7 sfaturi ca să ai o relație bună cu copilul tău

Legătura dintre mamă și copil este una cu totul specială, însă pentru a avea sorți de izbândă, ea trebuie susținută în mod constant toată viața.
Vrei să ai o relație mai bună cu copilul tău? Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să-ți îndeplinești scopul.

1. Petrece cât mai mult timp cu el

Odată ce vine pe lume, copilul ar trebui să devină principala prioritate pentru tine, iar dacă vrei să construiești o legătură puternică între tine și el, trebuie să îi arăți că este cea mai importantă persoană din viața ta. Încearcă să petreci cât mai mult timp cu copilul tău, chiar dacă ești obosită și îți vine să-l pui în fața televizorului pentru a-ți putea vedea de treburile tale. Joacă-te cu el, ieși cu el în parc, du-l la circ, fă-l să simtă că este copil și că nu-i lipsește nimic din ce l-ar putea face fericit.

2.
Încurajează-l


Pe măsură ce crește, copilul are nevoie tot mai mare de sprijinul tău moral. Dacă observi că are o pasiune sau un talent, încurajează-l să-și consolideze această calitate. Du-l la tenis, fotbal, balet, dansuri, lecții de pian sau de chitară și încuranjează-l să fie din ce în ce mai bun, pentru că se poate. Niciodată nu îi frânge aripile, pentru că gestul tău îl poate urmări toată viața.

3. Ajută-l

Un copil va avea nevoie toată viața de ajutorul tău, așa că întinde-i mâna de fiecare dată, fă-l să se simtă aproape de tine. Ajută-l să-și facă temele, ajută-l să înțeleagă lumea din jur, explică-i nedumeririle. Doar așa poți construi o relație bună cu el.

4.
Fă-l să aibă încredere în tine


Încrederea este un alt punct forte al relației dintre mamă și copil și, chiar dacă vor fi perioade în care ea va fi vulnerabilă, nu trebuie să o dai la o parte. Nu-l certa de fiecare dată când face o boacănă, pentru că nu va mai veni la tine să-ți povestească aventurile lui. Mai degrabă explică-i calm unde a greșit și ce trebuie să facă pe viitor pentru a nu repeta aceeași greșeală.

Nu-l pedepsi pentru că a luat o notă mică la școală, ci încearcă să afli de ce s-a întâmplat acest lucru și explică-i ce trebuie să facă pentru a-și remedia problema. Cu pași mărunți, dar siguri, poți crea o relație bazată pe încredere reciprocă între tine și copilul tău, dar acest lucru presupune să fii un bun psiholog și poate chiar să-ți reprimi nervii.

5.
Comunică mult cu el


Dacă vrei să ai o relație bună cu copilul tău trebuie să comunicați cât mai mult, trebuie să știi tot ce se întâmplă cu el, atât lucrurile pozitive, cât și cele negative. Pentru ca el să comunice deschis cu tine, este nevoie să-i câștigi încrederea, deci iată cum toate aceste sfaturi decurg unele din altele.

6. Disciplinează-l

A avea o relație bună cu copilul tău nu înseamnă că trebuie doar să îl răsfeți și să-i îndeplinești dorințele, ci înseamnă și disciplină și educație. Oferă-i liberatatea de a face diverse activități specifice vârstei, însă nu-l scăpa din mână. Arată-i că trebuie să fie disciplinat, pentru că doar așa va reuși în viață.

7.
Empatizează cu el


Uneori, pentru a avea o relație bună cu copilul tău și a-l înțelege mai bine trebuie să empatizezi cu el, adică să te pui în locul lui, să gândești lucrurile din perspectiva lui. În acest fel, poți găsi mai repede soluțiile potrivite, care să vă avantajeze pe amândoi și să vă ajute să fiți într-o relație de perfectă armonie.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod