Cum educi copilul cand are de toate?

Ajuta-l sa isi lege prietenii...


...nu in functie de statutul financiar sau material al colegilor sai, asa cum au tendinta multi copii, ci in functie de modul in care se intelege cu ei, de valorile comune pe care le impartasesc.

A educa copilul sa nu faca diferentieri pe scara sociala si materiala, in functie de veniturile parintilor si proprietatile pe care le au, este o incercare foarte mare, mai ales ca pana si invatatorii si profesorii au tendinta de a face acest lucru, in detrimentul copiilor si a unei bune educatii.

Invata-l cum sa descopere bucuria lucrurilor simple...

 

... a jucariilor pe care le reconditioneaza el sau a jocurilor pe care le improvizati cu putine obiecte la dispozitie.

Ofera-i un exemplu invatand la randul tau sa te bucuri pentru lucrurile simple, pentru cadourile care au suflet si semnificatie mai degraba decat pentru cele care inseamna multi bani.

Nu proiecta in copil propriile tale frustrari


Multi parinti pornesc de la paradigma "mie mi-au lipsit multe si vreau ca micutul meu sa aiba de toate" considerand ca, astfel, copilul va fi fericit. Nu e nici pe departe asa.



Lasa-ti problemele din copilarie deoparte si vezi ce are nevoie copilul tau, nu ce aveai tu nevoie in copilarie si nu ai primit. Va fi mult mai usor pentru tine, ca parinte, sa comunici cu el si sa il ai alaturi de-a lungul anilor.

 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Raluca_S pe 25 Iul 2009, 12:53
    ?

    pagina a 2.. "Ajuta-l sa isi lege prietenii.." :))

    0
    0

  • lucia pe 5 Iun 2009, 09:24
    asa ,asa

    sa stiti ca e f adevarat vaci copi;ilui nu trebuie sai oferi totul chiar daca ai posibilitatea sa o faci si trebuie sa stie sa le castige sa munceasca in felul lui la scoala si acasa sa poata sasi castige dreptul de a avea ceea ce are si ce doreste

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod