Sondaj: Românii sunt împotriva uciderii maidanezilor şi preferă soluţiile alternative

Un studiu condus de institutul de sondare a opiniei publice Mercury Research, la solicitarea organizației pentru protecția animalelor VIER PFOTEN, arată că aproximativ 62% dintre români sunt

Un studiu condus de institutul de sondare a opiniei publice Mercury Research, la solicitarea organizației pentru protecția animalelor VIER PFOTEN, arată că aproximativ 62% dintre români sunt împotriva omorârii câinilor fără stăpân. În schimb ar prefera soluții alternative pentru rezolvarea acestei probleme: 84% sunt pentru varianta ținerii câinilor în adăposturi, iar 72% consideră că animalele blânde pot fi retunate în teritoriu dacă au fost sterilizate.

"Românii sunt deschiși la ideea de străzi sigure prin metode care exclud uciderea.

Ei înțeleg că a rezolva cauza și a stopa reproducerea câinilor este o soluție viabilă pe termen lung. Acest rezultat demonstrează că Guvernul ar trebui să înceteze să mai cheltuie bani publici pe campaniile de ucidere, alegând în schimb să construiască adăposturi decente și să coopereze cu noi și cu municipalitățile pentru programe de sterilizare", a declarat Gabriel Păun, director de campanii VIER PFOTEN.

Sondajul Mercury Research mai arată faptul că 66% dintre români nu ar vota pentru un partid politic care susține eutanasia câinilor fără stăpân și că 7% dintre cetățeni vor să adopte un câine fără stăpân, procent care reprezintă 1,15 milioane de oameni.

maia
De Maia
maia
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod