Ce semnificatie are pentru tine 8 Martie?

O prietena a transformat ziua de 8 Martie intr-o adevarata traditie. Carmen povesteste: "La noi, Ziua Mamei era cu adevarat speciala. Eram trei femei in casa, iar tata ne aducea de fiecare data flori, de 1 Martie, martisoare si prajituri.

Dar 8 Martie era punctul culminant al unei luni intregi de rasfaturi. Mama se imbraca frumos, in rochita noua, tata era la costum, iar eu si sora mea mai mica, la fel de elegante, ne pregateam de iesit in oras, la restaurant. Mama era in centrul atentiei noastre intreaga seara; tata ii aducea daruri si flori, iar noi ii ofeream cadourile pregatite si alese impreuna cu el.

Este o traditie draga noua, care ne uneste si acum, indiferent de faptul ca familia s-a raspandit in toate colturile tarii. Pe cat posibil, ne straduim ca pe 8 Martie sau in preajma acestei date, sa fim cu totii acasa, la Pitesti, sa o serbam pe mama asa cum se cuvine si sa mai depanam amintiri.".


Momente importante si dragi ale unei familii unite, care imi amintesc ca trebuie sa o rasfat mai des pe mama, indiferent daca este sau nu zi de sarbatoare. Ilinca spune: "Cand eram mica, ii faceam mamei felicitari, ii scriam poezii si stiu ca eram foarte mandra de mine si de ceea ce am realizat. Tii minte ca si la scoala te puneau sa faci scrisori de 8 Martie? Ei bine, mie imi placea foarte mult sa desenez si, cum la scoala le faceam din timp, nu mai aveam rabdare si ii dadeam felicitarea mamei cu cateva zile inainte de 8 Martie.".

Ilinca adauga: "Acum, de Ziua Femeii, o invit pe mama in oras, la o prajitura si un suc, mergem la film impreuna sau la cumparaturi, ii iau ceva frumos si, practic, petrecem o seara sau o zi intreaga impreuna.".

Roxana, in schimb, a tinut sa imi marturiseasca faptul ca nu considera ca ar avea nevoie de o zi anume pentru a petrece timp in compania mamei ei: "De ce as avea nevoie ca doar pe 8 Martie sa ii cumpar mamei mele cadouri si, in rest, deloc? Doar atunci o iubesc sau in fiecare zi? Prefer sa ii arat zilnic acest lucru, prin discutiile pe care le port cu ea, prin lucrurile cu care o ajut si asa mai departe. Simbolic, intr-adevar, ii ofer un buchet de flori, dar mama stie cat de mult o iubesc, pentru ca incerc sa ii arat acest lucru zilnic.".

Pentru unii dintre noi, data de 8 Martie ramane un simbol, pentru altii, a devenit o traditie sau s-a transformat intr-o zi petrecuta alaturi de intreaga familie, iar alte persoane considera ca Ziua Mamei ar trebui sarbatorita in fiecare zi.

Indiferent de categoria in care te incadrezi, tot ceea ce conteaza este sa ii arati mamei tale cat de mult o iubesti, fie oferindu-i o floare sau un cadou (te poti inspira si din articolul: Idei de cadouri pentru 8 Martie), fie petrecand timpul impreuna. O imbratisare si un zambet fac minuni! Si, cine stie, poate ca asa ne vom aminti de copilul din noi si vom invata sa ne deschidem inimile...

Tu cand i-ai spus ultima oara mamei tale cat de importanta este in viata ta?
 

Comentarii (5)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • www.noaptebunacopii.wordpress. pe 8 Mar 2010, 14:19
    Pentru tine, FEMEIE..., Pentru tine, MAMA...

    Pentru toate femeile..., in general: Cum m-au condamnat la iubire E linişte la Curtea Marţială, Cu toţii stau, nerăbdători, în sală, Aşteaptă condamnaţii şi sentinţe, Privesc în jur şi caută referinţe. Nimeni nu ştie ce se va întâmpla, Cine a greşit şi care-i va fi pedeapsa, Se privesc, cu toţii, bănuitori Dar dau din cap atotcunoscători. "- Să vă ridicaţi, vă rog - anunţă aprodul, Va intra în sală judecătorul!" Şi, apoi, cu degetu' spre mine arată "- Numele tău, să-l spui, deîndată!" "- FEMEIE", zic, ridicându-mă-n picioare, Cu toţii-mi aruncă priviri iscoditoare "Cine-i, ce-a făcut?", se aude-n şoaptă. "- FEMEIE, mă numesc şi mă declar vinovată: Da, am strâns lacrimile tuturor, Ale mamei, ale pruncilor - ale oamenilor -, Le-am transformat în ape curgătoare Şi le-am lăsat să curgă-n zare. Da, am şoptit poezii în amurg, târziu, Am alungat boli şi m-am rugat, eu ştiu, Am desenat zâmbete pe nori, De toate-s vinovată dar îndurare voi!" Judecătorul mă priveşte inert, Ascultă, cântăreşte şi, apoi, dispune, încet: "- De toate astea, da, eşti vinovată La iubire, vei fi condamnată!" Si, in special, pentru mamele noastre: Baladă pentru mama Azi, când, la rândul meu, mamă sunt şi eu iar tu eşti bunică, mamă, fiinţă unică, vreau să-ţi scriu răvaş, ţie, suflet uriaş, să-ţi spun lucruri nespuse, ce doar în gând au fost ascunse: să-ţi spun cât te iubesc pentru că sunt, să-ţi mulţumesc. Şi mai vreau, măicuţă dragă, să-mi fii alături viaţa-ntreagă, să-mi spui poveşti chiar şi acum la rându-mi, mai departe, să le spun, să mă aştepţi mereu, în prag, să mă-mbrăţişezi cu drag, să-mi spui că mă iubeşti, să-ţi spun că îmi lipseşti, cu mâna ta cea mică să-mi alungi orice frică, orice teamă că n-aş putea să fiu ca tine, măicuţa mea! Cu prietenie, Adele

    0
    0

  • florinel1996 pe 6 Mar 2010, 15:26
    Pe siteul de mai jos gasiti totul

    http://florinel96.hi5.com

    0
    0

  • xenia pe 11 Mar 2009, 19:46
    ziua tuturor

    eu cred ca de 8martie esti ziua tuturor femeilor,nu doar a persoanelor iubite ci a tuturor femeilor.

    0
    0

  • baza pe 6 Mar 2009, 16:08
    ziua mamei, ziua mea

    Eu sunt nascuta pe 8 martie, deci ziua mamei este si ziua mea...asa ca si pe mama o sarbatoresc la dublu, odata ca e ziua mamei si inca odata ca e mama unei fete nascute de 8 martie:) Nice, nu?

    0
    0

  • alexandra pe 6 Mar 2009, 10:42
    este doar o sarbatoare, un motiv de bucurie

    cineva din articolul de mai sus se intreba de ce ar avea nevoie ca doar pe 8 martie sa ii cumpere cadouri mamei.. se pare ca multi nu inteleg ce inseamna o sarbatoare.. 8 martie nu e singura zi in care se poate face acest lucru, este o zi speciala, o zi in care dragostea pentru mame este incununata, o zi care ne aminteste ca ele exista, este doar un simbol. nu trebuie sa vina ziua aia ca sa poti darui mamei ceva, este doar un mijloc de a te bucura de primavara, sa zicem. oameni buni, invatati sa va bucurati de viata, de micile ei placeri, fiti fericiti de 1 si 8 martie, sunt niste sarbatori dulci, calde, in care ne simtim minunat, prilej sa fim alaturi de cei dragi.. de ce atata indiferenta si ignoranta? ce placeri mai au oamenii acum? ce sarbatoare ii mai bucura? ne-am dezumanizat de tot.. nu mai avem placere pentru nimic..nu ne mai plac oamenii, nu mai vrem prieteni.. ce e cu noi???

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod