Cum il botezam?

In curand veti avea un copil, felicitari! Pe langa multe alte pregatiri pe care le implica venirea lui pe lume, trebuie sa te gandesti si la ce nume va purta.

In curand veti avea un copil, felicitari! Pe langa multe alte pregatiri pe care le implica venirea lui pe lume, trebuie sa te gandesti si la ce nume va purta. Acest aspect poate de multe ori sa dea nastere unor conflicte intre tine si partener si trebuie sa stii cum sa gestionezi situatia pentru a-i gasi celui mic un prenume care sa va placa amandurora.

Pentru ca prenumele ne este un dat, similar lucrurilor cu care ne nastem, el cade tot in grija parinitilor. Ca mama, trebuie sa iei in calcul toate aspectele si sa alegi copilului ta un nume cat mai potrivit. In acest sens iti pot veni in ajutor cartile cu semnificatia numelor si cu descrierea personalitatilor care ar corespunde, in opinia specialistilor, unui anumit prenume.

Un cuplu ai carui membri au decis sa devina parinti, trebuie sa cada deacord si asupra numelui pe care il va avea viitorul lor copil.

Cel putin teopretic. Pentru ca in practica lucrurile stau cu totul altfel. Daca vreti ca treburile sa mearga bine si sa nu il strigati fiecare altfel, este bine sa stabiliti din timp ce nume va purta. Pentru a evita conflictele, iata cateva trucuri.

Motivarea alegerii

Fiecare dintre voi trebuie sa explice de ce a ales acel nume. Este usor de retinut, este sonor, are personalitae, care este originea lui, ce inseamna, care sunt conotatiile lui si ce valente are. Poti sa te informezi inainte asupra semnificatiilor numelor, a istoriei si legaturilor dintre nume si personalitate.

Mergi pe mana sfintilor

Daca nu te poti hotara, alege un nume de sfant. Sunt clasice, vechi de cand e lumea, cunoscute de toti si nu se demodeaza niciodata.
Astfel, copilul tau va avea un protector si va putea fi serbat de doua ori intr-un an. Un motiv in plus de bucurie!

Majoritatea decide

Lasa-i pe ceilalti sa hotarasca in locul tau. Faceti doua liste cu nume: unele pe care le preferi tu, iar celelalte propuse de partener. Cere opinia parintilor si a prietenilor. Cu siguranta va fi un nume preferat din toate cele vizate.

Scopul scuja mijloacele

Stiu, este urat sa minti...dar nu si atunci cand este vorba de numele pe care il va purta copilul tau. Tu trebuie sa "iti ajuti" partenerul sa inteleaga ca numele propus de el nu este bun. Fa-l sa creda ca o prietena a ta tocmai si-a botezat copilul astfel sau ca asa il chema pe un fost iubit al tau de care nu vrei sa iti mai amintesti niciodata.

Apeleaza la tot felul de trucuri. Spre exemplu, ii poti spune partenerului tau ca un anumit nume are o semnificatie negativa, ca altul a adus ghinion celor care l-au purtat sau ca exista zone ale globului in care mama decide numele copiilor. Poti fi cat vrei de creativa!

Fa un compromis

Alege fie numele pe care l-ai propus tu, fie cel dorit de partener. In cazul in care nici unul dintre voi nu este dispus sa cedeze, pastrati-le pe ambele. O alta solutie ar fi sa stabiliti ca fiecare dintre voi va decide asupra numelui unuia dintre copii.

Lasa sortii sa decida

Daca nu ati ajuns la o concluzie dupa discutii interminabile, poti apela la o solutie extrema. Scrie cele doua nume pe doua bucati de hartie, apoi impatureste-le si pune-le intr-un bol.

Extrageti fiecare de trei ori si vedeti ce iese. La nevoie, este buna si o moneda.

Orice decizie este corecta

In incetrcarea de a evita conflictele, puteti alege un nume comun, obisnuit care nu ridica prea mari pretentii si va convine amandurora. Opteaza pentru prenumele clasice si bucura-te de adevaratul eveniment: vei avea un copil!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod