Invata sa iti apreciezi parintii!

Ti-ai intemeiat sau nu o familie, esti sau nu mama, un lucru este sigur: esti copil! Esti si vei ramane copilul parintilor tai chiar daca ai depasit de mult varsta copilariei.

Ti-ai intemeiat sau nu o familie, esti sau nu mama, un lucru este sigur: esti copil! Esti si vei ramane copilul parintilor tai chiar daca ai depasit de mult varsta copilariei. Iti vor purta de grija, se vor ruga pentru tine in fiecare seara, isi vor pune problema zi de zi daca esti bine...

Ajungi sa vezi si sa intelegi aceste lucruri abia atunci cand esti parinte. Iti vei aminti ca si tu ai fost copil si ca, de multe ori, poate ai gresit fata de cei care ti-au dat viata.

Atunci iti vei da seama ca parintii te-au iertat pentru tonul ridicat cu care le-ai vorbit in seara in care nu te-au lasat in oras, pentru lipsa de respect, pentru nota mica pe care le-ai ascuns-o, pentru banii luati pe furis din buzunarul lor si multe alte lucruri...

Apreciezi toate sacrificiile pe care le-au facut pentru tine in trecut si incerci sa te revansezi fata de ei acum.

Dar in relatia parinti - copii nu se tine scorul. Trebuie doar sa inveti sa acorzi familiei mai multa atentie.

Suna-i sau viziteaza-i cat de des poti

Chiar daca esti ocupata sau ai un job care iti solicita o mare parte din timp, este bine sa incerci sa iti vizitezi parintii cat mai des. Va fi pentru ei ca o gura de aer proaspat. In cazul in care nu poti face acest lucru, rapeste-ti cateva minute pentru a le da un telefon. Se vor bucura sa te auda.

Incearca sa nu ii contrazici

De multe ori, nu sunteti de acord sau aveti conceptii diferite despre anumite lucruri, iar tendinta lor este intotdeauna aceea de a te sfatui. Chiar daca au sau nu dreptate, este preferabil sa ii asculti si sa le promiti ca macar vei incerca sa le urmezi povetele.

Nu ii ingreuna cu problemele tale

Desi poate nu vei reusi niciodata sa iti minti mama sau sa ii ascunzi ceva, incearca totusi sa nu o incarci pe ea cu greutatile tale cotidiene.
Uneori, un necaz mic pentru tine poate fi mare pentru parintii care te asculta...

Povesteste-le lucrurile marunte si vesele din viata ta

De la un timp, nu mai pui mare pret pe lucrurile si intamplarile care te inveselesc si ajungi sa le tratezi ca pe ceva obisnuit. Fa-le cunoscute si lor aceste lucruri obisnuite care iti insenineaza ziua. Se vor bucura nespus si le vor trai ca si cand ar fi fost acolo, alaturi de tine. Iar tu vei suplini, intr-un fel, momentele in care nu esti alaturi de ei.

Fa-le mici cadouri

Parintii nu-si vor dori niciodata daruri substantiale din partea ta, iar daca le vei face, gandul ca ti-ai cheltuit banii pentru ei ii va ingrijora peste masura...
O felicitare, o fotografie in rama, o zaharnita, o carte... daruieste-le lucruri mici si vei primi inapoi sentimente mari.

Lasa-i sa faca parte din viata micutului tau

Tine numai de tine sa cultivi o relatie frumoasa intre copilul tau si bunicii lui. Daca ai un program care nu iti permite sa dedici prea mult timp copilului, nu opta pentru o bona, in cazul in care bunicii sunt bucurosi sa stea cu nepotelul.

Pentru ei este o placere, cat despre cel mic... nu va uita niciodata povestile bunicului sau placintele bunicii. Prichindelul va avea in felul acesta o copilarie de vis, iar parintii tai, o viata linistita si plina de intamplari fericite.

Si, nu in ultimul rand, nu uita niciodata ca, pentru a fi o mama buna, trebuie mai intai sa stii sa fii un copil bun.

 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • georgiana pe 14 Mai 2008, 17:27
    un articol diferit de toate celelalte

    iubiti-va parintii si respectatii.chiar daca uneori gresesc, sunt oameni.si noi la randul nostru gresim, uneori mai mult sau poate alteori mai putin.eu am avut o copilarie foarte frumoasa, i-am avut alaturi si pe bunicii mei, le multumesc pt asta si mi-as dori ca si eu sa le ofer acelasi lucru copiilor mei sau poate mai mult!

    0
    0

  • boriceanu aurica clara pe 2 Mai 2008, 22:26
    pana nu e prea tarziu

    mama mea era o femeie foarte buna iar daca eu ziceam ca e rosu desi era alb mama mea zicea ca mine sa nu ma jigneasca.Acum ca nu mai este as prefera sa zica ea ca-i rosu dar sa fie cu mine.Am doua fetite si-mi lipseste mult ,doamne de-as mai avea o sansa sa-mi pot pretui mama.

    0
    0

  • ENESCU RODICA pe 29 Apr 2008, 20:49
    invata sa-ti apreciezi parintii

    un articol foarte bun si ar trebui ca unele persoane sa tina cont de el.daca nu,isi vor da seama cand unul dintre parinti nu o sa mai fie langa el

    0
    0

  • Ioana pe 29 Apr 2008, 19:31
    ok

    destul de bun articolul. Dar totusi cam incomplet

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod