Tosa Inu - Un Samurai care a cucerit lumea

Tosa Ken sau Tosa Inu sau, mai pe intelesul tuturor, dar mai ales al americanilor: Japaneze Mastiff, este un caine ce s-a nascut in arhipelagulcnipon si care a fost creat...

Tosa Ken sau Tosa Inu sau, mai pe intelesul tuturor, dar mai ales al americanilor: Japaneze Mastiff, este un caine ce s-a nascut in arhipelagul nipon si care a fost creat si folosit mult timp pentru lupte. Luptelede caini au avut o traditie istorica in anumite districte din vechea Japonie, cu precadere in districtul Shikoku. Tosa-ul de astazi nu mai este ceea ce era acest caine in trecut!

Stramosul a ceea ce vedem noi astazi purtand eticheta de Tosa a fost un caine de inaltime medie, cunoscut sub numele de Nihon-Inu.

Un caine prasit initial pentru a servi la vanatoarea de bivoli salbatici si carea fost incrucisat cu rase occidentale.

Masculii de Tosa sunt "bine facuti", cu o inaltime intre 65 si 76,5 cm lagreaban, si cantaresc intre 63,5 si 91 de kilograme! Greutatea idealaeste insa cea cuprinsa intre 50 si 68 de kilograme. Femelele sunt maimici. Speranta de viata a acestui caine se situeaza intre 10 - 12 ani. Tarade origine: Japonia.

Tosa Inu este un caine de talie mare, cu aspect greoi si o constitutie corporala robusta.

Are urechile cazute, parul scurt, botul patratos,iar coada groasa la baza este tinuta in pozitie atarnata. Temperamentul acestui caine este predominant calm, linistit, curajos si mandru. Tosa Inu este un caine robust si puternic.

In tara noastra rasa cunoaste o oarecare popularitate si este prasita,cu succes, de catre crescatori responsabili. O mentiune speciala face maici, referindu-ne la domnul Incze Bella, din Miercurea Ciuc, proprietaral canisei Molloss de Harghita, care are un rol hotarator in promovarea si dezvoltarea rasei si in tara noastra.

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ferent varos pe 11 Ian 2011, 14:25
    tosa

    aiurea in tramvai domnule petru si bela asta care a corcit rasa.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod