Cat de importanta este relatia tata - fiica?

Voi incepe cu o marturisire. Eu nu am avut niciodata o relatie foarte "stransa" cu tatal meu. Cel putin atunci cand locuiam impreuna... Tin minte ca imi insufla asa o frica, mai ales cand se intampla...
Voi incepe cu o marturisire. Eu nu am avut niciodata o relatie foarte "stransa" cu tatal meu. Cel putin atunci cand locuiam impreuna... Tin minte ca imi insufla asa o frica, mai ales cand se intampla sa iau o nota mai mica la scoala si el trebuia sa afle. "Ai luat doar noua? Puteai sa iei zece...!" Foarte des mi-a fost dat sa aud aceasta replica. Era el prea dur si prea aspru, cand eu imi doream sa aud o "vorba dulce" din partea lui.  

Cand am plecat departe de casa, la facultate, mama imi spunea ca tata plangea de fiecare data cand intra in camera mea de acasa sau imi auzea vocea in telefon.
Cand veneam pe acasa in vacanta, parca venea nu stiu ce somitate, ma trata ca pe un musafir caruia ii erau indeplinite orice dorinte si care ii aduce cea mai mare bucurie.

Acum am ajuns sa vorbim foarte des la telefon si sa ne intelegem foarte bine... L-am intrebat de ce nu mi-a zis niciodata in fata ca este mandru de mine (desi stiu ca este, pentru ca ii mai spune mamei) sau ca ii este dor sa ma aiba acasa, "la vatra", si stii ce mi-a raspuns? "Pentru ca nu voiam sa ti se urce la cap!". Dar, totusi, poate ar fi trebuit sa imi spuna macar o data, sa discute cu mine cand eram acasa, sa imi spuna: "E bine si noua! Bravo!".

Poate a fost si vina mea ca nu am stiut cum sa ma apropii de el, l-am catalogat de la inceput "omul rau" si am refuzat sa mai comunicam; sau poate mama nu a incercat destul sa ne apropie...
nici eu nu stiu cu exactitate, dar poate avem timp de acum incolo sa gasim raspunsul...

Tin minte ca eram foarte invidioasa pe o prietena de-a mea care se intelegea mult mai bine cu tatal sau decat cu mama. Comunica excelent cu tatal ei, se intelegeau foarte bine, mergeau chiar la cumparaturi impreuna, iar cand venea vorba despre notele mici de la scoala, tatal era intotdeauna cel care o scotea "basma curata" in fata mamei... Si la mine era tocmai invers!

"Unii tati trebuie 'invatati' cum sa se poarte si cum reactioneze, atunci cand au o fiica.
In mod sigur, daca ar avea un baiat, le-ar fi mai usor, dar atunci cand au o fiica le este mai greu sa se 'imprieteneasca'. Suntem casatoriti de cinci ani si avem o fiica de trei ani. Este mai atasata de mine, iar pe tatal sau il manipuleaza cum vrea ea, iar el cade in plasa de fiecare data.

Cei doi nu prea comunica, tata stie doar sa ii faca multe cadouri si sa ii faca toate mofturile. L-am intrebat de ce nu isi petrece destul timp cu ea si el mi-a raspuns: 'Pai cum vrei sa o cuceresc? Ii fac multe cadouri si astfel ma va iubi mai mult!' Si totusi, cand va creste si va avea nevoie de un sfat, tot cadourile il vor scoate din impas?", se intreaba Maria, o mamica de 28 de ani.

 

Comentarii (12)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • floroiu adelina pe 6 Mar 2010, 13:16
    tati

    parintii mei sunt divortati de 4 ani eu in acest timp nu am tinut legatura cu mama mea eu locuind cu tatal si cu fratele meu.tatal meu este un om foarte bun si in tot acest timp el a tinut locul mamei,insa de ceva timp eu am inceput sa tin legatura cu mama mea tatal meu este putin suparat si sufera din aceasta pricina se comporta frumos si akum cu mine dar nu stiu daca este corect ceea ce fac?

    0
    0

  • ana - maria pe 31 Oct 2009, 12:20
    tata

    Sunt o fata de 15 ani, si vreau sa spun ca nu ma inteleg bine deloc cu tata. Pur si simplu nu il pot vedea ca pe un tata... nu il pot numi. Totul a inceput de cand eram micuta (7-8ani) si o tot batea pe mama, cand am avut varsta de 10 ani intr`o seara cand a primit un telefon a inceput sa isi faca bagajul spunandu`mi ca acum pleaca in Dubai, eu atunci i`am zis ca de ce, nu vede ca mama e la servici de noapte si vine maine iar, afara ploua si fulgera si mie imi e frica? Iar el imi raspunde degajat , nu e nimic stai singura , pana vine maicata . In seara aia a plecat si a venit intr`o zi de sfarsit de vara cand eu aveam deja 14 ani . In perioada cat a fost plecat pot afirma ca eu nu ma sunat niciodata, doar eu fiindca imi era dor de el, mama imi tot spunea nu il mai suna, nu avem bani intelege, nu vezi cat ne costa totul, nu vezi ca viata e scumpa... In acei ani mama avea 2 servicii deoarece nu puteam face fata cheltuielilor, muncea ff mult incat nu o puteam vedea decat 2-3 ori pe saptamana iar, seara la culcare o vedeam mereu plangand si cum lua mereu somnifere si pastile de calmare . Acum parintii mei sunt divortati, dar traim inca in aceeasi casa; tata de cand a venit nu are loc de munca, bea , ne injura pe mine si pe mama ; dar si pe bunica mea , vorbeste ff vulgar iar mama, in prezent are doar un loc de munca .. iar eu , nu stiu ce sa fac ca tata sa nu mai bea... si sa nu se mai certe cu mama, fiindca in fiecare zi doar bea si fumeaza, iar cand vin eu de la liceu tipa la mine , cand apare mama , o injura .

    0
    0

  • mari pe 28 Nov 2008, 13:40
    taticu

    TATICU,caci asa m-a invatat sa-i spun este cel mai extraordinar,mi-a dat totul,mi-a dat tot ce a fost mai bun -dragostea lui de tata ,--intotdeauna si-a dorit fete, are doua ,dar mi-a murit fratiorul de 22 de ani, intr-un accident de masina ,si acuma cand vin acasa imi face toate mofturile, si cel mai bun sa-mi dea mie.Cand m-am nascut,fiid prima ,s-a bucurat enorm ca are fata si m-a dus copacel sus foarte multa vreme si-mi placea mi-a spus mama. Cand eram mici ,la scoala se trezea dimineata si ne facea de mancare ca sa nu mergem flamanzi la scoala.Fiind trei faceam sotii !niciodata nu ma certat pentru ca am spart ceva,niciodata nu m-a atins ,asta era treaba mamei.tata ,te iubesc !

    0
    0

  • sweet_roxy1219 pe 26 Nov 2008, 20:59
    tata

    din pacate parinti mei sau despartit cand aveam 10ani si nu l-am mai vazut pe tata vreo 6 ani iar acum a revenit in viata mea si nu vrea decat sa se laude ca are o fata desteapta si cuminte si imi tot spune ce sa fac,iar eu nu ma simt apropiata de el pentru ca il vad ca pe "omul rau" care ne batea pe mine,pe mama si pe fratele meu.nu cred ca este corect sa apara dupa atata timp si sa spuna ca datorita lui sunt ceea ce sunt.sunt asa pentru ca asa ma invatat mama sa fiu.

    0
    1

  • adina rusu pe 25 Nov 2008, 20:13
    pentru tamara

    Exista un astfel de film,in care protagonista este Sarah Fawcet,se numeste "Patul in flacari".A fost facut dupa un caz real,este un film pe care nu l-am putut uita niciodata,desi nu-mi doresc sa-l revad.

    0
    0

  • DIDI pe 24 Nov 2008, 21:13
    pt Nina

    nu-l pun sa citeasca pt ca oricum el s-a simtit dat la o parte cnd noi amandoua l-am acuzat c-a lovit pisica,de fapt a fost un gest ciudat ca doar o prindeam apoi nu era ca un hamster sa nu-l mai gasesti si sa stii ca noi am avut mereu animale in casa:papagal,hamsteri,un porc de guineea si sotului meu i-a fost drag desi mie nu-mi placea faptul ca mi-a ros toate cearsafurile.

    0
    0

  • amy pe 23 Nov 2008, 21:54
    tata

    din pacateeu nu am avut un tata asa iubitor si relatia dintre noi nu a fost una buna.dar dumnezeu mia dat un sot iubitor si doua fetite cu care are o relatie foarte frumoasa.de multe ori el afla primu daca au ceva de spus.asta ma bucura foarte mult macar ele sa aiba parte de dragostea pe care eu nu am avuto din partea tatalui.

    0
    0

  • Nina pe 22 Nov 2008, 15:45
    ptr. *didi

    Te intelegem draga mea ; asemenea situatii sunt in 90 % din casele romanilor! Nu se mai inteleg parintii cu....fetele! Pe vremuri, nu se intelegeau cu baietii: acum, si asta s-a intors "cu fundu-n sus"! Si, la voi, sunt cauze minore....o pisica.....deci nu va faceti griji prea mari, dar ce n-ati / te-ai face daca ar comite , fiica voastra, lucruri rusinoase? Asta trebuie sa inteleaga sotul tau: ca sunt oameni programati care doresc sa ofere iubire, daca vad ca nu primesc cat ar dori sufletul lor!! Mai bine ii ofera iubire unui animal, acum, la varsta ei, decat unei bestii de barbat, care nu o merita! Spune-i sotului tau ca pe PLANATA, 60 % dintre oameni, au un animal in casa, pentru ca simt ca, d.p.d.v. al caracterului, ANUMALUL este superior omului! Animalul numai 0,0000000000000000001 % te tradeaza~! (Omul.......Doamne, vedeti mai sus ce a postat sarmana * tamara) Nimeni n-ar dori sa faca o comparatie( care nici nu poate fi suportata) , atunci, tatal ei e chiar MONSTRU , fata de o pisicuta si un catelus care se bucura dimineata cand te vede, dand din codita si care te linge, se gudura, se pisiceste pe la glezne etc. Ce a facut un tata ca al *tamarei, din toate astea???? NIMIC! Numai T E R O R E a sadit !!!!! Deci, *didi, pune-l si pe sotul tau sa citeasca ce am scris, ca poate se umanizeaza ! Doamne. ajuta !!

    0
    0

  • didi pe 21 Nov 2008, 18:05
    taticul

    si tatal meu e un om minunat si eu sunt preferata lui desi am si frate si sora dar mi-e groaza sa ma gandesc ca nu va mai fi.NU imi place nici faptul ca desi sotul meu a crescut-o efectiv pe fiica noastra pt ca eu merg la serviciu si el e mai mult timp acasa,relatia lor nu e la fel de frumoasa,el s-a tot certat cu tatal sau si acm e la fel de certaret,se potoleste cnd ii spun ca ea e la o varsta dificila ,are 15 ani,dar ii vad mereu certandu-se si nu stiu cum sa procedez ca eu sunt la mijloc,intr-o seara ea a adus o pisica 9,el n-a lasat-o in casa ,ea a stat la usa cu pisica ,apoi a zis :ma duc s-o chem pe ........nu spun cum a facut-o si ma- durut rau de tot,apoi usa fiind deschgisa pisica a dat sa intre,el a lovit pisica,noi am crezut ca i-a rupt un picior,apoi era a fugit dupa pisica,el dupa ea,bineinteles ca nu i-a facut nmc pt ca niciodata nu i-am dat voie sa o loveasca,apoi ne-am certat ,el a zis ca pleaca de acasa,a doua zi ne-am impacat pt ca asa se-ntampla mereu ,eu il impac,dar nu este bine

    0
    0

  • Nina pe 21 Nov 2008, 17:26
    Si eu....

    ....., la fel ca tine, *lore, am avut un tata de antologie! Diferenta este doar ca eu eram fiica mamei, din prima casatorie. Tatal meu biologic( Dzeu sa-l odihneasca in pace!), a murit la Odessa, ingropat in groapa comuna, cand mama era gravida cu mine in 8 luni! Dupa 3,6 ani, pe mama mea a casatorit-o soacra ei, bunica mea, cu tatal meu minunat, cel adoptiv, care mi-a dat , si numele lui si m-a crescut ca pe o floare. M-a tinut in scoli; mi-a facut o nunta ca-n povesti; mi-a dat bani de apartament si mi-a mobilat casa! Mi-a crescut copiii, pana la liceu! Erau timpuri grele! Nici n-a vrut copilul lui; era incantat ca eram fetita!Nu va spun cata grija am avut de el, inainte de a muri ! Niciodata nu voiam sa ies cu mama in oras; mama fiind mai zgarcita! Taticul meu imi cumparam tot ce doream!Cand venea de la piata , duminica, totdeauna ne aducea, si flori - mie si mamei! Dragul meu tata( Dzeu sa-l odihneasca, si pe el pace!) mi-a fost aer, leagan si viata ! Niciodata n-am simtit ca e tata de-al 2-lea!!! ***************** Rau imi pare, mai * tamara , ca ati indurat atata !Bine ca ati scapat! Multa fericire si sanatate - voua si mamei voastre ! Dumnezeu nu lasa omul! Mereu exista o recompensa si "o fereastra" spre mai bine!

    0
    0

  • lore pe 21 Nov 2008, 15:25
    tata:)

    Tata...nu mi sunt suficiente orele unei zi sa vorbesc despre tata.. de mica mereu il asteptam sa vina de la servici in pragu usii,si cand il vedeam ochii mi se umpleau de bucurie...mereu tata imi aducea cate ceva un lucru neinsemnat ,o bomboana,o ciokolatzika,dar pt mine insemna f multa...tata se gandea la mine... El m a invatat sa iubesc lucrurile frumoase ale vietii si sa nu trec nepasatoare peste raul ce s eintampla...m a invatat ca trb sa daruim din putinul nostru si celor care nu au....m a invatat sa iubesc Craciunu...si la varsta de 17 ani ink in fiecare an de Craciun tata mi l pune la un pik up pe hrusca si stam amandoi in fat5a bradului si ascultam colinziile...sunt foarte norokoasa ca l am pe tata si cred ca toti copiii ar fi friciti dak l ar avea ca si tata:)

    0
    0

  • tamara pe 21 Nov 2008, 13:29
    Aisberg !

    Sunt o Doamna de 33 de ani! Ma uit la sotul meu cum o iubeste si cum o rasfata pe fiica noastra! Cum nu face diferenta si nu da un pupic in plus baiatului nostru fata de fiica noastra ! Ma bucur, normal; sunt nemaipomenit de fericata cand vad asta, dar cand ma gandesc ca eu "n-am trait pe carne de tata" , ma cuprinde mila de mine si de copilaria si adolescenta mea nemernicite de un trata alcoolic cefalopat, patologic de agresiv si irespirabil ! Era( inca mai traieste BESTIA) un parinte care nu ne-a sarutat nici in somn, iar cand eram mici si ne agatam de gatul lui, se stramba si ne indeparta , de parca aveam raie!!! Nu va mai spun cum se purta cu mama, pe care noi, cand am capatat statut de parinti si de profesionisti in job-ul nostru, "am divortat-o" cu forta si am scapat-o si pe ea - de martiraj, "obligand"-o sa-si refaca viata langa un OM!!!! " Viata bate filmul" !!!Asemenea situatii, cred, sunt subiecte de filme de OSCAR! Nimeni nu s-a gandit sa toarne un film, al carui subiect sa fie VIATA intr-un camin langa un tata si un sot BESTIE, ZBIR, DICTATOR, TERORIST etc.!!! Cu Dzeu deasupra nu mint! Mereu m-am intrebat :"De ce oare Dumnezeu permite sa se nasca asemenea ???" De ce oare asemenea specimene au parte de sotii minunate, care meritau PREMIUL DE EXCELENTA, nu un divort, la varsta a 3-a ???De ce???

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod