Educaţie. Legătura dintre mamă şi copil, consolidată prin joc şi cunoaştere

Copiii învaţă mai uşor noţiuni şi deprinderi noi atunci când se joacă


Ştim cu toţii despre puterea exemplului. Se aplică cu succes şi în acest caz când copilul îşi vedea mama că citeşte, va prelua pasiunea pentru lectură. Citiţi-le copiilor poveşti în fiecare seară, încă de când sunt foarte mici.
Există o mulţime de cărţi pentru copii mici, cu imagini, cu ajutorul cărora mama şi copilul pot explora lumea. Deschideţi aceste cărţi şi bucuraţi-vă împreună de imagini, culori, cunoaştere.

Mai târziu, copilului îi va plăcea să deschidă singur cărţile şi să descopere istoria lumii.

În ceea ce priveşte învăţarea de la şcoală, mama trebuie să ştie că fiecare copil are un stil de învăţare preferat. Astfel, îndrumându-şi copilul să-şi descopere propriul stil de învăţare, cel mic va fi atras să afle cât mai mult, fără să resimtă dificultăţi.

Ca mame, avem responsabilitatea de a identifica nevoile copiilor noştri şi a le oferi îndrumare. Cel mai important lucru e ca părinţii să fie deschişi în a-şi îndruma copiii să experimenteze activităţi noi, pentru a-şi descoperi talente şi abilităţi, în plus faţă de sistemul clasic de învăţământ.
Astfel, copilul va deprinde abilităţile necesare pentru a face faţă situaţiilor din viaţă. Va dezvolta calităţi precum încredere în sine, comunicare eficientă, autocontrol, perseverenţă, curiozitate, conştiinciozitate, abilitatea de a gândi în perspectivă.

Ca părinţi, e important să căutăm punctele forte ale copilului nostru, aptitudinile, pe care el le va explora şi valorifica mai departe, ajungând apoi să exceleze în anumite domenii, conchide Corina Tanasiciuc.


Foto: Depositphotos, Smart Education

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod