Calculeaza pretul casei pe care ti-o permiti

Multi cumparatori au intampinat dificultati pentru ca nu au tinut cont de toate cheltuielile pe care le implica cumpararea unei case si transformarea ei intr-un spatiu functional. Iti ofer cateva sfaturi utile...
Multi cumparatori au intampinat dificultati pentru ca nu au tinut cont de toate cheltuielile pe care le implica cumpararea unei case si transformarea ei intr-un spatiu functional. Iti ofer cateva sfaturi utile, care te pot ajuta sa iti calculezi pretul casei pe care ti-o permiti:

Atentie la costurile aditionale ale creditului


Costul unei locuinte nu este egal cu pretul de cumparare, pentru ca mai sunt si alte cheltuieli de care trebuie sa tii seama, precum impozite la stat, notar, agentie imobiliara, asigurari, care pot valora 5% din pretul de vanzare, iar, uneori, pot ajunge pana la 25%.

Daca te-ai hotarat sa cumperi casa de la un dezvoltator imobiliar, atunci vei avea de acoperit TVA-ul, 19%. De aceea trebuie sa fii atenta ca pretul pe care dezvoltatorul il afiseaza sa fie cel cu TVA inclus, pentru a cunoaste cu exactitate suma pentru care ai nevoie de finantare bancara.


In cazul in care vei cumpara casa de la o persoana fizica, neplatitoare de TVA, atunci nu trebuie sa iti faci griji in acest sens. Tot la stat se plateste si impozitul pe tranzactia imobiliara. Acesta este de 2 pana la 3% din valoarea imobilului, in functie de perioada de timp pentru care vanzatorul o detine in proprietate.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod