Alegerea unei agentii de babysitting

Cu un program destul de incarcat si cu orele peste program de la birou, este foarte greu sa puteti avea grija si de copilul vostru. De cate ori o puteti ruga pe vecina sa stea cu micutul?
Cu un program destul de incarcat si cu orele peste program de la birou, este foarte greu sa puteti avea grija si de copilul vostru. De cate ori o puteti ruga pe vecina sa stea cu micutul? Mai bine apelati la o agentie de babysitting. Este o solutie excelenta, dar trebuie sa aveti in vedere si cateva chestiuni.

Fiecare mamica si-ar dori o persoana calificata, cunoscatoare de limbi straine, cu o medie de varsta 35 de ani, care sa aiba disponibilitate 10 ore/zi (minim) si pe care sa o plateasca cu 700-800 lei pe luna. Nu este intotdeauna posibil sa intruneasca aceste calitati, iar pretul sa fie atat de mic.

Este adevarat, iti doresti ce este mai bun pentru copilul tau, insa toate acestea au un pret.

Exista persoane care sunt de incredere, care au pretentii financiare mai scazute, insa care nu stiu limbi straine si nu sunt super-nanny, ci doar bone.

Chiar daca sunteti in criza de timp pentru ca nu aveti cu cine lasa copilul, trebuie sa cauti si sa alegi cu foarte multa atentie persoana care sa aiba grija de copilul tau. Nu trebuie sa negrijezi nicio clipa faptul ca este vorba de micutul tau, pe care il lasi pe mana unei persoane straine, a carei competenta trebuie sa fie fara cusur.

De aceea, cautarea unei bone incepe prin selectia agentiei de recrutare, a agentiei de babysitting, care va gestiona problema ta.

In ultimul timp au aparut pe piata de babysitting din Bucuresti zeci de astfel de agentii; pe unele le gasesti printre primele afisari ale lui Google, pe altele, inregistrate in listele portalurilor specializate.

Trebuie avute in vedere mai multe criterii pentru protectia parintilor si pentru a putea beneficia de servicii profesionale, de calitate:

  •  Verifica daca este sau nu o agentie acreditata ANOFM, daca functioneaza legal.
  •  Verifica daca agentia functioneaza intr-un sediu sau ti se propune o intalnire "la cafenea".
  •  Citeste cu atentie oferta si verifica comisioanele afisate: daca au inclus TVA sau nu.
  •  Citeste cu atentie contractul si, daca nu intelegi ceva, intreaba.
  •  Solicita factura si bon fiscal, care de fapt valideaza contractul.
  •  Solicitati profilul psihologic al candidatei si verifica sa fie semnat si parafat de catre psiholog.
  •  Nu face compromisuri nici in relatia cu agentia, nici in relatia cu bona.
  •  Nu fi partasa la ilegalitati si intelegeri paralele, pentru ca se vor intoarce contra ta.

Acestea sunt cateva sfaturi pe care ar fi bine ca parintii sa le urmeze, pentru ca in acest fel vor face economie si de timp si de bani, avand mai multe sanse sa gaseasca o bona potrivita pentru copilul lor, testata psihologic de catre un profesionist.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod