Asigurarea de viata te ajuta sa economisesti

Desi scopul principal al asigurarii de viata este furnizarea unor beneficii materiale pentru familie in caz de deces, poate servi si ca unealta efectiva pentru a face economii.

Asigurarea
de viata te ajuta sa economisesti

Desi scopul principal al asigurarii de viata este furnizarea unor beneficii materiale pentru familie in caz de deces, poate servi si ca unealta efectiva pentru a face economii. De fapt, multi experti financiari considera asigurarea de viata drept baza unui plan financiar solid. Taxele de intretinere a acesteia variaza in functie de scopul politei de asigurare; astfel, iti prezentam 10 sfaturi utile pentru a economisi niste bani, fiind sigura ca platesti doar pentru ceea ce ai nevoie.

1.
Asigurarea de viata periodica iti ofera cea mai mare acoperire, pentru cea mai mica suma de bani. Nu exista vreo componenta a investitiei care sa vina odata cu asigurarea periodica, astfel incat poti sa investesti ceea ce iti ramane la plata politei.

2. Evita sa iti reinnoiesti asigurarea la batranete. Fa-ti o asigurare periodica, a carei durata sa coincida cu perioada in care o vei utiliza. Pare simplu, insa, daca vei tine intr-adevar cont de acest sfat, vei putea evita eventualele taxe mari, ce vor veni pe parcurs.

3. Evita politele asigurarilor de sanatate garantate, daca esti sanatoasa.
Deoarece poate fi acceptata orice persoana, fara
a beneficia in prealabil de examinare medicala, taxele lor sunt semnificativ mai mari. Alege, asadar, o asigurare de viata care necesita efectuarea a priori a unei consultatii medicale.

4. Informeaza-te, pentru a afla daca nu beneficiezi de o asigurare de viata sau de sanatate, prin contractul de munca.

5. La tinta: Compara preturile diferitelor companii de asigurari si alege una care se potriveste bugetului de care dispui.

6. Plateste-ti taxa de asigurare anual si vei economisi intre 6 si 12%.

7.
Cumpara doar ce ai nevoie. Inainte de a porni la shopping... de asigurari, stabileste ce anume te intereseaza. Doresti sa compensezi pierderea anumitor venituri, sa platesti pentru o inmormantare sau sa asiguri echilibrul unor datorii sau imprumuturi? Nu trebuie sa alegi cea mai ieftina asigurare, dar nici sa platesti o suma mare pentru o polita care nu ti se potriveste.  

8. Scapa de viciu: Majoritatea furnizorilor de asigurari ofera reduceri pentru nefumatori. Te vei incadra in aceasta categorie doar daca nu ai mai fumat de cel putin un an.

9.
Beneficiaza de reducerile pentru familii. Solicita furnizorului tau o reducere a taxelor, in cazul unei polite de familie, daca tu si sotul tau ati aplicat in cadrul aceleiasi companii de asigurari.

10. Mergi doar "pe mana" expertilor: Utilizeaza doar serviciile agentilor de asigurari de incredere si cu experienta in domeniu. Acestia te pot ajuta sa optezi pentru tipul de asigurare care ti se potriveste si sa-ti stabileasca taxele in functie de bugetul de care dispui.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod