De ce am facut un copil?

Pentru placerea bunicilor!

 
Valeria este o mama de 32 de ani, care are doi baieti. „Mama mea a fost mereu alaturi de mine din momentul in care s-a nascut primul meu copil. Pe cel de al doilea, l-am facut doar pentru ca mama mi-a spus ca Alex, baiatul meu cel mare, trebuie sa aiba un frate. De curand am aflat ca inainte de ma naste eu, un frate al meu a murit la varsta de doua luni. Nepotii, adica copiii mei, au fost cei care au alinat durerea mamei!”, povesteste Valeria.

Muriel Flis-Treves spune ca exista situatii in care nu partenerul de viata impune aparitia unui copil, ci familia. „Femeile trebuie sa faca fata presiunii familiei, parintilor si, nu in ultimul rand, sotului.
Placerea maternitatii si nasterea sunt magnifice. Iar situatiile in care copilul moare, sunt dramatice. Deseori nu se poate trece niciodata peste asta. Exista situatii cand venirea pe lume a unui copil este impusa de situatii extreme”, explica Murie Flis-Treves.
 

Ca sa ma simt femeie!


La 35 de ani, Silvia are doi copii - un baiat de sapte ani si o fata de trei. „Niciodata nu m-am simtit mai mult femeie ca atunci cand am fost insarcinata. Dincolo de avantajele fizice din primele luni – aveam cei mai frumosi sani, fata mea stralucea - psihic ma simteam perfect. Aveam incredre in mine, inflorisem. Si la a doua sarcina la fel.
Incredibila perioada! Pacat ca dureaza putin!”
, isi exprima ea regretul.

Muriel Flis-Treves stie ca foarte des, in primele luni de sarcina, mai ales daca bebelusul este dorit, femeia trece printr-o perioada de perfectiune fizica si psihica. „Dureaza pana spre sapte luni de sarcina, cand singurul disconfort, daca nu sunt altfel de probleme de sanatate, este cel al greutatii si al volumului abdominal. Hormonii feminini sunt mai mult decat benefici si aduc doar avantaje. Femeia are un erotism special, iar psihicul este la nivel maxim. Mereu spun femeilor, din prima luna de sarcina, ca ceea ce va urma este cea mai grozava si spectaculoasa perioada din viata lor, care nu va fi egalata decat de momentul in care isi vor tine copilul in brate”, afirma Murie Flis-Treves.
 

Pentru a face pe plac partenerului!

 
Imi iubesc copiii mai mult decat orice pe lume, dar nu i-am dorit”, declara brusc Stefania (40 de ani). A fost casatorita de doua ori si are acum 3 copii.

Baiatul cel mare, care are 17 ani, l-am facut pentru ca am crezut ca asa sotul meu va ramane alaturi de mine. El isi dorea acest copil. M-am inselat, pentru ca, in final, ne-am despartit. Fata si al doilea baiat au venit pe lume tot de dragul sotului. El a vrut sa avem musai doi copii”, marturiseste Stefania.

„Freud spunea ca paternitatea are la baza dorinta, in timp ce, pentru femei, este o chestiune biologica, necesara”, explica Muriel Flis-Treves. In acest caz, copiii nu au venit din dragoste, ci din dorinta de a mentine dragostea. Este o diferenta de nuanta. „De-a lungul timpului maternitatea a fost mereu un raspuns la dorintele barbatului.
Din anumite puncte de vedere, asa a ramas”, afirma Muriel Flis-Treves.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod