6 sporturi potrivite pentru copiii până în 7 ani și beneficiile fiecărui tip de mișcare

Copiii devin din ce în ce mai sedentari, iar lipsa mișcării favorizează obezitatea infantilă. Află care sunt principalele sporturi potrivite pentru copii până în 7 ani și cum îi vor ajuta pe cei mici să evite problemele de sănătate și să aibă mai multă încredere în ei.
În majoritatea zilelor copiii mănâncă și stau jos foarte multe ore uitându-se la televizor, testând jocuri video sau folosind diferite dispozitive electronice. Acest scenariu explică și numărul tot mai mare de cazuri de obezitate infantilă, care favorizează hipertensiunea arterială, diabetul și bolile cardiace. Contează foarte mult să te orientezi spre câteva sporturi potrivite pentru copii până în 7 ani pentru a-i transmite celui mic bucuria mișcării și a-l ajuta să descopere cât de distractiv și captivant poate deveni sportul care îi place. 
Copiii au foarte multă energie și este esențial să o consume prin intermediul sportului pentru a menține un ritm optim de dezvoltare a organismului. Nu te lăsa prins în capcana unui program aglomerat la serviciu, care te face să-i cumperi copilului dispozitive electronice și să-l lași să stea mereu acasă, ci monitorizează-i activitatea pentru a te asigura că face zilnic mișcare și este sănătos. Analizează activitățile propuse și ajută-ți copilul să devină mai alert, în loc să fie absorbit de tehnologie și mediul online.
Vei pune bazele unui stil de viață benefic până la vârsta adultă.

 
Iată principalele sporturi potrivite pentru copii până în 7 ani:

 
1. Înotul

Este un sport pe care copiii îl pot începe la vârsta de 2-5 ani, care îi va ajuta să uite de teama de înălțimi sau de apă. Odată învățat nu se va uita. Înotul este foarte util pentru dezvoltarea abilităților copilului de a se descurca singur, fără să concureze cu nimeni altcineva.
 
Cum îți ajută copilul: Înotul ameliorează funcționarea plămânilor copiilor pentru că îi învață să-și controleze respirația când sunt în apă. De asemenea, asigură coordonarea între mișcări și creșterea masei musculare datorită mișcărilor specifice.

 
2. Mersul pe bicicletă (ciclismul)

Majoritatea copiilor vor fi încântați să aibă o bicicletă, mai ales dacă are culoarea lor preferată, așa că nu pierde ocazia de a transforma entuziasmul celui mic într-o activitate benefică. Mersul cu bicicleta poate începe între 2 și 5 ani și va crea un sentiment de libertate, independență și bucurie pentru propriile realizări.
Mergeți cu bicicleta împreună pentru a-i da un exemplu practic despre plăcerea acestui sport pe termen lung.
 
Cum îți ajută copilul: Primul lucru pe care îl va învăța copilul când merge cu bicicleta va fi atenția la drum și la celelalte vehicule. Îi va crește și rezistența fizică. În plus, va deveni mai calm, disciplinat, răbdător și va avea o imagine pozitivă despre propria persoană. Mersul cu bicicleta ameliorează coordonarea între reflexe și mișcări, stimulează mușchii din zona picioarelor, îmbunătățește echilibrul, previne obezitatea și optimizează funcțiile inimii.

 
3. Alergarea

Este o activitate care devine din ce în ce mai populară, având în vedere numărul în creștere de curse de maraton. Este un sport ideal pentru copii, începând cu intervalul de vârstă 2-5 ani. Costurile sunt foarte reduse, vizând în primul rând încălțămintea confortabilă, iar mișcarea va deveni un stimulent mult mai important decât televizorul.
 
Cum îți ajută copilul: Alergarea crește puterea de concentrare, îmbunătățește rezistența fizică și masa musculară și protejează inima.
Antrenamentele frecvente vor asigura funcționarea optimă a sistemului imunitar și vor proteja plămânii, reducâd riscul de gripă și răceală în orice sezon.

 
4. Mersul pe jos

Poate nu consideri că mersul pe jos este un sport în sine, dar să știi că a fost încadrat între cele mai utile activități fizice pentru copii. 
 
Cum îți ajută copilul: Dacă vei face plimbări lungi împreună cu cel mic vă veți apropia în timp ce respirați aer curat. De asemenea, îl poți învăța să aprecieze frumusețea naturii din jur, iar mișcarea va fortifica mușchii de la nivelul picioarelor, va preveni obezitatea și va ameliora echilibrul.

 
5. Gimnastica

Iată un sport olimpic din ce în ce mai atractiv pentru copii. Antrenorii specializați îi pot dezvălui copilului tău secretele gimnasticii și este posibil să-i descopere un talent aparte. Se recomandă începerea gimnasticii de la vârsta de 6 ani.
 
Cum îți ajută copilul: Gimnastica ameliorează echilibrul și flexibilitatea. Copilul tău va deveni foarte agil și va fi încurajat să nu se teamă de obstacole pentru că știe că poate face orice își propune.

 
6. Tenisul

Jucătorii de tenis precum Rafael Nadal sau Roger Federer au inclus tenisul pe harta internațională a sporturilor, iar această activitate care stimulează spiritul competitiv atrage din ce în ce mai mulți copii. Tenisul este recomandat începând cu vârsta de 6 ani.
 
Cum îți ajută copilul: Cel mic va învăța să calce cu atenție și să ia decizii rapide, în mișcare.
Încurajează copilul să-și creeze o strategie pentru a câștiga și să învețe tehnica mișcărilor. Vor crește forța brațelor și acuratețea mișcărilor, fiind stimulate funcțiile inimii.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod