Sanatate si pret

Probleme de sanatate - surzenia
Surzenia afecteaza majoritatea pisicilor Angora complet albe, care au ochii albastri. Este de subliniat faptul ca rasa Angora Turceasca nu este predispusa la surzenie mai mult decat orice alta rasa sau orice pisica domestica alba cu ochii albastri. Pisicile albe, apartinand oricarei rase, se pot naste fie complet surde, fie partial, surzenia lor fiind strans legata de gena dominanta responsabila de blana alba si de gena responsabila de culoarea albastra a ochilor.


Pisicile albe care au un ochi albastru si unul verde sau caprui, sunt de regula surde de urechea aflata pe aceeasi parte cu ochiul albastru.

Intretinerea
Angora turcesca este foarte usor de intretinut, avand in vedere ca blana ei semilunga este lipsita de subpar. De regula, o pisica Angora de show necesita o baie pe saptamana, urmata de o pieptanare minutioasa, cu ajutorul unei perii de sarma.

Cat costa un pisoi de rasa Angora Turceasca?
Pisoii Angora pot fi vanduti pentru sute sau chiar mii de dolari, in functie de crescator, linie de rudenie, culoare, tiparul blanii si culoarea ochilor.
Un exemplar matur, care a avut numeroase participari la show-uri feline, sau care este ideal pentru reproductie, poate valora intre 50$ si 400$. Explicatia faptului ca aceste feline sunt atat de scumpe este foarte simpla: pisicile Angora de rasa pura - complet albe, avand un ochi albastru si unul chihlimbariu - sunt foarte rare. De regula, asememea exemplare nu sunt destinate vanzarii, crescatorii pastrandu-le pentru reproducere.

Structura
Parul de pe corp este de lungime medie. Blana este foarte fina, are o stralucire de matase, iar pe abdomen tinde sa se onduleze.
Nu prezinta subpar.

Culoarea
Toate culorile sunt acceptate, inclusiv toate combinatiile cu blana alba.

Articol
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod