Trusa de prim ajutor pentru animalele de companie. Ce trebuie să conțină

Accidentările spontane nu se întâmplă doar în cazul oamenilor. Și animalele de companie pot fi puse în situații neplăcute, iar atunci când starea lor de sănătate sau chiar viața le este pusă în pericol, trebuie să le sari în ajutor cât mai repede. Cea mai bună soluție ar fi să poți merge cu animăluțul tău de urgență la medicul veterinar, dar deplasarea nu se poate face chiar în doi timp și trei mișcări. De aceea, trebuie să ai întotdeauna la dispoziție o trusă de prim ajutor pentru animalele de companie.

Obiectele care se regăsesc în trusele de prim ajutor îți sunt de mare folos pentru a stabiliza starea animalului. Ulterior, îl poți duce la veterinar fără să-ți mai fie teamă că ajungi prea târziu.

În general, dacă ai cunoștințe minime despre îngrijirea animaluțului tău de companie, poți să-ți concepi singură trusa de prim ajutor, însă ideal ar fi să achiziționezi una din magazinele specializate, pentru a fi sigură că nu îți scapă niciun element important.

Ce trebuie să conțină trusa de prim ajutor pentru animalele de companie

1.
O pensetă - pentru situațiile în care animalul este înțepat de insecte sau se înțeapă în așchii
2. O cremă cu hidrocortizon - ideală pentru mâncărimi, urticarii și eczeme
3. Un bandaj steril - necesar pentru rănile deschise
4. Apă oxigenată - pentru dezinfectarea și spălarea rănilor
5. O pudră cu antibiotice - tot pentru rănile deschise
6. O soluție antiseptică, iod sau alcool medicinal - pentru sterilizari
7. Tifon - pentru diverse răni mai mici sau mai mari
8. Bețișoare cu vată, pentru aplicarea unguentului sau a cremei
9. Forfecuță - pentru tăierea părului
10. Pudră astringentă - pentru sângerări la unghii
11. Termometru rectal
12. Botniță
13. Garou
14.
Atele
15. Tablete cu cărbune activ - pentru intoxicații și otrăviri
16. Săpun antibacterial

Pe lângă elementele menționate mai sus, trusa de prim ajutor pentru animalele de companie mai poate conține și o pereche de mănuși din latex, pentru a împiedica intrarea sângelui în contact cu pielea sau pentru a nu fi contaminată rana cu microbi de pe mâna ta, precum și o broșură în care găsești cele mai importante instrucțiuni de acordare a primului ajutor.

Adaptarea trusei de prim ajutor în funcție de animăluțul de companie

Trusa de prim ajutor compusă din toate elementele de mai sus este o trusă generală, care poate fi folosită pentru mai multe tipuri de animale de companie, în special câini și pisici.

Uneori, însă, este nevoie ca trusa de prim ajutor să fie adaptată în funcție de animăluțul de companie.
Astfel, dacă ai un hamster sau o altă rozătoare, trusa trebuie să conțină un prosop curat, lupă și seringi, printre altele.

Dacă animalul tău de companie este o pasăre, atunci trusa de prim ajutor trebuie să conțină o pernă electrică, picături de ochi și o soluție electrolitică folosită pentru deshidratare.

Chiar și peștii au nevoie de o trusă de prim ajutor, ce-i drept diferită de cea a altor animale de companie. De exemplu, pentru pești ai nevoie de un acvariu de carantină, în care să poți separa peștii sănătoși de cei bolnavi. De asemenea, trebuie să ai la îndemână sare pentru acvariu și produse pe baza de extract de usturoi.

Medicul veterinar te poate sfătui cel mai bine în privința lucrurilor pe care trebuie să le conțină trusa de prim ajutor pentru animalele de companie.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod