Cum il rasfeti pe micutul tau de 1 Iunie?

De un lucru poti sa fii sigura: in afara de aniversarea zilei sale de nastere si de Craciun, 1 Iunie este cea mai asteptata zi de catre micutul tau, de pe tot parcursul anului.

De un lucru poti sa fii sigura: in afara de aniversarea zilei sale de nastere si de Craciun, 1 Iunie este cea mai asteptata zi de catre micutul tau, de pe tot parcursul anului.

Si cum ar putea sa nu fie astfel? Toata lumea il rasfata, primeste cadouri si, per total, este in centrul atentiei. Tocmai de aceea, daruieste-i o zi speciala... pe care sa nu o uite si de care sa-si aminteasca macar pana anul urmator...

Exista o vorba care spune ca mai placut decat o surpriza nu este decat anticiparea acestei surprize... Prin urmare, da-i de inteles cu o zi inainte ca ziua urmatoare este mai speciala si ca il vor astepta multe lucruri frumoase.

Poti sa fii sigura ca va fi foarte cuminte seara, se va duce la culcare fara sa faca mofturi si il vei face fericit.

Pregateste-i imbracaminte mai aparte, pe care nu o poarta foarte des si despre care stii ca-i place mult. Din moment ce este o zi speciala, si vestimentatia ar fi bine sa se adapteze ocaziei.

Micutul va simti, o data in plus, ca este o ocazie aparte. Daca ai o fetita, impleteste-i parul si pune-i o fundita nostima si atractiva.

Ofera-i un mic dejun delicios, cu ceea ce ii place lui mai mult. Ar fi bine daca ai avea timp sa aranjezi masa si sa dai un aspect placut produselor alimentare - de exemplu, in loc de fructele pe care le mananca la desert, pregateste-i o salata asortata si ornata.

Macar de data aceasta nu va mai face mofturi la masa...

Unii copii se bucura daca impart bomboane sau fursecuri colegilor de la gradinita ori de la scoala. Placerea de a darui trebuie sa fie cultivata de la o varsta frageda - si iata o ocazie minunata pentru acest lucru.

Dimineata, intreaba-l cum si-ar dori sa sarbatoreasca aceasta zi - si, pe cat posibil, respecta-i optiunea. Parcul de distractii? O mica petrecere impreuna cu prietenii sai? In acest ultim caz, ajuta-l sa se pregateasca si sa fie o buna gazda: confetti, baloane, prajiturele, nelipsitele coifuri care le plac si adultilor - ce sa mai vorbim despre copilasi...


In ceea ce priveste alegerea cadoului, unii parinti au obiceiul sa le daruiasca micutilor obiecte utile, de care stiu ca au nevoie - ceea ce este foarte bine, insa ai grija ca, pe langa acestea, sa se afle si o jucarie pe care si-o doresc si, bineinteles, dulciuri.

Copiii nu inteleg foarte bine notiunea asocierii utilului cu placutul si este posibil sa fie dezamagiti daca, in loc de papusa sau ursuletul pe care si le doresc, sa primeasca hainute... despre care nu stia ca-i trebuie.

Intereseaza-te de evenimentele care se organizeaza in oras cu ocazia acestei zile si insoteste-l.

Va fi foarte bucuros sa participe la diferite concursuri si - asa cum spuneam la inceput - sa fie in centrul atentiei... La lasarea serii, prichindelul tau va fi incantat de surprizele pe care i le-ai pregatit.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod