Cadouri de Crăciun: 7 sfaturi ca să faci economii când ai ditamai lista de cumpărături

Ai o familie mare și mulți amici la care trebuie să vină Moșul? Câteva bloggeriţe şi mame experimentate te învață cum să-i mulțumești pe toți "fără să dai faliment".

Știm bine că perioada de dinaintea sărbătorilor de Crăciun este foarte aglomerată și plină de provocări. Cui trebuie să-i iei cadou? Ce cumperi? Cât te vor costa toate astea? Îți vor rămâne bani sau vei ajunge să te împrumuți după Crăciun?

Ei bine, Moș Crăciun poate face orice, dacă ții cont de câteva sfaturi deștepte, care te vor ajuta să-i mulțumești pe cei la care ții fără să ai probleme cu banii.

Uneori, cele mai memorabile cadouri sunt cele care în care ai investit suflet, nu baniCrystal Paine
Înainte de a porni la vânătoarea de cadouri, trebuie să ai un plan.
Site-ul Time MONEY, citat de Mediafax, a rugat câteva bloggeriţe şi mame experimentate să-şi împărtăşească tehnicile de economisire pe care le aplică în perioada cumpărăturilor de sărbători. Iată ce-ți propun ele pentru a acoperi "necesarul" de cadouri "fără să dai faliment":

1. Scoate adulţii de pe listă

"Anul trecut ne-am înţeles cu fratele şi cumnata mea să facem schimb de cadouri doar pentru copii. A fost începutul a ceva frumos. Am căzut de acord să facem la fel anul acesta şi am vorbit şi cu un alt cumnat să facem acelaşi lucru.
Ne-am redus lista cu cel puţin patru, economisind aproximativ 150, 200 de dolari"
- Elissha Park, The Broke Mom’s Guide to Everything.

2. Schimbă destinatarii cadourilor prin rotaţie


O bloggeriţă pe site-ul MoneywiseMoms povesteşte că ea şi familia ei fac schimb prin rotaţie cu cei patru fraţi şi familiile acestora pentru a vedea cine cui trebuie să îi ofere un cadou, fără a fi deci nevoie ca fiecare să cumpere pentru toată lumea. "Celor trei copii ai mei le place să găsească o temă şi să asambleze un cadou de familie pentru verii lor".

3.
Cădeți la învoială pentru a folosi mai multă creativitate


Aceeaşi bloggeriţă, Gina Lincicum, spune că în altă parte a familiei recurg la cadouri artizanale, respectând suma de un dolar pentru un cadou. "Acestea au fost printre cadourile favorite în familia noastră, cum ar fi CD-urile cu melodii preferate de copii pe care fiul meu le-a făcut pentru unchii săi când aceştia au devenit tătici".

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod