Şi pisicile au vicii! 30 de imagini amuzante în care „trag pe nas“ iarba-mâţei

Pisicile sunt perfect adaptate pentru supravieţuire şi ne uimesc prin abilităţile lor, care sunt şi o sursă pentru mitul celor nouă vieţi.
Asta nu înseamnă că nu au şi slăbiciuni. Câteva dintre ele sunt somnul, căldura sau delicatesele culinare precum tonul sau laptele.

Dar pisicile mai au un mare viciu, care este însă mai puţin cunoscut. Este vorba despre iarba-mâţei, o plantă care reuşeşte să le ia complet minţile. Atunci când simt mirosul acestei plante, pisicile se comportă ciudat şi par să fie în extaz. Putem spune fără reţineri că este drogul preferat al mâţelor.

Cunoscută şi sub denumirea de cătuşnică (Nepeta Cataria), această plantă conţine o substanţă numită nepetalactonă, care atunci când este inhalată stimulează anumite zone din creierul pisicilor care le provoacă plăcere. Nu toate pisicile reacţionează la fel la iarba-mâţei.
Aproximativ 70% dintre pisici răspund la acest stimul. Dacă vrei să afli cum face pisica ta atunci când simte aroma de cătuşnică, poţi cumpăra planta uscată din magazinele petshop.

Nu doar pisicile sunt sensibile la această substanţă, ci şi felinele de talie mare precum lei, tigri, leoparzi etc.

Descoperă câteva dintre cele mai amuzante imagini cu pisici aflate sub influenţa "drogurilor".
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod