Sfaturi cumparare pisica

Sfaturi de cumpărare când alegi o pisică

Animalele de companie sunt o parte esențială a familiei, iar dacă ești atent la detalii te vei putea bucura de momente speciale și vei avea parte de multe zâmbete. Aplică principalele sfaturi de cumpărare pentru o pisică și ia în calcul timpul de care dispui, nevoile pisicii și stilul tău de viață.
Îți dorești o pisică dar nu ești sigur cum să o alegi? Există câteva criterii de bază care te vor ghida pentru a lua decizia potrivită pentru tine, dar și pentru confortul animalului de companie care va deveni o parte din familia ta. Lista de sfaturi de cumpărare pentru o pisică realizată de avma.org te va ajuta să eviți selecția bazată pe un impuls sau ca un dar neașteptat. Este ideal să iei o decizie informată, să-ți implici familia și să analizați împreună cum se va adapta pisica în casa voastră.

 
De ce sunt pisicile atât de speciale?

Pisicile sunt tovarăși de distracție, relaxare și de viață în general. De-a lungul mileniilor au fost apreciate pentru aspectul pufos și comportamentul jucăuș și afectuos.
Pisicile se pot obișnui rapid într-o casă și nu necesită o grijă permanentă, pot sta mai mult timp în interiorul casei și se vor adapta într-o varietate de medii de viață.

 
Care sunt nevoile unei pisici?

Hrana, interacțiunea cu tine și cu toți membrii familiei, joaca și exercițiile distractive sunt cerințe de bază dacă vrei să ai o pisică sănătoasă și fericită. Unele pisici au o blană lungă sau deasă, fiind necesar să le perii zilnic pentru a preveni încurcarea și iritațiile pielii. Pentru reducerea riscului de rănire sau îmbolnăvire este recomandat să stea mai mult timp în interior, dar să li se ofere un mediu interactiv, cu multe posibilități de joacă și interacțiune socială pozitivă. 
Litiera pisicii trebuie să fie curată și umplută cu nisipul pe care îl preferă animalul, astfel încât să se evite situațiile în care începe să o ocolească.
Dacă ai mai multe pisici în casă va trebui să rezervi o litieră pentru fiecare.

 
Cine va avea grijă de pisică?

Dacă tu cumperi pisica va fi responsabilitatea ta să-i oferi hrană, adăpost, exerciții și jocuri. Deși multe familii vor implica și copiii în cadrul îngrijirii animalelor de companie trebuie să iei în calcul că va fi nevoie să-i ghidezi sau să-i supraveghezi pentru a te asigura că procedează corect. De asemenea, trebuie să te asiguri că pisica va fi bine îngrijită în cazul în care pleci în vacanță sau ai călătorii urgente.

 
Se va integra pisica în cadrul stilului tău de viață?

Dintre sfaturile de cumpărare pentru o pisică acesta devine de obicei criteriul definitoriu.
Pisicile se pot adapta multor tipuri de case și medii dacă li se asigură condițiile potrivite de alimentație, joacă și îngrijire.
 
Pentru a decide dacă ți se va potrivi să ai o pisică în mediul tău de viață este esențial să răspunzi la următoarele întrebări:
- Ai suficient timp pe care să-l dedici îngrijirii pisicii?
- Locuiești cu chirie sau ești proprietarul casei tale? Dacă plătești chirie ai dreptul să aduci animale de companie?
- Îți poți adapta casa pentru a-i permite pisicii să exploreze, să se joace și să-și folosească din când în când gheruțele?
- Cât de multe ore lucrezi? Ai obligații care te pot împiedica să ai grijă de pisica ta?
- Ai și alte animale de companie? Crezi că pisica se va adapta la acest mediu și celelalte animale o vor accepta?
- Există membri ai familiei tale care au alergii sau care nu vor tolera comportamentul obișnuit al pisicii?
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod