câine

Ştiinţa confirmă: Pisicile şi câinii văd ceea ce oamenii nu pot

Multe animale au abilitatea de a vedea lucruri pe care noi, oamenii, nu le sesizăm şi nici nu le simţim. Ştiinţa explică asta.
Până acum se credea că animalele nu percep razele ultraviolete, dar există dovezi că, de fapt, au această capacitate. Un studiu realizat în urmă cu câţiva ani de biologii de la City University London, Statele Unite, a demonstrat că pisicile, câinii şi alte mamifere supuse la teste au reacţionat ca şi cum văd razele UV. Ultravioletele se află dincolo de spectrul vizibil dintre lumina roşie şi cea violetă, pe care noi le putem vedea.  

"Aţi avut vreodată senzaţia că pisica sau câinele dumneavoastră vede ceva ce nu puteţi vedea? Ei bine, s-ar putea să nu vă fi înşelat.
Pisicile, câinii şi alte animale pot vedea ultravioletele, care le deschide o lume diferită de cea pe care noi o putem vedea"
, a declarat un cercetător citat de Awareness Act.

Ochiul uman are o protecţie care blochează razele UV ca să nu ajungă la retină. S-a crezut mult timp că majoritatea mamiferelor beneficiază de această protecţie ca şi oamenii. Cercetătorii au studiat ochii animalelor moarte, incluzând pisici, câini, maimuţe, urşi panda, arici şi nevăstuici. Analizând cât de multă lumină ajungea la retină, oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că unele mamifere despre care se credea că nu percep ultravioletele pot să le vadă, arată site-ul citat.
Şi nu doar acestea pot să vadă ultravioletele, ci şi albinele şi şoarecii.

Studiul nu confirmă însă capacitatea presupusă a câinilor şi pisicilor de a vedea entităţi invizibile pe care oamenii nu le percep, cum ar fi spirite sau fantome. Deşi aceste animale dovedesc abilităţi senzoriale ieşite din comun, comportamentul lor neobişnuit în anumite momente nu a putut fi pus în legătură directă cu anumite evenimente neobişnuite, dar este o realitate că pot presimţi unele fenomene, precum cutremure sau apropierea unor furtuni.


Foto: Depositphotos
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod