mama si copilul

Fraza pe care orice părinte ar trebui să i-o spună copilului său

psiholog
Psihologul australian Andrew Fuller crede că părinţii pot influenţa decisiv educaţia copiilor cu mesaje pozitive care să-i stimuleze


Pe lângă discuţia cu copiii, mesajele scrise pot fi un mod puternic de a fortifica aceste filozofii, sugerează Fuller, care recomandă, de asemenea, agăţatul semnelor încurajatoare prin casă. "Dacă bunicii şi părinţii vor lucra împreună la acest lucru, puterea mesajului va fi mai mare", adaugă el.

Pe lângă insuflarea unui sentiment de încredere în sine, expertul citat spune că părinţii trebuie să pregătească copiii pentru eşec, să-i înveţe din greşelile lor şi să nu se îndepărteze de la provocare.

Sugestia lui se încheie cu cele mai simple, dar cele mai importante mesaje, cele despre iubirea necondiţionată a părintelui faţă de copil.

Fuller consideră că părinţii ar trebui să le spună copiilor un lucru eseníal: "Să ştii că eu te voi iubi la fel, indiferent dacă câştigi sau pierzi. Vreau ca tu să ai o viaţă uimitoare, pentru că ştiu că eşti capabil de ea. Eu te iubesc şi cred în tine".

Fuller consideră că părinţii sunt ”neuro-arhitecţii” creierului propriilor copii.
Inteligenţa poate fi dobândită, copilul nu se naşte cu ea, spune psihologul citat de Daily Mail.

În cazul în care copiii sunt reticenţi în a încerca lucruri noi, părinţii le pot spune că ei trebuie să renunţe la acest lucru fiindcă fac o greşeală. "Este important să oprim transformarea învăţării într-un job sau muncă, părinţii trebuie să ajute copiii să-şi trăiască o viaţă de explorare şi de uimire", este concluzia psihologului.

În general, copiii se nasc cu simțul aventurii, însă pe măsură ce cresc și primesc o educație, explorarea se oprește.

Este important să le insuflăm curajul necesar pentru a încerca lucruri noi fără să-i descurajăm. Astfel, odată ajuns adult, nu se va confrunta cu teama de nou sau cu incertitudini.

Pe scurt, spune-i copilului tău că îl iubești, că ai încredere absolută în el, dar mai ales, spune-i că orice ar fi, tu vei fi acolo să-l susții. E important!

Foto: Daily Mail

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • MarianBogorodea pe 7 Iun 2016, 17:52
    Adevarat

    Foarte adevarat...copilul trebuie sa aiba parte si de dreptate atunci cand are dar si de incurajare si sustinere in orice face ,bun,chiar daca tu ca parinte deja stii ca nu ii va reusii

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod