Cum decoram camera copilului?

Despre camera copiilor se spune ca este adesea mai degraba decorata asa cum cred parintii ca le-ar placea celor mici... Daca este destul greu sa decorezi un spatiu...
Despre camera copiilor se spune ca este adesea mai degraba decorata asa cum cred parintii ca le-ar placea celor mici... Daca este destul greu sa decorezi un spatiu chiar pentru un adult care isi exprima clar optiunile, pentru camera unui copil demersul este de-a dreptul temerar!

In primii ani de viata ai copilului, poate ca ar fi bine sa ne limitam la crearea unui ambient aerisit, relaxant. Imediat ce apar primele preferinte si opinii din partea "beneficiarului", lucrurile se schimba. Nu ne ramane decat sa tinem cont de acestea si sa le completam cu sugestii tematice.

Camera ca oras
Atat fetele, cat si baietii vor fi entuziasmati de idee.
O casuta jucarie (cu cat mai mare cu atat mai bine!) ar putea fi nucleul. Il putem completa cu picturi murale reprezentand case si magazine, cu firme ca "Teatru de papusi", "Supermarket" etc. Copiii vor aprecia posibilitatile nelimitate in a-si exersa imaginatia.

Safari
Culorile sunt foarte importante. Putem folosi un tapet adecvat sau pur si simplu pereti pictati in albastru, verde, bej. Perne de culoarea nisipului vor completa atmosfera, iar jucariile de plus vor fi obligatoriu animale de savana. Lasati suficient spatiu pe pereti pentru expunerea desenelor celor mici.

Cabana
Aproape orice copil adora drumetiile la munte.
Atmosfera de cabana poate genera o multime de idei de joaca. Mobilerul din pin, tesaturile rustice, accesoriile naturale (conuri de brad, frunze, bete), imaginile cu animale sau peisajele montane si un cufar de lemn pentru pastrarea jucariilor vor completa atmosfera. Cu o astfel de camera cine mai are nevoie de vacanta?

Sport
Disciplinele sportive au fost de-a lungul timpului atractii pentru copii. O draperie din plasa unei porti de handbal, cateva mingi, fotografii si trofee. Restul lasati-l in seama copiilor!

Si acum pentru fetite...

Stele
Este o tema excelenta, mult folosita si mereu proaspata.
Tapet, lenjerie de pat, covor cu desene tematice. Plafonul poate fi pictat cu stelute. Stele de mare pot impodobi biblioteca.

Ingeri, zane, elfi
Pereti pictati cu norisori, pat si fotolii acoperite cu tesaturi pufoase, nuante de albastru si roz pal. Decoratii cu aripioare transparente, baghete magice, pulbere cu sclipici argintiu. Accente sclipitoare cu vopsea argintie.

Flower Power
Orange stralucitor, verde crud si roz sunt bazele acestui curent retro al anilor '60. Pereti pictati cu motive florale, in culori saturate, armonizate cu textilele draperiilor si pernelor ce vor decora interiorul din abundenta.

Un ultim sfat!

Limitati piesele de mobilier la strictul necesar.
Lasati copiilor suficient spatiu in care sa-si desfasoare activitatea creativa si recreativa.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • desene pereti pe 1 Oct 2009, 23:25
    Picturi si desene pe pereti

    Decoreaza camera copilului sau a ta cu picturi sau desene pe pereti. Fa un cadou. Acestea schimba infatisarea camerei, o fac mai vie, mai plina de viata. Puteti alege din sutele de modele de pe site-ul nostru sau puteti opta pentru orice alta imagine aleasa de dumneavoastra. De asemenea realizam picturi pentru spatii comerciale, pensiuni, restaurate, baruri, discoteci, saloane, cabinete, gradinite, crese, scoli, spatii de joaca pentru copii totul la preturi avantajoase. Pe site-ul nostru gasiti si planse de colorat si educative pentru copii, puteti descarca jocuri sau juca online. Va asteptam sa ne vizitati pe www.desene-pereti.ro !! Sau ne puteti contacta: Tel 074728609 - Email: contact@desene-pereti.ro

    0
    0

  • balazs iudith pe 26 Ian 2009, 20:57
    FIICA MEA

    Nu shtiu ce sa fac fiindca fiica mea vrea o camera ca cea a lui cleo sertori din h2o serialul cu sirenele de pe JETIX datimi un sfata ceva oricie,aa...idul meu este:ingerasul_iudy SAU cu_capshorul_in_norishori

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod