Cu bebe la cumparaturi

Shoppingul impreuna cu micutul tau poate fi o adevarata incercare. Iata cateva solutii
Reprizele de cumparaturi, impreuna cu micutul tau, pot fi adevarate incercari. Evident ca totul depinde de varsta copilului.

Este o mare diferenta daca mergi singura la cumparaturi sau insotita de cineva. Varianta cea mai grea ramane cea in care tu si micutul tau mergeti impreuna la cumparaturi.

Shine
are cateva sfaturi, cateva idei, la care am adaugat propria experienta, dar si opiniile catorva amice, puse deseori in situatia de a merge la cumparaturi cu copilul, mai rau, cu copiii lor.

Reguli fundamentale


Dincolo de multele situatii particulare, exista cateva sfaturi fundamentale, pe care trebuie sa le stii si sa le respecti, indiferent de varsta copilului.

Nu-ti lasa copilul singur  
Nu conteaza varsta lui, nu conteaza daca este sau nu in campul tau vizual, nu conteaza cat este de cuminte sau cata incredere ai in el. Supermarketurile sunt spatii mari, iar un rau nu trebuie sa se intample de doua ori.
Copilul poate fi, pur si simplu, luat de cineva, poate fi lovit sau accidentat de alte persoane sau de masinile care fac permanent curat.
Se poate speria, se poate rataci sau poate darama ceva de pe rafturi. Si este posibil sa nu fie vorba doar despre cutiile cu cereale, ci de sticle, borcane sau pachete voluminoase care il pot rani.

Nu il lasa in compania persoanelor necunoscute, indiferent daca par foarte dragute
Nu stii niciodata cine este domnul simpatic sau doamna amabila care accepta sa-ti supravegheze micutul, cat timp fugi tu dupa un kilogram de zahar.

Invata-l pe copilul tau ce trebuie sa faca in caz ca se rataceste in magazin
In masura in care varsta ii permite, invata-l sa se duca spre casele de marcat si sa ceara ajutor de la o casiera.
Invata-l sa nu treaca dincolo de casele de marcat sub nicio forma, indiferent de situatie, daca nu este insotit de tine. Casele de marcat sunt ultima bariera, dincolo fiind "lumea larga", unde micutul tau se poate pierde.

Solutii pentru a imbina utilul cu placutul


Mersul la cumparaturi nu poate fi evitat. In plus, am devenit, fie ca ne place fie ca nu, dependeti de marile magazine, unde gasesti tot ceea ce vrei, unde locul de parcare este usor de gasit si unde preturile sunt ceva mai mici decat la magazinul din coltul blocului. Asa se face ca reprizele de cumparaturi au intrat in programul familiei.

Cea mai buna zi pentru cumparaturi
Cea mai buna solutie este sa mergi la cumparaturi intr-o zi cat mai putin aglomerata.

Lunea, joia si duminica dimineata sunt cele mai bune alegeri. Exista variatii de la un anotimp la altul. Vara, ziua de joi este foarte aglomerata.

"La cumparaturi merg o data pe saptamana impreuna cu fiul meu de cinci ani. Ca sa evit aglomeratia merg luni sau joi dimineata. Din experienta mea, astea sunt cele mai bune zile", spune Alexandra.

Mergi la cumparaturi dimineata  
Dimineata este cel mai bun moment pentru cumparaturi impreuna cu bebe. In plus, bebe trebue sa fie odihnit, satul si fara niciun fel de alte probleme. Pune in gentuta de cumparaturi o sticluta cu apa si cativa biscuiti, eventual o bucatica de ciocolata pentru poftele micutul tau.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod