mama si copilul

Fraza pe care orice părinte ar trebui să i-o spună copilului său

Un psiholog australian a scris un mesaj emoţionant despre ce ar trebui să-i spună un părinte copilului său pentru a-i întări încrederea şi a-l încuraja să-şi dezvolte talentul.

Scrisoarea lui Andrew Fuller, un psiholog din Australia, specializat în cercetarea creierului, învăţării şi a rezistenţei, începe cu adresarea "Eşti o legendă vie". El consideră că anumite fraze pot ajuta tinerii să-şi dezvolte potenţialul, relatează cotidianul britanic Daily Mail.

"Toţi copiii au o capacitate mult mai mare şi un geniu interior mai puternic decât putem să credem noi”, scrie Fuller.

"Esenţa mesajului care trebuie transmis este acela de a face copilul să înţeleagă că tu crezi în el, indiferent de ce s-ar întâmpla".

Să ştii că eu te iubesc indiferent dacă vei câștiga sau vei pierde

Copiii au încredere absolută în părinți, de aceea este responsabilitatea lor să le spună că sunt capabili, creativi și cei mai inteligenți din câți oameni cunosc. Mai mult decât atât, un părinte trebuie să transmită ideea că succesul poate fi atins cu un efort pe măsură, dar în același timp, viitorul adult trebuie să fie pregătit și pentru dezamăgiri. Eșecul face parte dintr-un proces natural al vieții, de aceea este important ca un copil să știe că lucrurile nu sunt întotdeauna așa cum ne dorim.

Fuller recomandă strategia de "hrănire prin picurare" a ideilor copiilor şi adolescenţilor de-a lungul timpului.

"Începeţi de mici şi păstraţi construirea mesajului. Mesajul trebuie reiterat în diferite moduri de-a lungul anilor adolescenţei”, explică psihologul australian.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • MarianBogorodea pe 7 Iun 2016, 17:52
    Adevarat

    Foarte adevarat...copilul trebuie sa aiba parte si de dreptate atunci cand are dar si de incurajare si sustinere in orice face ,bun,chiar daca tu ca parinte deja stii ca nu ii va reusii

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod