5 sfaturi financiare pentru o vacanță fără griji

Vacanța de vară reprezintă perioada în care planurile noastre de călătorie de peste an devin realitate, fie că vorbim de o vacanță în România sau de una în străinătate.
Cu doar o lună rămasă până la startul oficial al verii, cei care nu au apucat încă să se hotărască asupra concediului își fac ultimele planuri. Aceștia trebuie să fie foarte atenți, întrucât dacă nu sunt planificate cum trebuie, zilele de concediu de peste vară pot deveni o adevărată povară pentru bugetul familiei.

Specialiștii KRUK România, companie de top pe piața managementului de creanțe, vă oferă câteva sfaturi cu privire la organizarea vacanței de vară, astfel încât să vă bucurați din plin de zilele libere fără a avea bătăi de cap.

1. Stabilește-ți o destinație pe care ți-o poți permite


Dacă bugetul tău este strâmtorat anul acesta, nu te “arunca” la o vacanță pe care nu ți-o poți permite. Însă, dacă nu vrei să renunți la destinația dorită, poți economisi bani alegând un apartament în regim hotelier în loc de un hotel.

Astfel, ai acces și la o bucătărie unde îți poți pregăti singur mâncarea, fără a mai plăti note costisitoare la restaurant.
De asemenea, poți economisi bani dacă alegi să mergi în vacanță în afara perioadei de vârf - 15 iulie-15 august.

2. Pune bani deoparte


Odată ce te-ai hotărât unde vrei să mergi, stabilește-ți un buget și pune bani deoparte pentru vacanță. Încearcă să estimezi care vor fi costurile pentru transport, cazare, mese, muzee, cadouri pentru cei dragi și alte activități.

Gândește-te cum poți economisi acei bani din venitul disponibil, din care trebuie să scazi cheltuielile fixe la întreținere, ratele la bancă, chiria etc., astfel încât să nu fie necesar să apelezi la împrumuturi.

3. Deschide un cont la bancă pentru banii de vacanță


Este recomandat să-ți păstrezi economiile pentru vacanță într-un cont separat față de cel pentru cheltuielile curente. În felul acesta vei fi mai puțin tentat să apelezi la acei bani pentru a-ți satisface diferite nevoi.

Încearcă să-ți deschizi acest cont la banca unde îți primești salariul pentru a scăpa de alte comisioane costisitoare.

4. Mare grijă la cardurile de credit


Dacă deții un card de credit, există tendința de a opta să plătești vacanța cu acesta pentru a beneficia de bonusuri, reduceri și rate fără dobândă, deși ai reușit să economisești banii necesari pentru călătorie. Este în regulă să profiți de aceste facilități, dar nu uita ca la data scadentă să achiți toată suma folosită.

Nu încerca să amâni plata cardului de credit, folosind banii economisiți pentru alte nevoi.
Dobânzile sunt extrem de costisitoare și te pot duce într-o spirală a datoriilor.
 

5. Nu cumpăra impulsiv


Părinți, rude, prieteni, tuturor ai vrea să le cumperi ceva frumos, personalizat, din vacanță. O astfel de cheltuială impulsivă poate avea un impact decisiv asupra bugetului tău. Astfel, indicat ar fi să alegi un suvenir care să evidențieze cât mai bine destinația aleasă și să-l oferi celor dragi.

“Vacanţa de vară reprezintă o perioadă de relaxare, când planurile noastre de vacanță devin realitate. Tocmai pentru că avem multe așteptări trebuie să fim atenți la bugetul personal, fiind important să-l menținem echilibrat în pofida tuturor tentațiilor. KRUK România încurajează comportamentul financiar cumpătat și îi sprijină pe români să aleagă calea cea bună pentru evitarea datoriilor.
Un buget familial lunar si planificarea cheltuielilor importante sunt modalităţi prin care putem evita să intrăm în datorii”
, a declarat Cosmina Marinescu, Directorul de Operațiuni al KRUK România.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod