Cum se distreaza cei mici de Craciun?

Cei mari sunt ocupati cu pregatirile de Craciun. Insa cum ii putem include si pe cei mici in atmosfera sarbatorilor? Vei gasi in continuare cateva idei de activitati pentru a-i amuza...
Cei mari sunt ocupati cu pregatirile de Craciun. Insa cum ii putem include si pe cei mici in atmosfera sarbatorilor? Vei gasi in continuare cateva idei de activitati pentru a-i amuza pe prichindei si pentru a-i face sa astepte cu nerabdare Craciunul, atat de dragul darurilor care ii asteapta, dar mai ales al jocurilor propuse.

Scrisoare pentru Mos Craciun


Daca micutii tai cred in Mos Craciun, le poti sugera sa ii scrie o scrisoare, in care sa ii spuna ce cadouri isi doresc de la el si cat de cuminti au fost. Ajuta-i sa scrie, insa doar daca iti cer acest lucru - aceasta deoarece unii copii prefera sa scrie singuri.
Este si distractiv, si educativ: copiii invata, astfel, regulile de baza ale redactarii unei scrisori, amuzandu-se, in acelasi timp.

Povestea Nasterii Domnului


Spune-le copiilor tai povestea nasterii lui Iisus si explica-le semnificatia Craciunului. Citeste-le sau, daca micutii au invatat deja sa citeasca, acest rol poate reveni unuia dintre ei. Este important sa inteleaga faptul ca sarbatoarea Craciunului nu reprezinta doar darurile aduse de Mos Craciun, dar si sentimentul de unitate a familiei, bucuria si generozitatea pe care ar trebui sa le trezeasca in sufletele oamenilor, precum si o permanenta amintire a Nasterii Domnului.

Cu siguranta, nu vor intelege simbolismul Craciunului de la o frageda varsta.
Dar isi vor aminti povestea, mai ales daca o aud an de an, si, cand vor mai creste, copiii vor putea percepe mai usor tot ce inseamna Craciunul.

Desene tematice


Daca le place sa deseneze, le poti sugera micutilor tai sa redea in acest fel o scena sau mai multe din povestea Nasterii Domnului. Imaginile functioneaza foarte bine in cazul copiilor, ajutandu-i sa isi contureze anumite idei, iar desenatul reprezinta o activitate foarte placuta pentru ei. Astfel, pot incerca sa redea povestea prin cateva imagini reprezentative.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod