Bani mai putini pe mancare

Cu putin efort, ceva cunostinte si o oarecare planificare, iti poti diminua considerabil nota de plata din magazinele alimentare. Urmareste mai jos 15 sfaturi din partea "Maxed Out", care te vor transforma intr-un as in ale economisitului

Bani
mai putini pe mancare

Cu putin efort, ceva cunostinte si o oarecare planificare, iti poti diminua considerabil nota de plata din magazinele alimentare. Urmareste mai jos 15 sfaturi din partea "Maxed Out", care te vor transforma intr-un as in ale economisitului: 

1. Mergi la cumparaturi dupa ce ai intocmit, in prealabil, o lista precisa, de la care sa-ti juri ca nu te abati. Trei pungi cu prajiturele de ciocolata la pretul uneia ar putea parea o afacere, dar nu este, atat timp cat nu ai planuit-o in avans.

2.

Prepara-ti meniul zilnic, bazandu-te cu incredere pe pliantele cu promotii, produsele de sezon sau cele care se vand cel mai bine.

3. Cupoanele de reduceri - Pastreaza-le. Foloseste-le. Economiseste. Este o metoda excelenta de a beneficia de cele mai atractive oferte si, mai ales, de a economisi substantial.

4. Lipeste-ti pe usa frigiderului o lista cu alimentele si condimentele indispensabile bucatariei tale. Fii la curent cu tot ce se gaseste in sertarele tale. Daca vreun aliment se termina, inlocuieste-l imediat.
Organizandu-te astfel, vei evita sa cumperi acelasi produs de doua ori.

5. Analizeaza toate rafturile cu produse. Alimentele mai costisitoare se afla, de regula, pe rafturile aflate la nivelul privirii tale, deoarece producatorii platesc un pret mai ridicat pentru aceste spatii.

6. Cumpara legume si fructe din piata. Vei plati mai putin, pentru produse proaspete si de calitate, bifand plusuri la capitolul sanatate.

7. Fa-ti cumparaturile martea si miercurea. Magazinele nu sunt atat de aglomerate in aceste doua zile si te determina sa petreci mai mult timp in cautarea unor preturi avantajoase la produsele favorite.

8.
Ai grija la produsele aflate la iesirea din magazine! Nu cadea prada tentatiei de a achizitiona produse amplasate - strategic - la iesirea din magazinul de unde ti-ai facut cumparaturile. Revistele, guma de mestecat sau bomboanele sunt "mici tentatii", care te pot determina sa cheltuiesti mai mult decat ti-ai propus.

9. Taie-ti sau toaca-ti singura carnea. Alimentele gata feliate sunt mai scumpe si sunt, cel mai adesea, "vinovate" pentru aparitia bolilor provocate de alimentatie.

10.
Cand te afli intr-un magazin alimentar, limiteaza-te doar la a cumpara produse alimentare. Produsele cosmetice sau de igiena pot costa cu pana la 40% mai mult aici decat intr-un hipermarket.

 

Comentarii (14)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • claud1a04 pe 19 Feb 2009, 12:50
    SE POATE FACE ECONOMIE CIND SINT REDUCERII

    DA ESTE ADEVARAT DACA GATESTI IN CASA AI MINCARE MAI MULTE ZILE ASA POTI FACE ECONOMIE LA BANII LA CARREFOUR ESTE MAI IEFTIN SI SINT PROMOTII...DACA NU CUMPERI CARNE SI IEI DOAR SOIA FACI ECONOMIE MARE; LEGUME SI FRUCTE SI MACAROANE.PRAJITURI FACI DOAR LA ANIVERSARII.COSMETICE IEI O DATA PE AN..HAINE CUMPERI DE LA PIATA SINT MAI IEFTINE DECIT IN MAGAZIN.BAUTURA SA FIE INLOCUITA CU COMPOT SAU CEAI.

    0
    0

  • dora pe 20 Aug 2008, 22:01
    economie in bucatarie

    Este foarte adevarat ,si cand gatesti in casa,faci mare economie.Cred ca noi gospodinele "ROMANCELE "de regula facem mari economii,mai ales daca ne facem singure conservele pentru iarna

    0
    0

  • daniela popescu pe 20 Aug 2008, 12:43
    bani si iar bani

    nu-mi vine sa cred ,dar asa fac cum ne sfatuiti dv. ,la concluzia aceasta am ajuns,ca trebuie sa fac,pentru a ma descurca cu bani de care dispun.E perfect adevarat tot ce ne indrumati .Va multumim...

    0
    0

  • silvio italianul pe 19 Iul 2008, 22:40
    dejavu

    din pacate,nu avem de ales!Ca nu te inscrii in rand cu vecinul daca mananci doar fasole. Si ies comentarii pe strada

    0
    0

  • aida pe 17 Iul 2008, 13:32
    saracie

    multi romani sunt foarte saraci, au salarii mici sau sunt someri, nici nu se pune problema de a economisi la cumparaturi ca salariul se duce pe utilitati,poate ii mai ramane de o paine si un kg de cartofi...

    1
    0

  • gabriela andrei pe 16 Iul 2008, 00:13
    realitate, obiectiviate

    la toate amintite, care sunt f adevarate , s-ar mai adauga sfatul: nu plecati la cumparaturi cand va este foame!

    0
    0

  • lobela pe 2 Iul 2008, 16:03
    bani mai putini pe mancare

    o cumparatoare inraita ai pus punctul pe i si nu esti singura care gandesti asa .Ceea ce ai spus aici e adevarat nu putem sa luam sfaturi la gramada si daca nu se potrivesc deloc realitatii romanesti.

    0
    0

  • o cumparatoare inraita pe 30 Iun 2008, 21:25
    prostii

    sunt cele mai stupide "sfaturi", pur si simplu ati tradus un text , d-na traiaste in america NU in romania : 1 - promotii la produse care nu se vand si care nu sunt de "sezon " 2- cupoane - sigur nu in Romania - 3 -fructe si legume ieftine in piata o alta stupizenie si acelea sunt la fel sau chiar mai scumpe decat in supermarket si nici macar nu sunt romanesti , ale noastre " rara avis" - 4 - "taie si toaca singura" parca pana acum am mancat totul de-a gata l-e punem la microunde si voala.... cred ca madam ' a "descoperit taiatul si tocatul " de curand , oricum no o vad pe ea in bucatarie cine a publicat articolul chiar n-e crede proaste , traim in romania dar totusi .....

    0
    0

  • yas pe 26 Iun 2008, 10:09
    pentru noi nu

    la noi cand ar trebui sa se ieftaneasca toate se scumpesc de exemplu de craciun cand se fac f multe cumparaturi

    0
    1

  • dan pe 24 Iun 2008, 20:48
    ai grija

    o sursa buna de a face economii, este sa nu mergi la cumparaturi avand alaturi nevasta!la mine este o economie de ~25%!!!cred ca si reciproca este valabila!

    0
    0

  • simi pe 20 Iun 2008, 19:26
    ok

    cam asa e,dar de multe ori nu te poti abtine si cazi prada tentatiei.vorba aceea" ochii vad,inima cere".

    0
    0

  • Io pe 19 Iun 2008, 14:49
    O fi

    Da e pentru straini, nu pt. romani.

    0
    0

  • alissa pe 16 Iun 2008, 17:52
    si la noi...

    ar trebui sa existe si la noi astfel de emisiuni, facute de romani , adapatate stilului nostru de viata

    0
    0

  • MarishK@ pe 14 Iun 2008, 19:45
    Sunt deacord

    Da, este adevarat, daca nu ai o lista de care sa te conduci cu strictete atunci poti sa ai tentatia de a cumpara macar si jumatate de magazin,dintre care unele produse pot fi de nici un folos

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod