Arata-i cat de mult o iubesti

Adesea, uitam sa transmitem mesajul nostru de iubire persoanelor care conteaza cu adevarat in viata noastra. De cate ori trecem cu vederea cuvintele mamei care ne spune ca ii este dor de noi?

Adesea, uitam sa transmitem mesajul nostru de iubire persoanelor care conteaza cu adevarat in viata noastra. De cate ori trecem cu vederea cuvintele mamei care ne spune ca ii este dor de noi? Nu mai avem timp pentru vizite, iar conversatiile telefonice cu familia sunt din ce in ce mai rare...

Tocmai de aceea, ni se aminteste, in fiecare 8 Martie, ca trebuie sa ii aratam mamei iubirea, aprecierea si multumirile noastre. Priveste aceasta zi ca pe o noua sansa!

Desi a-i marturisi mamei cat de mult inseamna pentru noi ar trebui sa fie un gest firesc, acest lucru nu se intampla de fiecare data. Ziua Femeii vine sa ne atraga atentia asupra acestui aspect. In agitatia de zi cu zi, uitam de ceea ce este cu adevarat important in viata si ne indepartam de cei dragi.

In cazul in care nu mai locuiti impreuna, ba mai mult, va dispart distante mari, fa-ti un obicei din a o vizita cat mai des posibil. In acest fel, puteti sarbatori revederea si fiecare vizita va deveni o bucurie...

Telefonul face parte din viata ta si te insoteste in permanenta, motiv pentru care, chiar daca la serviciu ai o zi mai aglomerata, la final poti initia o discutie telefonica cu mama ta.

Povesteste-i despre tine, despre nepoti, intreab-o ce mai face, cu ce se ocupa si relaxeaza-te. Discutand cu ea, iti amintesti de "acasa" si de clipele frumoase petrecute in familie. Fii alaturi de mama ta, ascultandu-i micile patanii si bucuriile de acum mai modeste.

Daca decideti sa va petreceti data de 8 Martie impreuna, fa-i o surpriza placuta. Ofera-i un mic dar, un buchet de flori insotit de o felicitare sau o scrisoare frumoasa, faceti fotografii de familie sau filmati momentele deosebite ale acestei zile, ofera-i un album cu fotografii de familie sau o floare in ghiveci, daca are aceasta pasiune, pregateste-i o cina speciala sau mergeti impreuna in oras, la masa, doar voi doua sau intreaga familie.

Transforma orice clipa in amintiri care sa dainuie si la care sa va intoarceti mereu cu placere, povestind patanii haioase din copilarie sau lucruri amuzante, interesante si inedite, petrecute de-a lungul anilor.

Puteti initia o noua traditie cu ocazia acestei zile, specifica familiei voastre, cum ar fi iesirea in oras sau la picnic, cu toti cei dragi. Incearca sa ii incluzi in surprizele pe care i le pregatesti mamei pe toti membrii familiei. Ziua va fi cu atat mai frumoasa!

Spune-i "Te iubesc" asa cum simti. Desi iubirea pe care i-o datoram mamei vine natural, ca un dat al firii, nimic nu este mai frumos decat sa ii arati cat de mult apreciezi tot ceea ce a facut pentru tine.

Fie ca ii demonstrezi acest lucru prin gesturi si actiuni care semnifica sentimentele tale, fie ca ii spui "Te iubesc", oricat de stangace ar fi exprimarea, este important ca mama, femeia care a sacrificat atatea pentru tine, sa stie ca o iubesti. Arata-i toate acestea nu doar de Ziua Femeii, ci in fiecare zi si, mai ales, atunci cand se asteapta mai putin. Gestul tau o va emotiona, mai mult decat sigur.

Un mod de a-i spune "Te iubesc" il reprezinta si ajutorul pe care i-l oferi.

Mama a avut intotdeauna grija sa nu iti lipseasca nimic. Acum, cand merita din plin sa se odihneasca, ofera-i ajutorul de care are atata nevoie.

Acesta poate fi cadoul tau pentru ea. Fii atenta la nevoile ei si roag-o sa iti permita sa ii fii alaturi si in momentele in care are de dus la indeplinire sarcini casnice care o doboara. Spre exemplu, de 8 Martie ajut-o sa uite de gatit si ofera-te sa pregatesti tu masa pentru intreaga familie. Este un rasfat la care mama aproape ca nu viseaza si iti va multumi pentru implicarea ta.

Daca, de Ziua Femeii, ai in plan un cadou extravagant si costisitor, tine cont de faptul ca parintii se gandesc, in primul rand, la bunastarea noastra, iar un dar pentru care ei stiu ca ai facut eforturi financiare considerabile risca sa ii ingrijoreze, in loc sa le faca placere.

In schimb, un cadou simplu, dar daruit din inima, va fi mult mai apreciat decat unul scump si lipsit de personalitate.

Ofera-i un dar oricat de mic, dar cu semnificatii personale pentru relatia voastra sau pentru intreaga familie.

Sunt gesturi pe care le poti face oricand pentru mama ta, fara sa fie nevoie sa astepti o zi anume pentru a-i dezvalui ceea ce simti. Oricum ar fi, straduieste-te ca totul sa fie deosebit in ziua de 8 Martie si sarbatoreste-ti mama asa cum merita. Cu siguranta, va aprecia acest lucru si se va simti rasfatata. Si, de ce nu, propune-i sa repetati cat mai curand experienta.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod