Camera perfecta pentru copilul tau, fara cheltuieli mari!

Esti o tanara si viitoare mamica si iti doresti foarte mult ca prichindelului tau sa nu ii lipseasca nimic in clipa in care va sosi pe lume. Insa un copil are nevoie...

Esti o tanara si viitoare mamica si iti doresti foarte mult ca prichindelului tau sa nu ii lipseasca nimic in clipa in care va sosi pe lume. Insa un copil are nevoie de foarte multe lucruri, ingrijirea sa presupune cheltuieli considerabile si acest aspect te ingrijoreaza putin.

Cu siguranta vei face sacrificii foarte mari - stii acest lucru si ti-l asumi cu bucurie. Unul dintre aspectele la care te gandesti este si camera celui mic - cum sa faci sa arate cat mai bine, fara sa investesti insa foarte multi bani in decorarea sa? Exista solutii, asa ca tot ceea ce ai de facut este sa te inspiri din sfaturile de mai jos...

1. Primul lucru pe care trebuie sa il ai in gand este siguranta copilului. Tot ceea ce exista in camera lui trebuie sa il protejeze, sa il faca sa se simta bine si, mai ales, sa nu ii provoace in nici un fel rani.

Astfel, inainte de a te aventura in magazine, in cautarea unor elemente de mobilier foarte noi si sofisticate, sa ai in permanenta in gand regulile de siguranta - mobila fara colturi si muchiii ascutite, etajere sau sertare care sa nu aiba manere care il pot rani pe cel mic sau care pot cadea peste el, daca sunt trase cu putere etc.



2. Stiu ca vrei sa ii asiguri micutului numai lucruri noi, de calitate, dar nu este nevoie sa investesti o avere in produse si obiecte de care nu se va folosi decat o perioada scurta de timp, cum ar fi premergatorul, scaunul special pentru masa etc.

De ce sa nu vorbesti fie cu alte rude care au avut recent copii sau cu prietene bune, care iti pot imprumuta aceste obiecte? Le vei returna in scurt timp si, daca problema financiara este una cu adevarat spinoasa pentru tine, mai ales in acest moment, ai rezolvat si acest aspect.

3. Alege elemente de mobilier care isi vor dovedi utilitatea si dupa ce copilul va inainta in varsta. Mobilierul care nu este util decat atunci cand cel mic este bebelus reprezinta o investitie care nu se amortizeaza in timp si poate fi chiar inutila pe o perioada mai mare de timp.

Daca ai grija sa te orientezi acum spre elementele de mobilier cu posibilitati de utilizare si in viitor, te vei scuti mai tarziu de foarte multa bataie de cap. Ceea ce inseamna ca nu vei face aceste cumparaturi si reamenajari ale incaperii prea des!

4. Pentru camera copilului, alege culori care sa se asorteze cu jucariile celui mic.

In acest fel, jucariile sale vor deveni obiecte decorative in sine!

5. Cea mai buna modalitate de a economisi bani este sa te ocupi de decorarea si amenajarea incaperii - pe cat posibil - tu insati, impreuna cu partenerul de viata. Spre exemplu, varuieste in culori adecvate, pune tapet, coase de mana perdelele si paturile etc. Unul dintre costurile cele mai mari ale decorarii le reprezinta munca bruta, astfel incat vei "salva" o mica avere daca te vei ocupa tu insati de aceste lucruri.

6. Cumpara obiecte care vor fi utile pe intreaga perioada a copilariei prichindelului sau, cel putin, pe o durata de cativa ani. Investeste intr-un pat bun si intr-un dulap incapator - vei vedea cate hainute se vor strange, de-a lungul timpului...

7. Daca prietenii si cunoscutii vor sa iti organizeze o petrecere inainte de nasterea copilului, este o ocazie minunata sa primesti anumite lucrusoare care te vor ajuta sa iti conturezi mai bine in minte tema dominanta in care vrei sa decorezi incaperea prichindelului.

Cu siguranta vei primi numeroase accesorii, lenjerie de pat si hainute cu imprimeuri, care pot crea, in ansamblu, o tema de design interior foarte interesanta.



8. Varuitul peretilor este intotdeauna o problema - nu pentru ca este foarte costisitor, pentru ca nu este asa, ci pentru ca cei mici sunt pretentiosi si, o data cu varsta, se vor plictisi repede de culoarea pe care o considera "imatura" pentru preocuparile lor actuale...

Tocami de aceea, te sfatuiesc sa alegi o nuanta care sa "creasca" o data cu cel mic. Rozul pal sau un albastru deschis sunt culori excelente pentru un bebelus, dar nu ii vor placea foarte mult timp...

9. Foloseste elementele de mobilier, cum ar fi sertarele, cosurile si dulapurile, pentru depozitarea hainutelor, a jucariilor sau a altor obiecte necesare unui copil.

10. Extinde spatiul de depozitare adaugand sertare suplimentare dulapurilor deja existente. Asigura-te ca acest lucru este posibil in clipa in care cumperi mobila, pentru ca prichindelul va avea nevoie cat mai curand de un spatiu mai generos.

11. In loc sa aplici tapet pe suprafata intregilor pereti - ceea ce presupune atat o cheltuiala suplimentara, cat si un efort mai mare - varuieste peretii si decoreaza-i cu desene interesante pe langa ferestre sau usa sau pe tavan.



12. Nu uita ca cea mai buna sursa pentru a afla cum anume te poti incadra mai bine intr-un buget si asa limitat, o reprezinta celelalte mamici din jurul tau, care au trecut prin ceea ce treci tu acum. Apeleaza la experienta lor, pentru ca vor fi mai mult decat fericite sa ti-o impartaseasca!

Sfaturi:

Intotdeauna gandeste in termeni de siguranta a celui mic! Este cel mai important lucru, mult mai important decat ce culoare vor avea patutul sau peretii camerei sale... Daca imprumuti un patut, un premergator sau un scaun special pentru bebelusi, pentru masina, asigura-te ca indeplineste toate standardele de siguranta.

Toate lucrurile de care ai nevoie pentru ingrijirea celui mic trebuie sa fie amplasate la indemana, in locuri usor accesibile. Nu ai nevoie sa te deplasezi intr-o alta incapere pentru schimba scutecele bebelusului sau pentru a lua hainutele curate de care are nevoie dupa ce i-ai facut baita...

Nu uita de un balansoar confortabil, cu pernute moi, pentru inevitabilele mese de la miezul-noptii!...

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod