7 sfaturi pentru o vacanţă fără datorii. Află cum să rămâi cu bani!

Criza a afectat serios bugetele de vacanță ale românilor, iar planificarea unei vacanțe a devenit mai dificilă. Este important să ne planificăm corect bugetul de vacanţă, astfel încât să nu acumulăm datorii.
Tocmai din această cauză, experții unei companii de top în industria locală de management al creanțelor vin cu 7 sfaturi pentru o vacanță fără datorii.

Verificarea şi achitarea datoriilor înainte de plecare

Chiar dacă nu ai abilităţi înnăscute de contabil sau economist, un plan de buget, care să cuprindă cheltuielile curente nu strică niciodată. Este important să îţi alegi o vacanţă pe măsura bugetului tău şi să îţi achiţi toate cheltuielile curente înainte de plecare.

Dacă totuși eşti nevoit să te împrumuţi pentru vacanţă, pune la punct un plan eficient prin care să returnezi banii într-un timp cât mai scurt, astfel încât sejurul să nu devină o povară financiară pe termen lung.

Rezervă din timp biletele de cazare şi avion

Este ştiut faptul că majoritatea companiilor aeriene oferă discount la bilete, asfel încât le poţi achiziţiona chiar şi la jumătate de preţ dacă le rezervi cu câteva luni înainte de călătorie.

La fel, poţi găsi oferte şi la hoteluri, mai ales dacă îţi alegi sejurul în extrasezon.
Dacă nu ai reuşit să rezervi din timp concediul, nu dispera. Poţi găsi oferte avantajoase last minute şi pe ultima sută de metri, însă nu vei putea alege întodeauna hotelul dorit sau destinaţia la care ai visat, pentru care bilete ar putea fi epuizate.

Estimarea corectă a bugetului de cheltuieli

Atunci când pleci în vacanţă sau la drum mai lung, este recomandat să îţi faci un calcul de buget pentru a estima cât mai bine banii de care ai nevoie şi pe care îi poţi cheltui.

Te ajută un buget pe fiecare zi (care include masa, cazarea, obiectivele de vizitat, transportul cu mijloacele de transport) şi poţi pune pe listă şi câţiva bani în plus pentru cheltuielile neprevăzute.

Caută discount-uri la biletele obiectivelor turistice pe care vrei să le vizitezi

Aproape toate ţările din Uniunea Europeană îţi pun la dispoziţie un bilet unic cu ajutorul căruia poţi să vizitezi cele mai importante atracţii turistice.
Într-adevăr, trebuie să plăteşti o sumă mai mare dintr-o dată, însă te scuteşte de TVA-ul şi taxa pusă de fiecare administraţie la fiecare obiectiv turistic. Astfel că preţul cumulat al biletelor de intrare este mai mare decât cel al biletului unic.

În plus, poţi urmări dacă în perioada sejurului tău se organizează „Ziua porţilor deschise” la muzeul pe care vrei să-l vizitezi.

Sfaturi de la oamenii locului

Dacă te hotărăşti să pleci într-o ţară în care un ghid personal te costă foarte mult, o mână de ajutor îţi pot da oamenii care locuiesc în locul respectiv. Nu te ingrijora de ideea de a te descurca pe cont propriu fără sfaturi specializate, pentru că ei ştiu cu siguranţă locurile în care se mănâncă bine cu un buget mic.

Economiseşte banii de cadouri pentru cei dragi

Bineînţeles că nu te poţi întoarce din vacanţă fără câteva cadouri pentru cei dragi, însă mai nou se poartă suvenirurile simbolice şi inspirate, care au un preţ mic.
Aceste vor fi apreciate pentru că dovedesc faptul că te-ai gândit la persoana respectivă şi poartă încărcătura locului pe care tocmai l-ai vizitat.

În ceea ce te priveşte, chiar dacă mirajul cumpărăturilor pare frumos, iar în concediu cu toţii avem tendinţa de a cheltui mai mult, nu-ţi achiziţiona lucruri de care nu ai nevoie.

Două vacanţe în România fac cât una în străinătate

Economia la bani ţine şi de locul pe care îl alegi pentru concediu. Chiar dacă destinaţiile româneşti nu par atractive la prima vedere, acestea pot fi adevărate comori dacă te informezi înainte şi dacă nu alegi locurile în care merge toată lumea.

În plus, două mini-vacanţe de 3 sau 4 zile în România te pot costa mai puţin decât o săptămână în străinătate.

„Vacanţele sunt un prilej de relaxare şi bună-dipoziţie, de aceea nu este bine ca această bucurie să fie umbrită de grija datoriilor.
Considerăm că momentul programării vacanţei este unul decisiv pentru tot bugetul anual al familiei“, a spus Tomasz Ignaczak, Director General KRUK România.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod