Cum educi copilul cand are de toate?


Privind la o persoana sau alta, atunci cand este vorba despre un comportament care pare nepotrivit sau intra in sfera "proastei educatii", multi justifica acest lucru prin faptul ca acel copil are sau a...

Privind la o persoana sau alta, atunci cand este vorba despre un comportament care pare nepotrivit sau intra in sfera "proastei educatii", multi justifica acest lucru prin faptul ca acel copil are sau a avut de toate. Ca si cum lipsa lucrurilor ne da bunul simt, iar atunci cand avem de toate, primim la pachet si nesimtirea si lipsa celor sapte ani de acasa.

Chiar daca uneori lucrurile se leaga, de fapt nu e o corelatie directa intre ele. E drept ca multi parinti cu bani mostenesc si frustrari pe masura averii lor, si acestea se vad mai tarziu in educatia copiilor, insa nu banii fac raul ci modul in care parintii aleg sa ii creeze copilului mediul in care creste.

Un copil care are de toate are toate sansele sa primeasca o educatie frumoasa si echilibrata de la parintii sai, invatand sa aprecieze pe ceilalti si sa isi valorifice propria contributie in lumea din care face parte. Ca parinte sau educator a unui astfel de copil, poti face multe lucruri:

Incurajeaza-l sa ii ajute pe cei care sunt mai putin privilegiati decat el


Daca are de toate, are si jucarii pe care nu le mai foloseste de mult timp.

Alege impreuna cu el jucariile pe care este dispus sa le dea unui copil mai sarac. Ia-l cu tine atunci cand mergi la casa de copii sau la familia la care ai ales sa duci jucariile.

In acest fel, prichindelul tau va invata ce este caritatea si cat de important este sa fii responsabil atunci cand altii sunt mai putin privilegiati decat tine. Se va putea imprieteni cu astfel de copii si va putea scapa de egoismul in care traiesc multi copii in prima copilarie, extrem de legati de lucrurile materiale.

Chiar daca are de toate, nu inseamna ca poate avea iar si iar, la nesfarsit


Ajuta-l sa aprecieze lucrurile si modul in care acestea se obtin, dar sa fie si detasat de ele si sa inteleaga ca exista si alte lucruri importante in viata.

In acest fel va invata sa te aprecieze si pe tine, ca parinte, si efortul pe care il faci pentru ca lui sa ii fie bine.

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

 • Raluca_S pe 25 Iul 2009, 12:53
  ?

  pagina a 2.. "Ajuta-l sa isi lege prietenii.." :))

  0
  0

 • lucia pe 5 Iun 2009, 09:24
  asa ,asa

  sa stiti ca e f adevarat vaci copi;ilui nu trebuie sai oferi totul chiar daca ai posibilitatea sa o faci si trebuie sa stie sa le castige sa munceasca in felul lui la scoala si acasa sa poata sasi castige dreptul de a avea ceea ce are si ce doreste

  0
  0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod