Fierul te ajuta sa il feresti pe cel mic de infectii

Organismul uman este mult mai inteligent decat ne putem noi imagina, insa acest lucru nu inseamna ca nu trebuie sa avem grija de el. Sanatatea noastra este direct influentata de capacitatea organismului de a se apara impotriva unor infectii, viroze, dar si alte probleme mai grave. Cu atat mai mult cu cat este vorba de copii. Cei mici sunt mult mai expusi decat adultii, iar sistemul lor imunitar poate fi semnificativ afectat daca organismul nu primeste necesarul zilnic de minerale si vitamine.

De multe ori, anumiti factori externi precum variatiile de temperatura si schimbarea anotimpurilor pot influenta gradul de vulnerabilitate al copiilor la infectii.
Cele mai intalnite, in randul copiilor, sunt infectiile respiratorii, precum virozele si infectiile digestive.

“Infectiile respiratorii apar cu preponderenta iarna, datorita temperaturilor scazute, dar si a factorilor patogeni. Acestea se manifesta sub forma durerilor de gat, frisoane, febra, respiratie dificila si tuse. Spre deosebire de infectiile respiratorii, cele digestive apar de obicei in anotimpurile calde. Simptomele presupun crampe severe la stomac, greata si varsaturi”, declara prof. dr. Doina Anca Plesca, medic primar pediatru, vicepresedinte al Societatii Romane de Pediatrie.

Un sistem imunitar sanatos este important pentru a-i feri pe cei mici de toate acestea.
Fierul este unul dintre mineralele esentiale care contribuie la mentinerea sanatatii sistemului imunitar.

Campania Nestle “Impreuna crestem copii puternici” le reaminteste mamicilor cat de important este acest mineral si care este rolul lui in alimentatia celor mici, in contextul in care, deficienta de fier afecteaza 1 din 4 copii de varsta scolara din Romania.

Spanacul, ficatul de pui, semintele de susan, ouale si pestele sunt cateva dintre alimentele care pot face parte dintr-o alimentatie echilibrata, asigurand totodata si necesarul zilnic de fier.
In plus, pentru o asimilare cat mai buna a fierului este important sa completati dieta celor mici cu alimente bogate in vitamina C. Asa ca incepeti chiar de la micul dejun, cel mai important moment al zilei din punct de vedere al alimentatiei. Ii puteti rasfata pe cei mici cu un pahar de lapte cu Nesquik Opti-Start cacao instant sau o portie de cereale Nesquik, care asigura 17%, respectiv 26% din necesarul zilnic de fier. Si pentru o prima masa a zilei cat mai echilibrata, fructul preferat si cateva migdale sau nuci pot completa micul-dejun.


Asadar, pentru ca micutii vostri sa fie sanatosi si puternici, este timpul sa va imprieteniti si cu fierul. Nu uitati sa-l introduceti in alimentatia familiei in fiecare zi!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod