Calatoreste cu bebe in avion

Prima calatorie a copilului tau cu avionul... Mai mult decat sigur, acest lucru inseamna o sumedenie de bagaje, dintre care enumeram doar cateva: un scaun special pentru masina...
Prima calatorie a copilului tau cu avionul... Mai mult decat sigur, acest lucru inseamna o sumedenie de bagaje, dintre care enumeram doar cateva: un scaun special pentru masina, caruciorul bebelusului, un geamantan cat toate zilele cu hainute si jucarii, o punga cu scutece, o geanta de umar cu toate cele necesare micutului pe durata calatoriei. Incarcata cu toate acestea, trebuie sa treci prin aeroport si sa scapi cu bine (si) de aceasta incercare...

Calatoriile cu avionul nu sunt intotdeauna usoare (nici pentru cel mic, dar nici pentru tine), iar o mare parte din problemele care te asteapta pe parcurscul excursiei apar inca inainte ca familia voastra sa ajunga la destinatie, respectiv inca din aeroport.


Copilul poate calatori cu avionul de la varsta de trei saptamani, in bratele parintilor. Cu toate acestea, din cauza reciclarii aerului din avion si a posibilitatii de transmitere a microbilor, este preferabil ca micutul sa aiba cateva luni pana zboara pentru prima oara cu avionul.

Sfaturile practice de mai jos te vor ajuta sa faci fata cu bine "provocarilor" si sa instalezi in siguranta toate obiectele si "echipamentele" necesare bebelusului in timpul calatoriei cu avionul. Mai mult decat sigur, de acum inainte vei sti cum trebuie sa te pregatesti pentru o experienta frumoasa si fara neplaceri.

Dilema scaunului pentru masina

Foarte multi parinti dezbat problema luarii in excursie a scaunului de automobil pentru bebelusi.
In cazul in care, odata ajunsi la destinatie, intentionati sa calatoriti cu o masina inchiriata sau a unor prieteni, veti avea nevoie de acest obiect.

De foarte multe ori, scaunul de masina poate fi inchiriat la destinatie, insa nu stii niciodata ce calitate va avea acesta sau daca a suferit un accident care il transforma intr-un potential pericol pentru bebelusul tau.

Ca atare, noi recomandam sa il iei cu tine - este mult mai indicat ca micutul sa fie in siguranta, decat sa regreti mai tarziu.

In ceea ce priveste zborurile lungi, companiile aeriene au grija ca bebelusii sa aiba la dispozitie cosuri, leagane sau patuturi speciale.
In caz contrar, parintilor li se permite instalarea scaunului de automobil pentru micuti direct pe locul alaturat - asigura-te ca acesta va fi liber!

In momentul rezervarii sau cumpararii biletelor, informeaza-te in legatura cu facilitatile pe care le ai pentru bebelusul tau. Este important sa precizezi faptul ca vei fi insotita de micut, pentru a avea prioritate la locurile speciale pentru copii din aeronava, in cazul in care acestea exista.
 

Comentariile 51-72 din 72

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ramona pe 14 Iun 2010, 11:36
    acte ptr. un dus intors spania romania

    Am doua fete:de 2 ani si de 7 ani.Amandoua sunt pe pasaportul meu.Calatoresc fara sotul meu.Am nevoie de imputernicire sau nu?

    0
    0

  • mihaela pe 6 Mai 2010, 23:52
    ce acte imi trebuie si cat ttimp dureaza sa plec cu bebelusul de 1 luna sin spania

    buna in septembrie trebuie sa nasc si as vrea sa stiu ce acte am nevoie sa ies cu copilul sin spania in octombrie.sau cat dureaza toate aceste acte pentru as putea iesi cu copilul din spania.iar in romania as vrea sa ii fac certificatul de nastere si pasaportul cat timp va dura ?

    0
    5

  • maraki pe 4 Mai 2010, 11:55
    ce acte imi trebuiesc sa plec cu bebe din grecia in spania?

    bebe meu va avea 7 luni cind vom merge in spania si as vrea sa stiu ce acte are nevoie pentru pasaport si mai ales in cit timp va fi gata pasaportul.

    1
    0

  • violeta pe 24 Feb 2010, 08:33
    calatorii

    eu am venit cu bebe la 6 luni romanai japonia cu escala de 7 ore in frankfurt.poti urac in vaion cu lapte cat vrei,mancare,apa.in aviuon iit dau apa pt bebelusi cate vrei si ei.luati multe jucarii si paturica daca aveti zbor lung,datorita aerului conditionat este f frig in avion.acum ne intoarcem iarasi ,deja avem 1 an.sper sa ajungem bine.la 6 luni a dormit tot drumul nu am avut probleme decat ca s-a imbolnavit f tare a facut o tuse convulsiva,pertuttis ,de accea daca puteti face vacinurile inainte de acalatori este bine.dtpa mai ales .noroc ca bebe il avea ca putea fi fatala chetsia.tot datorita aerrului in avions e ventileaza toti microbii este f nasol!!!!in privinta mancarii no problem dar sincer nu recomand nimanui s acalatoreasca cu un bebe asa mic.noi calatorim d enevoie!!!bafat la toti!

    0
    0

  • Ristea pe 4 Dec 2009, 15:15
    zborul cu avionul pt bebelus

    buna Roxana, mergi la medicul de familie si cere-i o brosura despre calatoria copilului mic cu avionul! iti recomand sa-i dai sa bea apa/lapte in timp ce decoleaza si aterizeaza avionul, din cauza presiunii, sa nu i se astupe urechile (pe romaneste;)! sa aveti pungi de plastic la voi, in cazul in care are probleme, voma... poti sa ai cata mancare doresti si ce fel de mancare vrei pentru bebelusul tau, apa si lapte... si noi am facut aceeasi ruta si nu am avut nici un fel de probleme, a dormit! drum bun!

    0
    0

  • roxana pe 30 Nov 2009, 13:54
    zborul cu avionul pt bebelus

    buna, as dori sa stiu daca este periculos pt un bebelus de doua luni sa zboare cu avionul ,daca afecteaza intr-un fel sau altul,traseul ar fi romania franta ,va multumesc

    2
    3

  • spirea adrian pe 28 Sep 2009, 16:14
    nou nascut

    buna ziua.sintem o familie de romani din italia,si asteptam venirea pe lume a copilului nostru.intrebarea este:cum putem iesi din italia mergind in Romania la o luna de la nasterea copilului?si de ce acte avem nevoie pt bebe?va multumim

    1
    0

  • andreea s pe 17 Feb 2009, 13:22
    bebe

    as vrea sa plec cu bebele meu care are 1 an jumate in italia la sotul meu.Iam fac pasaport individual dar am auzit k imi trebuie si o declaratie facuta la notariat de catre sotul meu.As vrea sa calatorim cu avionul.Este adevarat?

    0
    4

  • elena alina pe 16 Feb 2009, 15:39
    copil

    vreau sa stiu si eu ce acte imi trebuie pt aduce o fetita din romania in spania.este fetita mea care are o varsta de 5 ani si jumatate .multumesc.

    3
    4

  • mihaela pe 12 Feb 2009, 16:07
    bebe

    ce acte am nevoie sa plec cu un bebe de 4 luni nascut in spania , sa plec in romania mersi

    0
    0

  • Buzas Veronica pe 1 Feb 2009, 23:45
    Bebe in avion

    Vreau sa calatoresc cu bebelusul la 5,5 luni cu avionul in Spania. Ce acte imi trebuie si ce restrictii am la hrana? Va multumesc.

    0
    0

  • elena mihaela pe 22 Ian 2009, 23:01
    bebelusi

    am o fetita de 6 luni si as dori sa stiu daca in avion avem voie sa luam biberoane de pastic si laptele praf daca al putem lua in avion si ce cantitate de lapte va rog sa-mi raspundeti cat mai repede

    0
    0

  • buhus alina pe 21 Ian 2009, 19:00
    nou nascut

    buna ziua.sintem o familie de romani din italia,iar in iunie asteptam venirea pe lume a copilului nostru.intrebarea este:putem iesi din italia (cu avionul) toti trei, la o luna de la nastere?poate si de ce acte avem nevoie pt bebe?va multumim

    5
    0

  • carhat diana pe 23 Nov 2008, 14:04
    buna

    am 18 ani si doresc sa stiu daca pot calatori cu avionul doar cu buletinul sau am nevoie si de pasaport Va multumesc

    0
    0

  • paula pe 16 Nov 2008, 08:21
    acte pt bebe

    Daca parintii nu au pasapoarte ,cum putem sa iesim din tara cu copilul,are 1 an si 2 luni.Problema e ca avem si biletele cumparate iar timpul este foarte scurt in cazul in care avem nevoie de pasapoarte.Va rog tare mult sa-mi da-ti si mie o sugestie..Multumesc anticipat.

    0
    1

  • OLTEANU pe 1 Oct 2008, 22:28
    calatorie afara

    as dori sa stiu si eu ce acte imi sunt necesare pentru a iesi din tara cu cea mica(1an).mentionez ca acum nu se ,ai iese cu pasaport. multumesc

    3
    0

  • ramona lacatusu pe 7 Iul 2008, 12:41
    restrictii la mancare pt bebe in avion

    va rog mult sa-mi spuneti ce am voie sa iau in avion de mancare pt bebe. voi calatori cu alitali si vreau sa stiu daca am voie sa iau lapte praf si borcanele de mancare, iar biberoane de plastic cate am voie sa iau, el mananca 210ml la o masa de lapte \+mancare, are 8 luni si am inteles ca nu am voie sa iau apa in bagaju de mana. tinand cont ca zboru e de 8 ore cu escala, imi fac probleme ce ii dau sa manance. si inca ceva, va rog, am scaun special pt el? multumesc!

    3
    9

  • nicoleta pe 4 Iul 2008, 21:00
    de ce acte am nevoie ptr 2 copii sa plec in grecia

    nu stiu ce am nevoie sa plec cu copii din tara sunt divortata am hotararea judecatoreasca definitiva si irevocabila copii sunt ancredintati mie daca poate cineva sa ma ajute va rog meil nicoshucara@yahoo.com

    0
    3

  • polk veronika pe 20 Iun 2008, 12:18
    restrictii de alimente in avion

    va rog sa_mi spuneti ce restrictii sint in avion legat de mincare si lichide ca am inteles ca nu ai voie decit 100 ml apa .eu urmeaza sa calatoresc cu un copil de 6 luni si imi fac probleme.mai ales ca trebuie sa fii cu 2 ore inainte in aeroport. si daca bebe papa la 3 ore ce ma fac?

    0
    0

  • roxana pe 27 Mai 2008, 12:47
    raspunsul intrebarii Valentinei

    o sa iti trebuiasca un document de calatorie si in romania trebuie sa ii faci un certificat romanesc care va fi scos pe baza celui din grecia ca sa ii poti face pasaport pt a iesi cu el din romania si se face la bucuresti si dureaza vreo 4~5 luni.Dar daca inca nu ai pleacat poti sa depui actele la Consulatul Romaniei in Grecia si t/il scoate in 2 luni.In aceeaasi situatie sunt si eu.Doar ca eu am nascut in Spania.Cred ca e le fel.Mai bine suni la consulat si ca sa fi sigura.

    0
    0

  • claudia pe 24 Mai 2008, 19:36
    RE:

    Din cate stiu eu doar certificatul romanesc de nastere al copilului si un document de calatorie cu poza micutului valabil 30 de zile, ambele eliberate de catre Ambasada romaniei din Grecia.Asta mi s-a spus de la ambasada.Cel mai bine dai un telefon si intrebi!

    4
    0

  • dinu valentina pe 13 Mai 2008, 15:57
    acte necesare lui bebe la calatoria cu avionul

    As dori sa aflu ce acte sunt necesare unui copil de 6 luni la calatoria cu avionul in cazul in care calatoria se face din Grecia in Romania si retur,iar cel mic s-a nascut in Grecia cu parinti de nationalitate romana casatoriti in Romania. Va multumesc anticipat!

    7
    4
Pagina « 1 2 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod