Cum sa faci fata agitatiei specifice Sarbatorilor

In perioada Sarbatorilor de iarna, cei mai fericiti sunt, cu siguranta, copiii: bradul impodobit, Mos Craciun, cadouri, oameni de zapada, dulciuri dupa pofta inimii si asa mai departe.

In perioada Sarbatorilor de iarna, cei mai fericiti sunt, cu siguranta, copiii: bradul impodobit, Mos Craciun, cadouri, oameni de zapada, dulciuri dupa pofta inimii si asa mai departe.

Cu toate acestea, pot aparea si situatii mai putin placute - de exemplu, cel mic ar putea sa inghita accidental cateva bobite de polistiren sau de vasc, sau unele mici decoratiuni specifice - arata atat de ispititor si stii foarte bine ca micutul nu va ezita sa "incerce gustul" obiectului respectiv! Iar consecintele ar putea fi minore sau cat se poate de serioase.

Pentru a-ti lua toate masurile de precautie, nu lasa la indemana lor asemenea obiecte - inclusiv lumanarile si nucile poleite.

Ai grija ca micutul sa nu exagereze in ceea ce priveste consumul de dulciuri si sa nu se joace in preajma bradului - l-ar putea darama sau, daca ai pus in pom lumanari aprinse, nu trebuie decat o clipa de neatentie pentru ca bradul sa ia foc... Fii precauta chiar daca ai brad artificial - acesta nu este mai putin expus riscului.

Implica-i si pe cei mici in pregatirile pe care le faci: solicita-le ajutorul la bucatarie, pentru mici treburi de rutina, conceperea decoratiunilor, scrierea felicitarilor si alcatuirea listei destinatarilor si asa mai departe.

Va fi mult mai distractiv sa lucrati impreuna si, pe langa aceasta, vor avea sentimentul de satisfactie dupa ce si-au terminat treaba si vor avea, nu-i asa, despre ce sa-i scrie lui Mos Craciun...



Creati-va propriile traditii si ritualuri de Sarbatori: petreceri in familie sau impreuna cu prietenii apropiati, in cadrul carora sa va oferiti cadouri, lucrati impreuna ornamentele - si ii poti incuraja sa-si cheme prietenii si sa se ocupe de acest lucru impreuna, sa spuna povesti pe teme de Craciun - toate acestea le vor dezvolta imaginatia, ii vor ajuta sa simta mai profund atmosfera specifica si te va apropia mai mult de ei.

Incearca totusi sa nu ai asteptari prea mari. Daca te astepti cumva sa ai "copilul perfect", cu siguranta vei fi dezamagita. Este aproape imposibil ca, in joaca si entuziasmul lui, sa nu sparga vreun pahar - mai ales ca va fi mai agitat decat de obicei.

Atmosfera specifica isi va pune amprenta asupra lui inclusiv din punctul acesta de vedere. Incearca sa gandesti pozitiv si sa-ti mentii optimismul - chiar daca setul tau de cristal nu mai este complet...

Incearca sa ai grija si de tine. Probabil ca, indiferent cat ai incerca sa eviti acest lucru, este imposibil sa nu te simti stresata sau sa intri in panica.

Sunt atat de multe de facut si timpul este parca atat de scurt! Organizeaza-te si concepe o adevarata strategie, fa-ti separat lista de cumparaturi si de cadouri si nu ezita sa ceri ajutorul celorlalti membri ai familiei.

Nu uita sa-ti daruiesti tu insati un cadou de la Mos Craciun - chiar daca ceilalti membri ai familiei se vor ingriji de acest lucru.

Inainte de a avea grija de altii, trebuie sa ai grija de tine - si nu ma refer neaparat la ceva de ordin material.

Nu te lasa coplesita de treburi si permite-ti sa te relaxezi, pentru a-ti recupera energia.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod