luati-va bicicletele si plecati la locul unde se va desfasura "petrecerea". Daca locatia este un parc sau o pista special amenajata pentru asemenea curse, puteti aduce un plus de "profesionalism" competitiei prin amplasarea unor jaloane portocalii rutiere, ce reprezinta marcajele de pe pista.

Bineinteles, copiii trebuie sa treaca printre aceste jaloane. Cronometreaza fiecare concurent si ofera un premiu celui care ajunge la linia de sosire primul. Nu ii uita nici pe cei clasati pe pozitiile a doua si a treia.

Daca celor mici le place aceasta idee de concurs, atunci organizeaza o... cursa-imitatie. Acest lucru inseamna ca prichindeii trebuie sa isi copieze miscarile unul altuia in timp ce se avanta pe pista. Cel care imita cel mai bine unul dintre colegii de cursa, primeste un premiu cat mai haios posibil, pe masura rasetelor generate...

Este chiar de preferat sa optezi pentru organizarea acestei petreceri intr-un parc sau intr-o padure. Este pacat de vremea aceasta frumoasa sa nu ii lasi pe micuti sa alerge in voie (cu sau fara biciclete!) pe meleaguri mai mult sau mai putin cunoscute... Poti desena pentru copii cateva harti simple, trimitandu-i intr-o excursie de orientare in padure.

Pentru a face concursul si mai interesant, ofera-le indicii scrise despre locatia la care trebuie sa ajunga in final. Acest lucru ii va obliga mai degraba sa decodeze mesajele tale decat sa se orienteze in functie de harta.

Bineinteles, nu transforma aceasta excursie intr-un curs pentru avansati! Asigura-te ca fiecare copil participant stie care este locul de intalnire, astfel incat sa nu ii fie foarte dificil sa te gaseasca, chiar daca se rataceste de grup. Este foarte bine sa le explici care este cea mai scurta sau directa ruta catre punctul de intalnire.

Copiilor le va placea atat de mult sa descifreze indiciile date de tine, incat nu vor incerca sa triseze, "furisandu-se" spre linia de sosire pe acest drum.

La finalul unei zile obositoare de mers pe bicicleta, trateaza-i pe prichindeii epuizati cu un picnic delicios, cu sandvisuri, bauturi racoritoare si alte bunatati.

Pune-le la dispozitie micutilor rezerve suficiente de apa proaspata pe toata durata cursei si la sfarsitul acesteia, deoarece deshidratarea nu este o placere pentru nimeni. Nu iti doresti sa creezi probleme, ba dimpotriva, vrei sa ii vezi pe toti ca se simt bine facand putin sport.

Marii castigatori ai competitiei vor primi premii care sa ateste in mod incontestabil abilitatile lor de biciclisti. Insa este foarte important sa nu treci cu vederea nici unul dintre concurenti, chiar daca unii dintre ei nu s-au descurcat foarte bine sau chiar au abandonat pe parcurs.

Fiecare copil se bucura sa stie ca este apreciat pentru ceea ce a facut si ca a iesit invingator la macar una dintre probele supuse atentiei (si efortului...) sau.

Nu iti va fi greu sa creezi categorii speciale, pe langa cele clasice de "Locul I", "Locul II", "Locul III" si "Mentiune"... Cu cat mai haioase denumirile acestora, cu atat mai bine! Spre exemplu, cu totii se vor amuza sa il vada si sa il aplaude pe cel care a castigat titulatura de "Cel mai obosit biciclist" sau "Cel mai perseverent biciclist".



Premiile cele mai potrivite pentru asemenea concursuri raman tot accesoriile pentru bicicleta: oglinzi retrovizoare, mici placute de inmatriculare, casti de protectie, genunchiere, cotiere sau alte obiecte haioase si practice, pe care copiii vor fi foarte fericiti sa le primeasca.

O zi petrecuta in aer liber, cu mult sport, este sanatate curata! Copiii au nevoie de spatiu pentru a-si descarca surplusul de energie si o astfel de petrecere pe biciclete suna din ce in ce mai tentant, nu?

Nu te speria de costurile pe care le presupune "distractia" celor mici - acestea pot fi impartite intre parintii prichindeilor care participa la competitie. Va fi si mai distractiv daca sunteti mai multi cei care va ocupati de organizare.

Si, de ce nu, incercati, de dragul celor mici (si al vostru), sa "puneti la bataie" si o cursa pentru voi, adultii, intr-un ritm cat mai lejer posibil - ati iesit la padure pentru placere, nu pentru spiritul competitiv! Acest lucru ii va amuza teribil pe copii si va va relaxa si pe voi. Iar daca aceste categorii de premii amuzante vi se aplica si voua, distractia este suta la suta garantata!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod