Tu cureţi mizeria lăsată de căţelul tău pe stradă?

Dacă faci parte dintre puţinii stăpâni de animale care strâng în urma căţeilor, felicitări! Dacă faci parte dintre cei care se uită în altă parte atunci când căţelul îşi face

Dacă faci parte dintre puţinii stăpâni de animale care strâng în urma căţeilor, felicitări! Dacă faci parte dintre cei care se uită în altă parte atunci când căţelul îşi face nevoile, află că acest obicei este unul extrem de nesănătos. Mitul potrivit căruia excrementele de câine reprezintă un fertilizator natural este total greşit. Ca şi fecalele lăsate de oameni, acestea sunt toxice, pline de bacterii şi paraziţi care pot fi transmişi cu uşurinţă la oameni, punându-le sănătatea în pericol.



Curăţând în urma câinelui tău reduci riscul de expunere la ouăle şi larvele de viermi sau paraziţi, extrem de periculoşi pentru sănătatea ta. Nu doar oamenii sunt în pericol, ci şi câinii care pot contacta o boală din fecalele infectate.

În plus ploaia nu spală mizeria! Apa de ploaie duce murdăria lăsată de câini în canalizări. Apoi ajunge în râuri şi poate contamina apa potabilă. Studiile făcute de microbiologi plasează câinii pe un loc important în lista factorilor de contaminare a apelor.

Nimănui nu-i place să meargă pe stradă şi să calce în excremente de câine. Cât timp îţi ia să strângi mizeria lăsată de animalul tău? Nu mult. Dacă nu o faci pentru că aşa este civilizat, fă-o pentru sănătatea ta.

Eu nu pot curăţa în urma mea, dar tu o poţi face!

maia
De Maia
maia
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod