Schnauzerii in tara noastra

Cu multi ani in urma rasa era extrem de populara in tara noastra. Majoritatea exemplarelor erau insa de "Uriasi", ca mai apoi, pe la sfarsitul anilor '70 si inceputul lui '80 sa apara si cateva exemplare de "Mijlocii". "Piticii" lipseau cu desavarsire si au intrat in Romania mult mai tarziu. Dupa o perioada de asa-zisa "inflorire", rasa a pierdut mult din popularitate, a iesit din moda, prasitorii si detinatorii ei fiind foarte rari, doar aceia care in decursul anilor i-au ramas fideli, unii chiar si pana in ziua de astazi.


Ultimii ani au adus insa, aproape spectaculos, Schnauzerul din nou pe scena chinologiei romanesti. Efectivele cuprind exemplare de mare valoare, in opinia mea, de toate taliile si varietatile de culoare, si care au fost importate din canise renumite la nivel mondial. Ca arbitru si al acestei rase, pot afirma fara teama ca nici mie si nici colegilor mei nu ne este usor, in ziua de azi, sa acordam un B.O.B. la Schnauzeri. Calitatea este deosebita si asta s-a vazut atat in ringurile noastre cat si in cele din strainatate.


Nu sunt las, dar cunoscand marea "competitie" in care sunt angajati cu devotament, dragoste si chiar patima crescatorii de Schnauzeri din Romania, nu voi mentiona nici un nume si nici o linie de sange, nici un import. Prefer sa dezamagesc pe cei "orgoliosi" decat sa nedreptatesc pe cineva.

Inchei prin a felicita pe toti "schnauzeristii" nostri pentru eforturile si devotamentul pentru aceste rase care fac cinste chinologiei romanesti.

Aspect general si aptitudini
Schnauzerul pitic
Articol
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod