Shar-Pei - prea mic pentru o haina atat de larga...

Aparitie inedita in lumea canina, Shar-Pei-ul se remarca, cel putin vizual, prin doua trasaturi distincte: ridurile evidente atat in zona capului, cat si pe corp, si limba albastra.

Aparitie inedita in lumea canina, Shar-Pei-ul se remarca, cel putin vizual, prin doua trasaturi distincte: ridurile evidente atat in zona capului, cat si pe corp, si limba albastra.

Astfel, la pui, pliurile abundente atrag privirile tuturor ca un magnet, fie ca unora le place aspectul "sifonat", fie ca altora acesti caini li se par de-a dreptul urati.

Provenind din China, numele acestui caine deriva din doua ideograme chinezesti: "shu" = nisip si "pei" = piele, adica "piele de nisip", fara insa a fi clar daca se face referire la culoarea robei, la textura firului de par sau la infatisarea ce ne conduce cu gandul la dunele de nisip.

Oricare ar fi semnificatia denumirii, important de stiut despre Shar-Pei este faptul ca reprezinta o rasa chinezeasca veche, statuete infatisand asemenea caini fiind descoperite in mormintele imparatilor din dinastia Han (206 I.Hr.).

Fara a insista prea mult asupra istoricului rasei, amintim totusi ca - in urma decretului dat de Mao, in anul 1947, prin care toti cainii erau considerati rezerve de hrana - Shar-Pei-ul ajunsese pe cale de disparitie.

A fost salvat de americani, in urma unui impresionant apel facut in anul 1973 de catre Matgo Law, un student iubitor de animale din Hong Kong.

Articolul scris de acesta impreuna cu Chung Ching Ming, un alt compatriot al sau, a contribuit la perpetuarea rasei.

Daca in anii '70 Shar-Pei-ul era inscris in Guiness Book, fiind considerat cea mai rara rasa de caini din lume - numarand doar 45 de exemplare - in prezent ea este cunoscuta in intreaga lume, chiar si in tara noastra, depasind cu mult aceasta cifra. Cu toate acestea, in Romania nu este foarte raspandita, in special din cauza pretului prohibitiv si ideii preconcepute ca este greu de intretinut.

Daca in China era utilizat la vanatoarea de mistreti, la paza templelor, la luptele cu lei si chiar la luptele de caini, iar mai apoi mancat, in zilele noastre, Shar-Pei-ul este cumparat pentru paza si companie.

Poate ar trebui mentionat si faptul ca in tara de origine era considerat un caine purtator de noroc, superstitie cu care sunt intru totul de acord: cei 7 Shar-Pei ce fac parte din familia mea mi-au adus nu numai noroc, ci si foarte multa dragoste. Or, afectiunea unui caine este cel mai mare noroc pe care un iubitor si crescator de caini il poate avea.

Lasand, insa, la o parte sentimentele, trebuie sa dam cezarului ce-i al sau si sa subliniem trasaturile acestui caine plin de demnitate. Shar-Pei-ul este un caine calm, echilibrat, afectuos si devotat stapanului si familiei acestuia.
El iubeste neconditionat copiii si pentru ei se transforma in clown, suportandu-le toate capriciile. Cu strainii este, insa, neincrezator si rezervat.

Este demn, dar poate fi, totodata, incapatanat. Trebuie dresat cu tact, fiind un caine inteligent, dar cu personalitate, astfel ca proverbiala rabdare chinezeasca este necesara in cazul in care doriti sa va inscrieti cainele la un examen de munca.

Standard

Aspect general: este un caine alert, care inspira demnitate si incredere in sine, activ, compact, de marime medie, cu un profil patratos.

Capul este destul de mare, blana o are scurta si aspra, cu straturi de piele care atarna si-i acopera capul si corpul (gradul de ondulare a pielii este mai evident la pui, dar poate fi restrans numai la zona capului, a gatului si a greabanului la exemplarele adulte). Urechile sunt mici, forma botului este asemanatoare cu cea a hipopotamului, iar punctul de prindere a cozii este plasat destul de sus.

Proportii importante: inaltimea la greaban este aproximativ egala cu lungimea corpului (masurata de la stern, la punctul fesei).

Temperament este un caine nobil, alert, inteligent, avand un caracter princiar, sobru, independent. Este usor distant fata de straini, dar extrem de devotat stapanilor, fiind calm si increzator.


Capul este destul de mare, purtat cu mandrie, iar ridurile de pe frunte si obraji se prelungesc, formand salba.

Craniul este plat, lat, stop nu foarte pronuntat; trufa este mare, lata, de preferat neagra, dar nuanta poate varia in functie de cea a blanii.

Botul il are lat, plin si constituie elementul caracteristic al rasei, avand aceeasi latime pe toata lungimea. Buzele si partea superioara a botului sunt groase. Se tolereaza ingrosarea pielii sau prezenta unei cute la baza trufei.

Gura: este de preferat ca limba, cerul gurii, gingiile si babinele sa aiba o culoare albastrui-neagra; se tolereaza pete roz pe limba, insa limba complet roz nu este acceptata. Cainii cu roba de culoare deschisa trebuie sa aiba limba in intregime de culoarea lavandei. Dintii sunt puternici, muscatura in foarfece. Grosimea buzelor inferioare nu trebuie sa jeneze inchiderea corecta a maxilarelor.

Ochii Shar-Pei-ului sunt mici, de culoare inchisa, migdalati si afundati in cap.

Urechile sunt extrem de mici, groase, de forma unui triunghi echilateral, usor rotunjite la varfuri, marginile se pot ondula; sunt lipite de cap si dispuse frontal pe acesta, la o distanta apreciabila una de cealalta si orientate inspre ochi. Urechile erecte sunt descalificate.


Gatul este puternic, de lungime medie, bine ancorat pe umeri; nu trebuie sa aiba pliuri excesiv dezvoltate.

Corp: la adulti, cutele de piele de pe corp sunt indezirabile, cu exceptia greabanului si bazei cozii, unde exista pliuri moderate. Linia superioara coboara lejer dupa greaban, urcand apoi usor in zona renala.
Spatele este scurt si solid. Zona renala este scurta, lata, usor arcuita, crupa fiind destul de plata. Pieptul este lat si adanc, sternul ajunge la nivelul coatelor; linia inferioara usor ascendenta catre abdomen.

Membrele anterioare sunt drepte, de lungime medie, cu osatura puternica; pielea de pe membre nu prezinta pliuri. Umerii sunt musculosi, oblici, bine atasati de cutia toracica. Cainele are un metacarp usor inclinat, puternic, flexibil.

Membrele posterioare sunt musculoase, solide, moderat angulate; au aplomburi drepte; vazute din spate, sunt paralele. Nu sunt de dorit pliurile de piele pe coapse, pe gambe, pe metatars, precum si orice ingrosare a pielii pe jaret - jaretii sunt bine coborati.
 

Comentariile 1-50 din 59

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ilie pe 27 Nov 2013, 13:30
    shar pei crem si albastru

    crescator vand pui shar pei rasa pur din parinti cu pedigree detin ambi parinti mai sunt disponibili 2 masculi crem 1 mascul albastru si 2 femele albastre poze reale pentru detalii va rog sa ma contactati pot oferi web pretul unui poi minim 500 ron accept si schimburi

    4
    0

  • Dan pe 22 Nov 2013, 10:55
    Pui shar pei poze reale 100% , nu copiate

    Crescator, vand pui shar pei superbi, culori deosebite, alb, albastru, isabel, negru, ciocolata, tatal albastru import Spania , de la Canisa celebra Blue Mar.Pui au carnet de sanatate, vaccinuri si deparazitari la zi.Optional, pasaport, microcip sau pedigree.Ofer si cer seriozitate maxima,Poze reale 100%, nu copiate de pe net sau alti "crescatori" pe www.flickr,com/photos/sharpeies

    0
    2

  • ilie pe 19 Nov 2013, 08:07
    vand pui shar pei

    vand pui shar pei extra cutati culori deosebite pui sunt vaccnati si deparazitati conform varstei pentru detalii va rog sa ma contactati 0754661089

    0
    0

  • dana pe 18 Ian 2013, 22:29
    shar-pei

    buna seara! vreau sa adopt si eu un shar-pei, va rog din suflet ii ador.ast sa ma contactati

    3
    0

  • Vlad pe 10 Dec 2012, 14:04
    Cainele meu

    Am un caine shar-pei , are 8 luni si de azi dimineata sta cu coada in jos si cand il ating pe coada plange ( in stilul lui) .Imi puteti spune de la ce poate fi ?

    2
    0

  • lena pe 29 Aug 2012, 09:53
    adopta un shar-pei si dai o noua sansa

    adoptand un shar-pei pentru cei care nu au posibilitati financiare sa-si permita unul ,salvati un suflet care ajunge la hingheri si stim cu totii ce se intampla acolo.Acesti shar-pei provin tot din familii care fie i-au abandonat fie i-au pierdut dar cu rabdare si grija multa veti deveni un stapan foarte iubit,,fiind loiali si paznici de nadajde ,depinde cum ii formezi chiar si adulti ii mai poti educa dar sant tare caposi, eu am avut 2 ,unul pe care nu am putut sa-l mai salvez si era un mamos , cuminte ,tot intelegea era numai dupa mine tot timpul si nu prea latra in schimb, asta este un jucaus un latracios ,un d-nul Goe ,mai ales dupa ce mananca boabele lui este ca Popey marinarul ,face casa ....varza( ca la desene animate ca are si o pisica care ii tine companie ) tot mamos este si el prin faptul ca il iubesc nespus de mult,Faptul ca am pierdut unul m-a facut sa imi doresc altul la fel si sa-mi doresc mereu aceasi rasa ,dar iubesc si restul de animalute ,ei fiind nr 1 in inima mea . detalii intrati pe www.sharpeiromania.ro

    0
    0

  • razvan pe 2 Mai 2012, 18:09
    salutare!

    la cati bani imi pot achizitiona un shar pei....as vrea sa stiu cam ce buget ar trebui sa am....si am inteles gv de genul ca shar pei trebuiesc operati la ochi....asa este???

    0
    4

  • Dan pe 19 Mar 2012, 15:28
    Vand pui Shar Pei

    Vand pui Shar Pei de 7 saptamani, vaccinati, deparazitati, exemplari f frumosi. Ptr mai multe inf. 0746827466

    1
    0

  • Marian pe 19 Feb 2012, 18:53
    shar pei

    Eu as vrea unul dar sa fie din Tg-Jiu oare gasesc acolo ??Va rog spunetim unde pot gasi

    0
    0

  • nesta11 pe 2 Feb 2012, 14:58
    andreea pe 26 Dec 2011, 10:39

    Baie sa face normal 1 data la 30 de zile,iar sanponul pe care il folosesti il gasesti in magazinele specializate.

    1
    0

  • nesta11 pe 2 Feb 2012, 14:55
    In sfarsit am cumparat un superb exemplar de sharpei in virsta de 6 saptamani.Ma intereseaza ce ii pot da sa manance ,in afara de hrana uscata.Va pot spune dupa doar o zi impreuna

    pai ii poti da orez,supe,mar,banana,ii poti da cate 1 ou la 3 zile pentru blanita sa fie mai stralucita,fara carne pt ca la uni shar-pei din cauza carni apar mancarimi de piele,apa sa aibe tot timpul.

    1
    0

  • denisa pe 24 Ian 2012, 19:45
    @ toma simona

    dat fiind k sunt o rasa incapatinata poti sa te duci cu el pe acum... eu l am dus si nu a invatat nimic...ba mai mult comenzile pe care le stie "Sezi"si "culcat" le a invatat de a mine...cu dresoru nu voia sa faca nimic...un caine atat de rebel in cat nici dresorul nu l a putut ajuta...asta in cicumstanta in care am vazut dresat de tipul respectiv rottwaileri si pitbulli care erau super ascultatori...succes!

    0
    2

  • denisa pe 24 Ian 2012, 19:42
    agresivitate

    am un shar pei de 5 luni...f agresiv...l am dus la dresaj dar degeaba...reactioneaza la fel de agresiv si cand se joaca si cand e nervos...ce pot sa mai fac?

    2
    1

  • Adina pe 5 Ian 2012, 23:24
    Spike

    Mos Craciun mi-a lasa sub brad un minunat pui de Shar Pei, are 2 luni jumate si e cel mai minunat catel din lume...dar am si eu o intrebare legata de ingijirea lor...uneori ii lacrimeaza ochisorii si lacrimeaza destul de tare...oare sa aiba nevoie de operatie la ochii?daca ma poate ajuta cineva cu o lamurire ii multumesc frumos!

    0
    0

  • andreea pe 26 Dec 2011, 10:39
    sar-pei

    am si eu un sar-pei de 2 luni si nu stiu la cate zile sapt sau luni sai fac baie si cu ce sampon sai fac baie va rog anuntatima daca stiti!!!!!!!

    1
    2

  • valeria pe 30 Nov 2011, 20:03
    urgent

    in sfarsit, am un sharpei, f frumos si destept,are 8 luni, dar avem probleme multe; a facut si cherry eye, acuma are probleme cu pielea, dar grave!!! am fost la 5 medici , de 7 saptamani ,nu au reusit sa-i gaseasca un diagnostic ca sa poata sa-i dea un tratament adecvat bolii.Analize peste analize, tratamente cu antibiotice si tot felul de injectii, si degeaba.Vreau ajutor,sunt disperata. Dati-mi un sfat, va rog frumos.

    0
    0

  • ninetta pe 26 Oct 2011, 12:48
    Ochii oglinda sufletului

    am o catelusa draguta si cuminte, inteligenta si iubitoare, dar pt. ca este shar-pei trebuie s-o operez la ochi si am emotii, are 4 ani si este regina noastra este simandicoasa si rasfatata, sforaie rar si o iubim mult, o tratam ca pe o regina nu cu prea multa carene ca nu are voie de la dr. ci cu boabe purina-proplan care-i fac bine pt.blana(au cadere de par mai ales cand este cald) are culoarea untului si cu mici urme aurii la urechiuse si codita, personajul este AYANA!

    0
    0

  • Ninetta pe 26 Oct 2011, 10:44
    Ochii la shar-pei

    Am o catelusa de 4 ani, Ayana, crem-alb cu urechiuse aurii si marginile coditei tot aurii, este desteapta, cuminte, curata, ii place carnea de pui fiarta dar nu are voie de la dr., ii dam bobite purina-prolan (18 lei Kg) nu prea le adora dar asta este...de foame..., probleme are la ochi, i-am pus capse acum 2 ani si acum trebuie sa o operz si am emotii mari, ii este teama la dr. si devine foarte agitata cand o duc la vaccin dar daca o operez, imi pare rau ca o voi stresa enorm, din familia mea pe mine ma adora si pe ceilalti ii iubeste, este un caine linistit, dulce, cuminte, nu-i plac pisicii iar ca socializare isi alege cainii, este mandra si isi vede de treaba ei, adica vrea cat mai mult sa fie plimbata....chiar ore intregi si apoi doarme si foarte rar se misca prin casa...te anunta cand vrea afara, vine si da cu labuta, este foarte frumoasa dar trebuie sa ai timp f.mult pentru ea, nu latra decat atunci cand anunta sosirea cuiva. Referitor la blana, ii cam cade blana mai ales cand incep caldurile (asta ma deranjeaza ) dar cu vitamine si ulei de peste in mancare se reduce perioada de naparlire.Nu este adevarat ca este un caine cu probleme, este ascultatoare dar orice animal necesita ore in care trebuie sa te ocupi de el altfel nu achizitionezi asa ceva.Dragostea acestui animal este foarte mare fata de stapani.TREBUIE SA AI TIMP, BANI SI SA IUBESTI ANIMALELE!

    0
    0

  • Silvia pe 17 Iun 2011, 00:02
    shar-peii sunt niste caini deosebiti !!!

    Am si eu un shar-pei de 7 luni si e extrem de cuminte si ascultator, ii plac enorm copii si ii place sa faca baie :)))) Cand l-am cumparat, mi s-a spus sa-i dau doar mancare de la Royal Canin, dar acum nu mai vrea, mananca doar mancare gatita si nu face figuri la mancare, desi are si preferinte : ii place orezul (eu ii fierb orez cu tacamuri de pui), varza si branza :))))) Shar-peii isi iubesc foarte mult stapanul, nu prea latra, al meu e foarte lenes si nici nu se pune problema de agresivitate !!!!!! Shar-peii sunt cei mai adorabili catei si isi merita fiecare banut !!!!!!!

    5
    0

  • valeria pe 23 Feb 2011, 16:11
    adevarul despre sharpei

    doresc sa cumpar un sharpei...am gasit deja,un mascul, are 4 luni, este chiar asa cum se spune in cele cateva randuri de mai sus,astfel incat nu-l recomanda...???vreau adevarul despre acesti catei,de la oameni seriosi si nu de la invidiosi.multumesc.

    2
    0

  • Pancu Cristian pe 12 Ian 2011, 14:34
    Vand pui Shar Pei

    Nr de telefon 0769644026 sau 0762655770

    0
    0

  • Pancu Cristian pe 12 Ian 2011, 14:33
    Vand pui Shar Pei

    Vand pui Shar Pei,2 luni,vaccinat,deparazitat,foarte inteligent,cu carnet de sanatate....

    0
    0

  • claudia pe 7 Ian 2011, 01:21
    shar-pei

    Buna tuturor am si eu o mica shar-pei in varsta de 2 luni jumatate nu pot zice nimic mai mult de cat ca este cainele care poate ferici pe oricine este desteapta,cuminte ,invata foarte repede tot o admir ie un ingeras adevarat catelusa mea pe nume Lara !!! doar am o intrebare chiar shar-pei trebuie ridicate sprancenele ??veterninara ei mi-a zis ca acuma pe 20 ianuarie trebuie sa-i ridice sprancenele .va rog sa imi dati un raspuns daca la catelul dumneavoastra ia-ti operat spranceana sa ii mai deschida ochiisorii multumesc anticipat .adresa mea claudia79@open.telekom.ra..................un an nou fericit sa-mi raspundeti la aceasta intrebare pe mailul

    1
    0

  • alina pe 18 Dec 2010, 09:51
    hrana pt shar-pei

    din exerienta proprie va sfatuiesc sa ii hraniti cu hrana saraca in proteine pt ca doar asa va fi un caine sanatos. eu il hranesc pe rocky cu pro plan pt shar-pei de ceva vreme si rezultatele sunt pe masura pretului...adika MARI. si mare atentie la dentatie...este foarte bine daca ii dati macar la 2-3 zile un os de vita de 10-15 cm,osul poate fi fiert sau crud,dar bine spalat. pe langa acestea...au nevoie si de lactate semidegresate si nesarate. salut toti shar-peii si stapanii de shar-pei!

    0
    0

  • lorelai2001_adina pe 24 Nov 2010, 18:35
    shar pei

    Vand pui shar pei 7 saptamani, 2 masculi si o fetita.tel 0723.349.320

    0
    0

  • SERGIU pe 21 Oct 2010, 15:27
    SHAR-PEI

    CUMPAR SHAR-PEI OFER MAXIM 160 EURO

    1
    0

  • bogdan pe 16 Sep 2010, 12:47
    shar-pey

    e un caine foarte devotat fata de stapan....prma data imi era frica sal las langa copii mici ....dar am observat ca nu are tagenta cu eii inca chiar ii place se distreaza cu el...merita sa va luati si voi unul,,,,e cam scump dar merita eu il am de 9 luni dar ma ascultat de fiecare data..se poarta cu lumea cum se poarta lumea cu el..dar asta il invatati voi e usor de dresat...merita sa va luati si voi

    0
    0

  • radu pe 7 Sep 2010, 23:24
    as dori un shar pei

    as dori sa cumpar un pui de shar pei ofer pana in 5mil vechi nu-mi permit mai mult.ma puteti gasi pe id messenger rad_radu

    1
    0

  • alin pe 18 Apr 2010, 08:38
    sher pei

    este un caine superb !!! Dar asi dori sa stiu mai multe despre ingrijirea lui hrana si modul de administrare ( la cat timp si cate mese pe zi) si drejajul lui la cat timp poti incepe si modul daca se poate dresa de stapan?

    4
    0

  • bogdan pe 24 Feb 2010, 18:22
    talie shar pei

    am un frumos shar pei negru de 10 luni,f iubaret,f curat,f ascultator...insa am o nelamurire:inaltimea la greaban este de 56-57cm,insa toate proportiile le respecta(h=lung'limba albastra,par aspru,pozitie coada,proportiile capului corecte etc.este normala inaltimea(pe majoritatea siteurilor este 46-51:am vazut si 48-58).poate ma puteti lamuri.oricum ar fi il iubesc ca pe ochii din cap.

    1
    0

  • Mia pe 16 Feb 2010, 23:18
    shar-pei

    Am o catelusa shar-pei de 2,5 luni ,la mine sta de 1 luna si a inceput de cateva zile sa se scarpine si sa ii cada parul. Vaterinarul mi-a spus ca are o alergie i-a administrat antialergice dar a spus ca nu ii poate face antiinflamatoare ca e in perioada de vaccinare si le sterge efectul vaccinelor. Mancarimea a cedat cat de cat dar blana tot ii cade si mi-a spus ca fiind pui isi schimba blana.As vrea sa stiu la ce varsta apare demodecia si daca e adevarat ca isi schimba blana cand e puiut. In rest e un caine foarte inteligent si il recomand tuturor, e super pentru apartament si foarte iubitor.Ne-a topit pe toti.

    2
    0

  • Leez pe 21 Ian 2010, 21:13
    Sunt the best!

    Am o shar-peita de 3 ani si nu am decat cuvinte de lauda despre ea. Este cel mai bun caine din lume. E adevarat, am fost nevoita sa ii tratez o otita si o demodecie, dar daca ar trebui sa o iau de la capat nu as ezita ca nimic nu se compara cu afectiunea primita de la ea. Este un catel fantastic, nu este agresiv, nu este bolnavicioasa si nu, nu moare imediat!!! Am auzit ata de multe tampenii legate de rasa asta incat nu imi vine sa cred! Exista oameni care AU shar-pei si ii dau cu parfum?? Pai sa mearga la un dr bun, si vor scapa si de problema mirosului neplacut. Acel miros nu e specific, provine de la o boala sau afectiune. Sunt caini de lupta, dar nu sunAt violenti. Daca un stapan stie sa se impuna poate avea cel mai docil caine. Ideea este sa te informezi inainte de a face afirmatii inutile... sunt oameni care chair cred aceste aberatii si uite asa sunt imprastiate numai vorbe intelepte despre rasa asta.

    0
    0

  • Elisa pe 21 Ian 2010, 11:50
    Totul despre shar-pei

    Pentru cei care vor sa afle mai multe despre hrana, sanatate, alte sfaturi utile legate de aceasta rasa va trimit un forum: http://forumsharpei.freeforums.org/index.php il recomand pentru cei care au deja sau vor sa-si cumpere, dar si pentru cei care sunt doar interesati de aceasta rasa deosebita.

    2
    0

  • BOGDAN pe 4 Ian 2010, 03:14
    olla

    am si io un shar-pei mic d 3luni si l-am cumparat acum 2 sapt si vreau sa spun ca e un caine criminal d scump nu ai cum sa nu te indragostesti d asa caine sunt cei mai destepti caini si loiali.luativa shar-peiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii:))))

    3
    0

  • DANIELA pe 16 Nov 2009, 11:00
    Tasha germania

    shar peiul nu este agreziv ,este foarte prietenos cu toata lumea,500e e pretul lui dar merita,e bucuria si starea de bine a familiei

    1
    0

  • daniela pe 16 Nov 2009, 10:53
    Shar peiul meu pe nume tasha

    avem si noi o catelusa de un 1 si e tere dragalasa ,e partenerul de joaca a fiului meu de 8 anisori

    1
    0

  • dodo pe 26 Aug 2009, 14:46
    intrebare

    shar peiul este un animal de companie si prietenos cu cei din familie si cu copii.am auzit de la multe persoane ca este un caine agresiv.este adevarat?a si cat costa un pui?daca puteti sami raspundeti mas bucura

    0
    0

  • Alex pe 2 Mar 2009, 20:53
    leo

    E shar peiul meu de 5 luni. Il am de la 2 luni, l-am luat cu bronshita,l-am reparat cu antibiotice.Doarme de sparge si sforaie de nu poti adormi cu el in camera.caractestica lui este incapatanarea!!! La inceput cu pipi afara( noroc ca am terasa cu gradina)Apoi cu lesa, acum cu venitul la mine cand e liber.iubeste lumea ,mai ales copii!!!Chiar acum nu ma lasa sa scriu ;))))))Cu mancarea e rupere.trebuie lasat sa -i fie foame, nu-i datimancare prea multa ca e calic si face indigestie. Nu roade prin casa nu latra de nebun! Mancarea uscata e cea mai buna de la Hill`s.Mai baga si pilafuri cu piept de pui, mere, morcovi.Cu pielea sta cam rau.Dupa baie trebuie uscat bine mai ales printre falduri!!!Se cam opareste )))mai ales la subtziori.in cazul asta spalati-l cu ceai de pelin si ungeti-l cu o crema ptr........scuze am un lapsus in lb romana......hmmm.A! Inflamarea pielii dar sa fie fara CORTIZOL !!o gasiti in farmacie.2 zile e ca nou.Avezi grija la sampon de caini, face matreaza. Datzi-i un galbenus de ou crud o data pe saptamana.E bun ptr blana.Cu mirosul o sa va obisnuiti, nu rupe nasul mai ales daca il curatatzi cu atentie in urechi 1data pe saptamana. IUBITZI-L SI VETZI AVEA PARTE DE UN CAINE DEVOTAT!!!!

    0
    0

  • Anna pe 19 Ian 2009, 20:53
    Shar Pei

    In momentul in care veti vedea un detinator de Shar Pei sa fiti siguri ca: - e cel mai mare iubitor dintre toti iubitorii de animalute, - are un buget de venituri ridicat, - si are o munca stresanta. De ce spun toate astea? Pentru ca SHAR PEI-ul este un exemplar care solicita foarte multa atentie, de la stersul urechilor si periajul in fiecare saptamana, la stersul boticului de fiecare data cand bea apa sau mananca; pentru ca necesita hrana speciala- cu putine proteine si de buna calitate, deci scumpa. Are un temperament extrem de docil, calmul sau iti induce energie practic, energia pentru o alta zi de munca si stres. Va spun toate astea din experienta proprie. Am o femela Shar Pei de 1 an si 10 luni, o minunatie, o iubesc nebuneste , atat eu cat si sotul si fiica mea. Am ajuns sa tremur de teama cand ii sunt necesare uneori tratamente, chiar plang. Iti intra la inima, e ca un pansament pentru suflet. Salut toti detinatorii si iubitorii de Shar Pei. Toti suntem cei mai mari iubitori de animale!!!

    1
    0

  • ioana pe 19 Dec 2008, 15:32
    sunt cei mi frumosi

    buna.am si eu o catelusa shar pei in varsta de 5 luni pe care o tin numai in casa k toate k stau la curte dar nu ma lasa inima sa o las sa stea afara, deorece este atat de dulce si mumoasa. ne intelegem fff bine!! sunt cei mai frumosi catei!!!! a am uitat dormim amandoua in pat si va asigur k nu sunt chiar asa km ii critica lumea!!!

    2
    0

  • Gabriela pe 7 Dec 2008, 21:54
    Daca vrei shar-pei trebuie sa ai rabdare

    Shaman -am eu pui de shar-pei pretul nu ar fi o problema dar cum sa ma asigur ca ai sa-i dai dragostea de care are nevoie? Sunt alintati, incapatanati, dar superbi. Eu am doi si sunt fericita ca am facut aceasta alegere.Insista!

    0
    0

  • Agnes pe 4 Dec 2008, 13:14
    Shar pei

    De curand a intrat in familia mea un pui de shar pei..ideea e ca l am cumparat din Ungaria de la o canisa si pe transport a racit...l am tratat ..acum este cat de cat ok...dar nu stiu cum sa mi dau seama cand e blonav si cand nu, mai ales ca doctorul nostru tot timpul ii gaseste cate o boala si eu sunt nevoita sa i cumpar toate medicamentele prescrise. Am nevoie urgent de ajutor...Multumesc!

    1
    0

  • oana pe 23 Nov 2008, 14:51
    ingrijirea pt shar-pei

    am un puiut de shar-pei in varsta de 6 saptamani si m-ar interesa cum sa ii ofer o ingrijire cat mai buna,ce hrana i se potriveste de la ce marca,si ce sampon adecvat ii trebuie

    0
    0

  • ioio pe 24 Oct 2008, 16:49
    raspuns

    Am si eu o catelusa de 6 luni shar-pei superba este de culoare neagra ..foarte dragalasa in curte este foarte rea.,latra..dar cand ies cu ea la plimbare si vede cate o persoana se cam da in spate..dar nu la toti....nui place ca cineva sa se apropie de ea...Dc ?Este specific rasei??? Da sunt caini de lupta daca iti cumperi un sharpei trebuie sa scapi de celelalte animale cum ar fi:pasari(gaini,gaste,etc),pisica,caini paentru ca ii va omori in bataie,,,credema,,,nu ai voie sal lasi singur pe strada pentru ca nu suporta alti caini si latra dupa ei si daca il lasi el fiind mare il va omori...sunt caini foarte agresivi,,,sar chiar si la stapan si la persoane pe care le vad in fiecare zi,,,nu suporta copiii mici!!!cainele meu il las pe strada singur cand am chef k stie s vina acasa singur pe la vecini:).....nu recomand sharpeiul

    0
    2

  • ioio pe 24 Oct 2008, 16:44
    nul recomand

    acesti caini sunt ft agresivi,,,knd sunt mici is foarte dulci k orice animal dar pe masura ce creste devin agresivi sarind sa te muste,miros urat mai ales urechile lor,,,,are cnv si toata lumea spune k miroase urat de aceea il da cu parfum,,,nul poti plimba pe strada k trage de tine,,,nui ascultator numai cu dresajul,,,cred....is foarte sensibili ,dak manca ceva si nu pot sa mestece ca au dinti rari fac spume la gura,,,de exemplu dak ii dati sa manance mancare umeda i se lipeste de falci si dak te atinge te murdareste,,,,mai bn luativa un caine mic makr stit k nu manca mult,,,:)) ca,cainele meu ii rasa mica si toata lumea ma intreaba dak nu stiu pe cineva sa si cumpere si ei;):)....ma distrez k el ii ascultator dak zbier la el stie si imediat se sperie si se intinde pe jos...ii ft amuzant decat un shar-pei:P:P va spun eu acei oameni care il au se cam cearta pt el in fiecare zi cu neplacerile care le cauzeaza::P

    0
    4

  • Dumy pe 18 Iul 2008, 13:51
    VAND URGENT SHAR-PEI

    are 10 luni ..e negru..carnet de sanatate,vaccinuri facute!il dau urgent cu 4 milioane deoarece plec in alta tara si nu am cu cn sa il las:(!! id de mess buzik_4u!!plz:((

    3
    2

  • vlad pe 15 Iul 2008, 16:19
    Shar-Pei

    cat ar costa un puide Shar-Pei

    0
    0

  • vlad pe 15 Iul 2008, 16:16
    as dori un pui de Shar-Pei

    iubesc foatre mult animalele in special cateii si as vrea si eu un pui de Shar-Pei sau sa adopt unul dar va rog nu prea scum sau poate ma negociem la pret. Cine are de vanzare il rog sa ma contacteze pe YahooMessenger id-ul meu vladerinho96

    0
    0

  • petrescu daniela pe 14 Iul 2008, 22:41
    raspuns pentru laza daciana

    in cazul in care catelusa are mancarimi si ii cade parul trebuie mers la veterinar cat mai urgent deoarece sharpeii nu na parlesc ci au o boala.numita demodecie.si eu m-am confruntat cu asa ceva.in urma unui tratament ce a durat aproximativ 2 luni a reusit sa trecem cu bine .bafta.nr meu de tel;0729869143

    0
    0

  • PETRESCU RAMONA pe 14 Iul 2008, 22:28
    DESPRE SHARPEYUL MEU

    AM UN CATELUS IN VARSTA DE 5 LUNI.PE NUME RONI.E FOARTE INCAPATANAT DAR DE FOARTE MULTE ORI REUSESTE SA SE FACA REMARCAT CU CEVA.E FOARTE DESTEPT DAR SI FRUMOS.FRUMUSETEA LUI ESTE REMARCATA PESTE TOT.MULTI CRESCATORI DE SHARPEY SE PLANG CA SUNT INCAPATANATI,DAR CU RABDARE SE REZOLVA.

    2
    0
Pagina « 1 2 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod