Scapa de imprumuturile ipotecare mai repede!

Nu trebuie sa iti petreci toata viata achitand credite ipotecare. Urmeaza cele 10 sfaturi de mai jos, pentru a economisi semnificativ si a te bucura de noua ta locuinta cat mai repede:

Scapa
de imprumuturile ipotecare mai repede!

Nu trebuie sa iti petreci toata viata achitand credite ipotecare. Urmeaza cele 10 sfaturi de mai jos, pentru a economisi semnificativ si a te bucura de noua ta locuinta cat mai repede:

1. Mareste ritmul achitarii ratelor: Achita ratele imprumutului ipotecar de doua ori pe saptamana si vei beneficia de noi posibilitati de plata anual, care vor contribui la reducerea dobanzii.   

2. Ferma pe pozitie: Cand vine momentul de a-ti reinnoi creditul, continua cu aceeasi frecventa a achitarii, chiar daca rata dobanzii a scazut.
Desi ai putea fi tentata sa scazi frecventa platilor, pentru a micsora volumul costurilor fixe lunare, suma pe care o vei economisi pe termen lung va merita efortul.   

3. Rotunjeste cifrele: Daca suma pe care o platesti regulat pentru creditul ipotecar este complicata si te deruteaza, roaga-ti finantatorul sa o rotunjeasca. Ai putea avea impresia ca are o prea mare importanta, insa, daca platesti in plus, cat de putin, poti salva bani si ani buni din "viata" creditului tau.

4. Ridica stacheta: Daca ai sansa de a primi o marire de salariu, mareste si suma regulata pe care o platesti pentru imprumut.
Majoritatea institutiilor financiare de acordare a creditelor vor fi de acord cu schimbul de volum al platii o data pe an.

5. Plateste in avans: Inainte de consolidarea imprumutului, foloseste optiunea "pre-pay", pe care o institutie financiara ti-o pune la dispozitie, si depune o suma mica in contul creditului ipotecar. Cand finantatorul iti va calcula penalitatile in urma consolidarii imprumutului, se va baza pe acea suma mica depusa.

6. Cate un pic...: In loc sa cheltuiesti suma rambursata in urma platii impozitului anual, foloseste-o pentru achitarea creditului. Chiar daca nu este considerabila, tot e utila.

7.
La dublu: Poti reduce dobanda platita pe toata durata de viata a creditului, efectuand plati duble pentru imprumut, ori de cate ori ai ocazia. Suma pe care o platesti in plus contribuie la acoperirea celei solicitate prin credit si va avea acelasi efect precum in cazul unui program de plati saptamanale sau bi-saptamanale.

8. Libera: Nu ezita sa intrerupi contractul pentru creditul ipotecar daca ti se ofera o rata a dobanzii mai avantajoasa. Calculeaza si vei afla ca, adesea, penalitatile pe care le vei plati in urma acestei decizii sunt mai mici decat beneficiile pentru buzunarul tau.

9.
La timp: Asigura-te ca nu "sari" peste efectuarea platilor. Orice "pauza" in a-ti achita ratele, din varii motive, nu va face decat sa contribuie la cresterea dobanzii pe durata imprumutului.

10. Reinnoieste devreme: In cazul in care creditul tau urmeaza a fi reinnoit in urmatoarele luni, iar rata dobanzii pare a fi in crestere, poti lua in considerare o reinnoire timpurie. Te poti alege cu ceva penalitati, dar economiile pe termen lung isi vor spune cuvantul.
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • alysuka pe 14 Dec 2008, 20:32
    prea frumos k sa fie adevarat

    ''Achita ratele imprumutului ipotecar de doua ori pe saptamana si vei beneficia de noi posibilitati de plata anual, care vor contribui la reducerea dobanzii.'' e ff usor de zis si nu cred k este cine care are credit facut si asi permite k sa plateasca de doua ori pe sapt rata ..........nici chiar asa

    0
    0

  • dora pe 16 Nov 2008, 19:56
    gogosi

    de unde ati luat chestiile astea, oameni, buni. poate conditiile astea le gasesti in vest, in tarile mai civilizate, in nici un caz la noi. ati tradus niste sfaturi de pe acolo si le-ati postat aici. pai, cum sa platesti rata de 2 ori pe saptamana, cand ea e lunara - sa nu mai vorbim ca de multe ori, abia o incadrezi in salariu. iar comisionul pentru plata anticipata e destul de consistent. eu am achitat o suma foarte mare din credit, in avans - mai mult de jumate si tot nu mi-a scazut dobanda. ce ati postat aici sunt niste bazaconii pt. sistemul de rate romanesc. aici, in primul rand, nu se negociaza dobanda, ca in vest si nici nu se tine seama de bonitatea clientului pt. acordare de conditii avantajoase. mai documentati-va.

    0
    0

  • Marcela Ilas pe 24 Oct 2008, 09:31
    rate rambursate anticipate

    Sunt f. utile sfaturile dvs. dar din pacate greu de aplicat din cauza bancilor care percep comision de rambursare anticipata 4% din suma rambursata in cazul Bancii Romanesti la care am si eu credit ipotecar.Bancile intotdeauna ies in castig si vor sa-si recupereze eventualele pierderi tot de la clienti, desi sunt client fidel de 10 ani la aceasta banca ,am luat vreo 10 credite pe firma de la B.Romaneasca pe toate le-am achitat fara nici un incident de plata si totusi la creditul ipotecar pe care l-am luat anul trecut ,anul acesta in septembrie am platit dobanda majorata cu aproape 25%,nu e normal dar isi iau niste masuri de precautie aberante si te au la mana .

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod