Concediul postnatal s-a incheiat...

Dupa ce ai petrecut atat de multa vreme in compania bebelusului tau, este de inteles faptul ca iti este foarte greu sa te desprinzi de el si sa iti reiei activitatea profesionala.

Dupa ce ai petrecut atat de multa vreme in compania bebelusului tau, este de inteles faptul ca iti este foarte greu sa te desprinzi de el si sa iti reiei activitatea profesionala. La fel de normale sunt si temerile tale, indiferent cat de multa incredere ai in persoana care va sta cu micutul pe durata absentei tale.

Nu vei putea amana la infinit acest moment, si iata cateva aspecte importante pe care ar trebui sa le iei in considerare.

Nu porni din start la drum cu ideea ca vei reveni la munca in cel mai scurt timp sau, dimpotriva, dupa expirarea concediului postnatal legal.

De cele mai multe ori, o solutie de compromis este cea mai indicata.

Ca de exemplu, sa stai un an acasa, si ulterior sa iti reiei serviciul treptat, in prima faza cu jumatate de norma.

Fa-ti o lista de prioritati. Stii foarte bine ce schimbari importante si decisive aduce cu sine bebelusul. Lucruri care inainte erau esentiale pentru tine, isi mai pierd cu timpul din semnificatie.

Trebuie sa iei in considerare resursele financiare ale familiei, aspiratiile tale de ordin profesional. Abia dupa aceea vei sti daca iti poti permite sa stai mai mult timp acasa cu micutul.



Inainte de a incepe sa prospectezi piata in cautarea unei bone, fa un sondaj in familie si intereseaza-te daca ar fi cineva dispus sa preia acest rol. Te vei simti mult mai linistita cat timp esti la serviciu, daca stii ca micutul sta cu o persoana pe care o cunosti de multa vreme si in care ai incredere. Astfel, randamentul tau nu va avea de suferit.

Nu cadea in capcana de a-ti dori cu ardoare sa te intorci la birou numai pentru ca te-ai plictisit sa stai "intre patru pereti", cum se spune si doresti sa socializezi.

Daca vei proceda astfel, dupa maximum o luna de la reluarea serviciului nu-ti vei mai gasi locul si vei vrea sa stai din nou acasa. Trebuie sa ai o considerabila disponibilitate la stres, de data aceasta pe mai multe planuri.

Cand iti organizezi sarcinile de serviciu, orienteaza-te astfel incat sa-ti poti lua de lucru si acasa. Bineinteles ca problema reluarii serviciului nu poate fi in considerare atat timp cat alaptezi copilul.

Insa pana atunci, poti mentine legatura cu unii colegi, fiind astfel cat de cat la curent cu proiectele aflate in desfasurare si fiindu-ti mai usor sa te reintegrezi.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod